BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 7, 2008

selamat menyambut hari raya aidil adha 1429

esok umat islam di seluruh dunia akan menyambut hari raya aidiladha... di tempat aku, walaupon sambutannya tidak semeriah hari raya aidilfitri, tapi kami sekeluarga tetap akan berkumpul di rumah nenek dan sesuai dengan namanya hari raya korban, kami juga turut mengorbankan seekor lembu...

esok kami akan beraya tanpa ibu ngan ayah yang sekarang berada di padang arafah untuk ber'wukuf... waktu inilah(sekitar pukul 6.30-10.30pm waktu di m'sia), pintu langit dikatakan terbuka dan insyaallah, sesiapa yang berdoa dengan rendah hati, akan dimakbulkan doa-nya... selain berdoa sendiri, aku ada jugak mengirimkan doa untuk dibacakan di sana... ibu cakap ada 13 buah tempat (kalau tak silap aku) yang mustajab untuk kita berdoa termasuklah waktu ber'wukuf ni... apa doa aku tu? juz let it be a secret la kan~=p

anyway, di kesempatan ni, aku nak me'wish SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA kepada semua rakan2 bloggers yang sempat masuk ke blog aku menjelang hari raya aidiladha 10 zulhijjah 1429 esok...

maaf zahir & batin~

oleh kerana esok nak raya, malam ni aku nak paste kad raya pemberian kawan2 bloggers la kat dinding blog nih! tima kaseh kawan2... waah, sungguh bersopan santunnya... anak sapa la nih!



ni kad raya dari enchek ahnaf hilmi

yang ni plak dari adik fateen




kerbau untuk disembelih dari jitegha


kad ni plak aku baru ja dapat dari enchek pujangga asmara... hehe, trus hupdate kat entri ni... flash gitu...

enchek dotblogspot siap bagi duit raya lagiiii....

selain dari kad & duit raya, aku nak trus paste'kan award n gifts yang aku dapat tapi blum di'paste kan lagi...


award dari enchek dotblogspot


eskrim dari kak ayu


powerpuff girls dari mila

terima kaseh suma!

berdoa memohon yang terbaik untuk kini dan masa hadapan...

8 ayat-ayat comel:

andi8lumut said...

SLAMAT IDUL ADHA, MOHON MAAF LAHIR DAN BATHIN.

CriticalThinker said...

selamat ari raye aji.

Monkey D Luffy said...

semoga mak ayah ko selamat balik dan ibadahnya diterima.

pink_butterfly said...

andi, CT & luffy- slamat ari raya haji...

luffy- ya, harap2 cm2 la kan...=)

Tirana said...

Selamat hariraya untuk pink butterfly..moga ceria selalu walaupun beraya tanpa ayah dan ibu..

pink_butterfly said...

kak tirana- thanx kak... cedeynya kan...:'(

Pujangga Asmara said...

Wah..banyak nyer kad raya dia dapat..sy punya jgn lupa amek yer..selamat hari rayer...

pink_butterfly said...

ada kad raya jugak ka enchek pujangga? ok2, skg jugak sy pegi terbang amik kad tuh! zoommmmm!!!!