BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 17, 2008

muffins?!!!

muffin. mendengar nama saja suda membwatkan aku terliur apatah lagi kalau dapat memakannya... semenjak dua menjak ni aku selalu dilonggokkan dengan banyak muffin di rumah. yaa, aku tak menipu korang... memang btul muffins tu berlonggok di dapur rumah aku. berlonggok ala2 gengster gitu sambil merayu2 + menggoda sapa2 yang lalu lalang kat dapur. sungguh bersifat penggoda muffin2 itu kan...

sumanya sebab kakak aku tiba2 jadik rajin untuk membwat sendiri muffin2 tersebut. mula2 coklat muffin, semalam pulak banana muffin, lepas ni tak tau la muffin flavor apa yang nak dibwatnya... jangan bwat muffin perisa strawberri dah la sebab walaupun strawberri sangat yummy, tekak aku memang tak dapat terima rasa strawberri tu dalam bentuk lain selain dari bentuk buah... huhh, sangatla tak sedap. yaa, aku sedar yang tekak aku ni mempunyai sikap yg sungguh egoistik dan cerewet skali. lagipun MUFFIN PERISA STRAWBERRI? eiuuwww, tak penah dibwat owg lah!

naik penuh pewot aku dek muffin2 tu suma... cehh, sejak bila pulak aku pandai guna pkataan dek nih... haha... buang tebiat btol la...

apa?? kenapa tiba2 aku tulis entry pasal muffin? hmm, ntahla, mungkin sebab aku baru ternampak banyak muffin cups kat dapur tadi... rasa cam nak makan, tapi memandangkan aku baru ja abis lunch, so, aku batalkan la niat tu dulu memandangkan pewot aku ni pon meronta2 mintak direhatkan... oh ya, entri aku kali ni adalah auto-publish, and aku blom fikirkan lagi bila nak di'publish'kan... so kalau ter'publish tengah malam or esok pagi, korang jangan plak fikir yang aku da tak pandai nak bezakan antara supper, breakfast ngan lunch tau... haha...

okeh, mari kita lupakan kesah makanan dan beralih kepada topik yang lebih ilmiah... aku nak story pasal apa ah? hah, pasal award boleh tak? hak3, berilmiah la sgttt topik ni...

hah, aku tak kesah... berilmiah atau tak, aku nak show-off ngan korang jugak award yang aku baru trima dari cik tashabella . bukan 1 award tau, tapi 2... thanx ya cik tasha... Roll

anugerah blogger harmoni

haa, menurut cik tasha, Anugerah pertama ni khas tuk Blogger² yang sentiasa peka dengan kewujudkan blogger yang lain, mesra dengan setiap blogger..Harmoni maksudnya mesra dari segala aspek..disenangi dan disukai semua blogger... fuhh, so, aku termasuk la dalam blogger2 yang harmoni ni kan? hihii... bwat muka bangga jap...

anugerah si bintang popular 08/09

menurut cik tasha gak, yang 2nd award ni pulak khas tuk blogger yang berusaha keras memajukan blog diowang dan sentiasa memberikan tutorial dan info² yang berguna kepada blogger lain.. erk, blog aku tak ada tutorial, tapi aku berusaha keras memajukan blog kan tasha kannn... haha, tanak kalah tuu...

okeh, pastu cik tasha amanatkan aku untuk panjangkan award nih kat 10 orang blogger lain yang mempunyai ciri2 seperti yang disebutkan kat atas... hasil perbincangan pihak senat, diumumkan bahawa penerima anugerah blogger harmoni dan anugerah si bintang 2008/2009 adalahh....

tadaaa~

1. cik puan worldpeace
2. cik atie
3. cik wannz
4. enchek kapten luffy
5. enchek ahnaf hilmi
6. cik pasa sanda
7. enchek pujangga asmara
8. enchek critical thinker
9. cik puan kak ayu
10. cik reen

tahniahhh... sila2 amik award yaa... dipersilakan jugak bagi ucapan kat pentas ayat2 comel aku kat bawah ni...Na-na-na-na

12 ayat-ayat comel:

Pujangga Asmara said...

Wah...mcm award anugerah bintang popular lah...di sini sy nak ucap terima kasih byk2 kepada keluarga yg selalu menyokong sy..kepada sedara mara..kawan2..tak kira di mana korg berada...terima kasih..xlupa kepada peminat2 yg telah meng-afundi sy..ahahaha..mekasih naa..

The Spiral Eyes said...

ya Allah pasa menang lagi..terima kasih atas undian kamu....nanti aku ulas ya...

pink_butterfly said...

PA- sama2 wahai enchek abg PA... u deserve it...tahniah ats kmenangan anda ya~

cik pasa sanda- walaupon tlah d boikot press, namun cik pasa ternyata msh fofuler lagi... award ni sbg buktinya! tahniah cik pasa...*smbil tepuk tangan ngn kaki skali*

ReEn said...

waaa...dh mcm anugerah skrin lak eh?
pape pun tq sgt2 wak!ngee~~

p/s:tiada ucapan press!:D

CriticalThinker said...

ehem... saye.. saye.. *neves.

award ini saya tujukan khas buat.. emm..

terima kasih di atas.. ark! *pitam

Monkey D Luffy said...

kalau banyak sangat... pos kan kpd kapten dengan perasaan CINTA mu sekali.

award tu... hmmm... byk sgt ler

Idayu said...

alhamdulillah..tak sangka bole menang. I'm speehless..:)Terima kasih byk2..:))

pink_butterfly said...

CT- aiyooo, ada org pitam la...neeno..neenoooo, ambulans dtg....

luffy- ek eleh, da tau da kapten tu manyak songeh...klu xnak,xyah la amik...uweekkk!

kak ayu- tahniah kakkk... best of luck ya!

»Tä§häbellä« said...

hey cayam..thank publish award ni satu penghargaan wat bb..hihihi pomot jgn x pomot muahhhh~!!!! skg ni still kat kundasang gi kabus tebal menyelebungiku...:(

CaHayaQaSeHKu said...

alhmdulillah..bsyukur khadrat ilahi..x sngka akhrnya i bjaya mrangkul anugerah ni...trima kaseh pd smua yg dh b'usaha bsungguh2 mhabiskn topup utk mngundi...hehe... amcm u??ok x i pnya speech???ngeh3~~

pink_butterfly said...

tasha- thanx utk bb jugak coz sudi bg sy award tu...

atie- ok,u...ngam! ble jadi bintang fofular tp lepas i la aa...i fofular lebey sket dr u,okeh!

CaHayaQaSeHKu said...

u mmg gler glemerrrr owez...xpe la..i kn suka mngalah...bg chance la kt u..ahakss!!