BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 11, 2008

interview?

haiyooo suma!!! i'm backkk...Wink cehh, macam la lama sgt hilang dari alam maya nih kan... haha... padahal baru 1 ari tak post entri... anyway, tadi aku g interview... oleh kerana aku ni baru terrer bawak keta n malas pulak naik bas, so aku pon mengheret skali kawan baik yang actually tersangat la terserlah sifat jahat n kekejaman-nyaFirehair 2, cik farah ataupon nama manja-nya etonn... kenapa etonn? haha, nanti aku crita tentang asal usul nama manja tersebut kalau aku da tak ada idea nak post entri apa... cik eton, jika anda membaca entri ini, sila membacanya dengan redha ya... dan sila jangan tarik hidung saya sekiranya timbul rasa ketidakpuashatian dalam hati anda, saya tau anda sangat suka dan terhibur melihat hidung saya menjadi merah, tapi saya tidak rela menjadi penghibur hati anda itu kerana ia membwatkan saya kelihatan seperti badut sarkas sedangkan saya adalah angelFairy... apapon, thanx sebab sudi menemankan rakan mu ini sampai ke pintu syurga, eh silap! sampai masuk ke bilik interview tu... haha... n terima kaseh jugak sebab masih menyayangi diriku walaupon ada tika aku lupa untuk menyayangi dirimuBest Friends 1... chewahhh... haha, okk, cukup. dikhuatiri akan timbul spekulasi plak nanti...

berbalik pasal interview tadi, hmm, interview-nya ble la di'kategori'kan sebagai interview yang paling senang di dunia... kenapa? sebab interviewer hanya 2 orang, 1 dari human resource, yg sorang lagi baru la officer yang betul2 dari department position yang aku apply tu... dorang just tanya pasal academic background aku, then my willingness untuk bwat keja di luar makmal... alahh, kalau namanya job hunting, of cos la jawapan kita, 'yess, i'm willing to...bla..bla...bla...'. kan...Nerd

tapi tu la, aku pon tak ble nak cakap yang aku confident 100% ble dapat job tu sebab aku takut nanti frust pulak kalau tak dapat... lagi satu, walaupon candidates tadi cuma dalam 7 orang (mostly ums students), tapi kira tough jugak saingan tu... sempat jugak aku bertanya course yang dorang amik waktu di U dulu... hah, suma pon lebey kurang sama ngan course aku... chemistry, biologi pemuliharaan and.... biotek! fuhh... sangat sengit la saingan ngan sorang mamat biotek tuu... dia pon batch aku jugak, means kami convo dalam tahun yang sama, cuma sekarang dia da lebey experience dari aku sebab currently dia jadi RA (research assistant) sementara kat IBTP di ums... aku penah jugak nak apply jadik RA, tapi time tu lecturer aku blom dapat grunt lagi, so tak jadi la, tanak aku keja for free... Dolled Uphaha...

6 ayat-ayat comel:

Tirana said...

Mudah-mudahan pink butterfly berjaya dalam jawatan yang dipohon.

pink_butterfly said...

kak tirana- trima kaseh kak...hopefully dpt la kan... =)

Monkey D Luffy said...

dah dapat nanti bg tau kapten ek... ko belanja

pink_butterfly said...

luffy- aiyoo,kapten jauh,cmna mau blanja...haha...

Pujangga Asmara said...

Xpe kalau kapten tu jauh, pink leh belanja PA..hahaha..dekat je kot rasanya..anyway,semoga dapat kerja tu...hihi..

pink_butterfly said...

PA-ble2...tp rasanya PA pon jauh jugak!=p