BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 15, 2008

aduhaii tanganku...

tapak tangan yang sebelum ni halus selembut sutera terasa semakin kasar. kesan melecet semakin ketara. calar2 berwarna merah di sepanjang lengan kesan daripada geselan duri2 tajam turut jelas kelihatan... ditambah lagi dengan bintik2 merah hasil daripada gigitan mesra nyamuk2 yang sunguh kurang belajarnya membwatkan aku semakin berasa kasihan terhadap tanganku ini... tapi tak apa, keadaan pasti akan pulih seperti sediakala... tapak tangan akan kembali halus selembut sutera, kulit yang melecet akan pulih, dan calar2 dan bintik merah pasti akan hilang tidak lama lagi... yang penting, losyen baby johnson & johnson kaler purple perlu disapukan setiap malam sebelum tido untuk mendapatkan kulit yang halus selembut bayi...Baby Smiley

bagaimana situasi di atas berlaku? aku bukan kena dera okk... siapa la yang sanggup mendera rama-ramaButterfly 2 tomey sepertiku... bila saja sesiapa yang marah terpandang muka ku yang ala2 inesen innocent Kid With Dollini pastinya akan terpadam prasaan marah di ati nurani mereka itu... jadi jika anda berfikir bahawa aku didera, sila tukar fikiran anda dan ikuti explaination saya seperti di bawah...

sebenarnya aku telah bekerja keras Gardenermembanting tulang untuk mendera diriku sendiri. kompius? haha, to make it short, tangan aku menjadi sedemikian rupa akibat daripada usahaku untuk meng'clear n mencantekkan taman bunga ibu yang suda lama terbiar... keadaan cuaca yang hujan hampir setiap ari membolehkan aku me'relax'kan diri tanpa perlu menyiram pokok2 bunga tersebut. tapi dalam 2,3 ari ni macam da tak ujan lagi, so aku pon pegi la melawat n menziarahi taman tu, adoiii la... rumput2 kemain lagi tingginya, siap tumbuh dalam pasu lagi, pastu ranting2 pokok bunga tu pon da melarat ke pokok bunga yang lain which sangat la menyemakkan mata sapa2 yang memandang... pada sesiapa yang ingin mencari ketenangan dan me'release'kan tensen melihat pemandangan di taman tu, nescaya akan bertambah2 lagi ke'tensen'an merekaCrazy... dah btol2 jadi secret garden aku tengok... haha...

so, dengan rasa konfidennya aku pon mengajak adik untuk meng'update taman bunga ibu tu... bukan blog ja kena hupdate tau! mula2 stakat cabut2 rumput yang tumbuh dalam pasu, lepas tu cantas ranting2 pokok bunga yang da berhijrah ke pokok sebelah... naik botak pokok bunga ibu aku keja kan... haha... tak apa, sempat lagi pokok tu nak recover sebelum ibu ngan ayah balik 24hb nanti. blum puas ati lagi, aku pon pegi belakang umah untuk cari kat mana ayah simpan suma peralatan berkebun. aku jumpa parang. hah! yang ni bole la... aku pon bawak parang tu gi taman. dusshhh, dushhh.... bunyik rumput kena potong dengan kejamnya... haha, u ol jangan tak pecaya plak. walaupon aku ni nampak macam pandai main barbie dolls Doll ja, aku tetap pandai bwat keja2 berat nih tau... tapi tak ada la pulak pixie aku tengah 'memarang' rumput tu tadi, ya la, dengan memakai cap, pastinya aku akan kelihatan seperti erra fazira di dalam drama mertua vs menantu kat tv prima sapa yang tak penah tengok, sila la tengok,k...setiap khamis kul10pm... aku takut kalau datuk yusof haslam nampak pixie tuh, dia trus nak amik aku berlakon pulak... isk, tanak aku!

anyway, selalunya rumput kat garden ni ayah akan upah orang lain untuk potong ataupon ayah yang potong sendiri dengan menggunakan mesin rumput, tapi kali ni, aku pulak yang potong dengan menggunakan tenaga sendiri. huhh, harus la aku berbangga dengan diri sendiri kan... walaupon meninggalkan kesan pada kulit, tapi aku tak kesah... yang penting ati aku puas sebab dapat men'surprise'kan ibu ngan ayah I've Got Itmem'plan untuk menukar susunatur/landskap di taman tu nanti...


p/s- sori syafiq, tak ada pixie sy mahupun pixie lembu Mad Cow untuk dimasukkan ke dalam entri kali ni... entri seterusnya pasti akan ada pixie okeh? hihii~

6 ayat-ayat comel:

university said...

kenapa tangannya mbak??

Monkey D Luffy said...

halusnya tanganmu... tapi x sehalus tanganku... muahahaha.

p/s: bila mak ayah ko balik haji?

miss galaxy said...

bekerja keras mendera diri ke dik...hehe
miss u so much..

pink_butterfly said...

univ- aiyoo, tgnku uda kasar la...

luffy- hah,buktikan jika ternyata tgnmu itu lebey halus dr tgnku cptt!

kak anis- hehe...mis u too kak... lama x singgah cni eh...

CoklatChips said...

Klau berani tebas lalang kat kebun ayahanda aku la.
Haha.

pink_butterfly said...

coklatchips-isyyy, tak brani la...hahaa...