BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, December 23, 2008

23 pada 23???

hari ni 23hb 12 2008...

means, tepat 1 bulan dari sekarang umur aku bertambah lagi 1... besday aku kali ni mungkin lebey bermakna sebab pada tarikh 23hb tu aku akan melangkah ke umur 23 tahun... hmm, once in a lifetime kan...

so, dalam entri aku kali ni, aku nak list down la beberapa angan2 tak ada logika yang aku nak bwat untuk besday aku akan datang ni... walaupon tak relevan, tapi korang layan kan aja la ya... anggap la ni angan2 seorang puteri lindungan bulanBeauty Pageant... perhatian. puteri lindungan bulan adalah tajuk novel, dan bukannya 1 spesies alien ya!

okk, angan2 seorang kanak2 riang bermula...oleh kerana aku bakal menjadi 23 tahun pada 23hb tahun depan, maka aku berangan... awan2 mula terbentuk atas kepala...A-ha!

1. aku nak celebrate besday 23 hari, 23 malam... sapa nak anjurkan? hmm, nanti aku fikirkan dulu nak paksa sapa sponsor...Thinking
2. besday cake 23 bijik! dan bersesuaian dengan umur aku, harus la ada 23 batang lilin kat atas setiap kek tu... ikutkan ati nuraniku ini, aku nak kek 23 tingkat, tapi sebab aku ni rendah bukan pendek ya, maka aku diskaunkan kepada 23 bijik... kang tak pasal2 aku kena naik tangga untuk potong kek paling atas tu... iskk, tanak la... jatuh la standard aku... Dusting
3. hanya 23 orang tetamu yang akan dijemput bagi setiap kali celebration. tapi peminat2 suma tak payah risau... suma orang akan berkesempatan meraikan hari jadi si rama2 ini sebab celebration tu kan akan berjalan slama 23 hari kan... so, 23 x 23??? haaa, korang kira la sendiri berapa ramai orang2 yang bertuah dapat bersama2 si besday girl ini... oh ya, theme color haruslah bertemakan pink-white... so, yang boys tu, kalau nak mengorat si rama2, sila2 la biasakan diri memakai baju pink dari sekarang ya!I Love You
4. sebelum tiup lilin, aku nak suma tetamu nyanyikan lagu 'slamat hari jadi', 'happy birthday', 'panjang umur', dan 'Allah selamatkan kamu' sebanyak 23 kali round setiap satu...Clappy
5. pada tiap kali celebration, harus la ada sebanyak 23 jenis hidangan kat atas meja tidak termasuk 23 jenis dessert seperti eskrim, coklat, pudding, etc...
6. sebelum dibenarkan mengambik makanan, tetamu kena mengelilingi meja sebanyak 23 kali dengan mata tertutup. tujuannya adalah supaya dorang akan merasa kenyang sebelum makan dengan mengambil bau makanan terlebih dahulu. jadi kalau dorang da kenyang, makanan yang diambil hanya dalam kuantiti yang sedikit. lebihnya?? bole la si rama2 yang abiskan!!!Wakka Wakka
7. setiap tetamu kena membawak sebanyak 23 bijik hadiah untuk si rama2... kegagalan berbuat demikian akan menyebabkan mereka didenda untuk melompat katak sebanyak 23 kali dengan membwat bunyiknya skali.
8. setiap tetamu kena bagi ucapan khas untuk si rama2. ucapan berbaur puji2an sahaja dibenarkan...Laughing 1
9. akan diadakan cabutan bertuah yang mana hadiah dibawak sendiri oleh tetamu. tapi diatas kertas cabutan tu, hanya dituliskan nama 'birthday girl', 'si rama2', 'butterfly'... berulang2 hingga cukup untuk 23 kertas. nama lain tidak dibenarkan untuk ditulis.
10. sebelum pulang, suma tetamu kena hiburkan ati si rama2 dengan 23 jenis persembahan. tak kirala nak nyanyi, menari, berlakon atau nak bwat sarkas skalipun... yang penting persembahan tu bole bwat si rama2 rasa teruja.Way Too Happy

hah, mula2 nak cukup kan 23 angan2, tapi ari ni, ati si rama2 berasa sangat senang. oleh itu, tak sanggup nak berangan lebey2... kalau ada lagi, nanti si rama2 akan update.

oh ya, aku plan nak publish pixie si rama2 ni sebanyak 23 keping untuk pertama kali secara unplugged 23hb tu nanti... unplugged di sini bermaksud tanpa halangan dan rintangan ya... so pixie tu adalah pixie yg clean & clear... chewahh! tapi suma pon masih dalam pertimbangan lagi... tak sure jadi atau tak, so tunggguuuu...Waving

11 ayat-ayat comel:

sparkystar said...

ngeh3..tgal sbulan jek ekk..kt nak clebrate kat mane nie..huhu

Ibnusinaputra said...

salam...

wah bnyk nya cik rama-rama nie berangan..tapi ok ape,mane tau bleh mnjadi knyataan ke..sape la tau kn..hihihi
23 jan 1986 yer?hehehe

Monkey D Luffy said...

jangannnnnnnnnn... jagan publish pic mu... nanti ku jatuh cinta.

p/s: nak gak berangan cam kapten

chi am said...

jangan pic terlindung lagi udah ler..

Pujangga Asmara said...

awat tak kahwin masa 23 haribulan je?ahahaha..

pink_butterfly said...

enchek sparky- awk dlu clebrte sblm sy kan? awk kan abg sy 1 ari...hehe...

ibnusina-tu la, klu angan2 ble jd kenyataan, beshnyaa...

luffy- eleh, kpten tutup mata la klu pic tu ter'publish... jgn tgk k!=p

chi am- takk, plan nak letak pic yg 'unplugged'... x terlindung...

PA- nak jugak, PA... tapi blom ada org yg nak kawen ngn rama2 ni...hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...


besday kamoo 23 jan ker dik?
hehehhe

tahniah dik...dah besar dah adik kak yanie nih

ahaks~~~~
=]

mazharalti @ kaisah said...

hepi besday to u...
semoga panjnag umur dan sentiasa di dalam rahmat Illahi... AMIN...

Idayu said...

kek 23 bijik??kang gemuk baru tau..hihi.supaya tak gemuk bg je kt tetamu yg 23 org tu sorang sebijik..hehehe:)

mommy otai said...

hye..nice blog ya..salam ukhuwah...hehe..

pink_butterfly said...

kak yanie- yaa, 23 jan...hehe, bru nak jadi anak dara ni kak..ahaks...

kaisah- advance besday wish ka tu?=p

kak ayu- haa, tu la tujuannya kak...spya si rama2 jadi temok!

mommy otai- thanx mommy=)