BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, December 8, 2008

raya pixies!

selamat hari raya!!!!!!!!

hehe, mana suma bloggers nih? adakah masih beraya di kampung? atau da terlentang kuak kupu2 ngan freestyle kat atas katil tuh? ya la, mungkin dah penat kan menguruskan penyembelihan siang tadi... tak apa, tak apa... biar la daku bersendirian bercerita kisah 1001 malam kat blogku iniii... Crying 1 tak kesah la korang dah tido atau blom, yang penting pixies2 ni harus di show-off kan dengan segera, jika tidak pastilah daku tidak dapat tido dengan tenang pada malam ini... haha... bengong!

okkk, apa kata kita mulakan tentatif program peng'show-off' kan pixies ini dengan gambar lembu... kenapa? sebab lembu merupakan medium utama tentang bagaimana hari raya haji ni bermula kan... so, mari kita bagi penghormatan dengan lembu yang telah dikorbankan...



program = penyembelihan lembu sempena hari raya aidil adha
tarikh = 8 disember 2008 bersamaan dengan 10 zulhijjah 1429
lokasi = umah nenek, kg. sungai padang, papar
masa = lepas solat raya...


acara memotong daging2 lembu... cuba teka yang mana satu kah penulis? hah, salah! penulis tidak ada dalam pixies ini kerana tengah sebok beraksi di belakang kamera.=p jangan salah sangka, penulis ada jugak turun padang menolong memotong daging2 tau, tapi di hujung2 acara la... well, besa la kan... hero selalu muncul beraksi di saat2 akhir...=p

doa dibaca sebagai pembukaan majlis hari raya...

pastuuu... kitorang mamam! oh ya, makanan disediakan secara port-luck, di mana every family akan bawak foods untuk di mamam bersama di umah nenek... lemang, nasi himpit, rendang, suma ada... macam hari raya aidilfitri la pulakkk!

kitorang beraya siap ada belon2 lagiii tau... hihiii, bukan apa, ni pacik aku bwat besday celebration untuk anak dia skali... pacik aku memang suka meramai2kan majlis, walaupon bukan exact besday date anak dia, tapi celebration tetap jalan... yang penting majlis tu meriah sebab ada ramai budak2 nyanyi2 n gumbira2 sebab nak makan kek... lagi2 minah baju biru tu haa, ya, sila pokus... dia pon sebok menyelit di kalangan bebudak... prasan muda belia la tuuu... sungguh tak malu-nya beliau kan? haha...

pixies ni yang aku paling suka... sungguh la gumbira anak2 dara nih... khusyuk menghadap kek sampai tak prasan owg tangkap gambar... kalau ditakdirkan ada owg nak masuk meminang tertengok dorang nih, nescaya akan terbatal la niat owg tuh nak amik jadi menantu... apa tak nya, nampak kek ja trus jadik lupa diri... haa, kalau u ol nak tau, yg baju biru tu la taiko dorang nih...

kanak2 riang yang pantang jumpa kek... si baju biru lagiii??? oh ya, bersama kazen-nya wannz

mereka2 ini lagi? terserlah sungguh sifat gila kamera mereka ini kan? hihii~

huhhh, cukup la pixies2 tuh, penat dah aku meng'upload... opss, prasan tak ada 2 saiz pixies yang terlibat dalam posting entri kali ni? sapa ble teka kenapa fenomena tersebut berlaku? okeh, biar aku bagi clue, fenomena ini tidak la sama seperti fenomena gerhana bulan mahupun gerhana matahari, tetapi lebey kurang sama dengan apa yang berlaku dalam fenomena langit tersenyum. haa, sapa yang bijak bestari, sila la jawab soklan ku ini... waah, siap berpantun 2 kerat lagiii... haha...



14 ayat-ayat comel:

w@nNz said...

adoi... abis la... x da org taw nama panggilan tu... family2 jak taw... matai...

pink_butterfly said...

haha... sori lori strawberi...nickname itu akan di'delete atas sifat kemanusiaan penulis...haha...

Unie_çhîçάήθζ™ said...

wah2..giler la..
ramai tol..
but apsal awek tu ttp muke?
hahaha

pink_butterfly said...

apa yg ramainya unie? ohh, penutupan muka tu adalah bertujuan utk mewujudkan efek2 khas terhadap diri penulis... aiyooo,apa yg aku type nih? xapa la, blasah ja bwat2 paham,k... haha...

Monkey D Luffy said...

aku mengidam kepala lembu

CriticalThinker said...

ecece tutup2 muke pulak yeh..

pink_butterfly said...

luffy- hah! ada sup kpala lembu khas utk kapten... jgn risau!

CT- tu la, tutup2 muka pulak kann...mnyampah btol la....haha...

pink_butterfly said...

CT- sama la mcm enchek CT... 'aku lebey suka terlindung...' hihii~

Pujangga Asmara said...

Wah meriahnya...haha..penulis siap tutup2 muka pulak yer..hihi..tapi hero ke heroin yg muncul last ni?haha..

pink_butterfly said...

enchek pujangga- hihii~ klu ckp heroin, msti ada hero-nya kan?memandangkn dlm crita nih tak ada hero, so, sy la hero, sy la heroinnya...ok kan?=p

miss galaxy said...

kemain ini budak
snap pic xpernah nmpk muka dia kan..hehe

pink_butterfly said...

kak anis- hihii... segan la nak tunjuk muka,kak...

faqiha said...

selmat hari raye aidiladha :)

pink_butterfly said...

faqiha- yaa, slamat ari raya utk awk jgk!=)