BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 1, 2009

i'm back!

yeahhh...!!! serasanya diriku ini seperti mau melompat2 kegumbiraan... hik3... aku kini sedang ke udara melalui laptop milik sendiri yang suda bebas daripada virus2 chenta-nya...=p

sejak raya tahun lepas, laptop aku tak dapat men'detect wireless membwatkan aku seperti kucing kehilangan anak bwat seketika... laptop ni rasa cam nyawa di waktu tu... apatah lagi time tu aku dah abis blajar dan sedang menjadik penanam anggur-yang-kurang-berjaya... jadi keja aku cuma online setiap masa... jadik korang imagine la betapa tidak bermakna-nya idup aku dirasakan waktu tu sila menutup mata masing2 n imagine sekarang!...

sejak dat day, laptop aku semakin dilupakan... sampai berhabuk2 sebab tak diguna... aku cuma online menggunakan laptop kakak atau abg... dulu kami selalu online sama2 kat ruang tamu... dah jadik macam cc rumah kami ni... tapi by then, cuma tinggal 2 laptop yang still bernafas=p

cuma baru ari jumaat lepas aku mintak kawan tolong tengok2kan laptop ni... dan baru petang tadi dia pulangkan semula... thanx am! laptopku dah ble beroperasi semula setelah sekian lama! dan automatically semangat untuk menghupdate blog meningkat semula berkadar langsung dengan kegumbiraan di hati...

untuk mengucapkan thanx kat mr.am, aku membelanja mamam roti canai kat mamak tadi... mr.am ni actually ex-classmate mrangkap ex-skandal aku dulu, tapi tu crita lama... kami tak touch langsung story tu tadi... profesional la katakan... apatah lagi masing2 dah ada someone spesel kan... hihii~

oohhh, aku berasa sungguh tak sehat sekarang.
badan panas + bersin tak henti2 + selsema seperti ingin datang menjenguk...

aku suspect, mesti dah terjangkit virus2 demam patient kat clinic tu... memang ramai gila patient datang sebab demam... dan antibodi aku plak yang memang kurang kuat + gagah ni ternyata telah gagal untuk mempertahankan aku....ceitt!

camna la aku nak keja ni... keja nurse = nursing orang = bagi treatment = ubat... tapi kalau nurse sendiri yang demam, apa plak cakap patient2 tu nanti...

tak apa la... ke'tidaksehat'an diriku telah berjaya dilupakan dengan kesehatan laptop ku ini... ooohh, gumbiranya rasa ati... =p


songeh si rama2- terasa seperti ingin menari tango lak... aik? kenapa tango???

will me and doraemon make a lovely couple? hik3...

21 ayat-ayat comel:

LifeSaver said...

sukanya doraemon kena peluk..hik3..moga cepat sembuh cik rama2 anggun lagi menawan~

pink_butterfly said...

lifesaver- hik3... doraemon tu mmg...gatai sket...sbb tu over gumbira sbb kena peluk...=p

KhairiL's said...

hehe
mntak tlg doraemon ke yg pebaiki lptop

pink_butterfly said...

khairil- hehe..ha ah... doraemon kan hebat...haha...

wiseman1stopcentre said...

ooo keje nurse ye...biasa la manusia..keje jgn tension..kena beronok-ronok...keje muliakan!...be hepi..
laptop prob ke?...beli je yg baru..dah murah pun skrang...kalau berminat boleh arr.thanx

pink_butterfly said...

wiseman- aik, promote nmpak..haha...hmm, bkn keja nurse, bwat smentara ja... smentara blom dpt keja tetap ni...

»Tä§häbellä« said...

bb jejalan kat shopping kompleks x penah jumpa doraemon...dimanakah lokasi doraemon berada hahahaha...wahh bestlah tu laptop dah ok..on24 jam pun tada owang larang...tada owang jeling2 udah sebab laptop diowang kena pinjam...:)

pink_butterfly said...

tasha- ha ah... tu la, slama ni on9 guna lptop kakak... tpksa amik no.giliran kalau nak on9...skg dah pyh tgu turn lg...hehe...inchek doraemon tu ada duk kat tingkat8 cp, cik tasha... pegi la mntak otograp...hik3...

Brigadista said...

waahhhhh ikut senang,..!!!

CikYana(",) said...

eee cik rama2 peluk doraemon la..
nk peluk gk la..hikhik

rantong said...

Sekadar ingat mengingatkan. Jangan lupa selalu berdoa untuk saudara kita di Palestin. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

chi am said...

besar nye abg doemon tuh!

pink_butterfly said...

cik yana- nak peluk gak? meh la cni...

rantong- lets doa for 'em ya...

chi am-hik3, mmg besar...nak peluk pn tgn x smpai...

yani_worldpeace said...

ha nanti mo amik balik la laptop tuh..

Monkey D Luffy said...

bagus... bagus... jgn lupa update lak... hahaha

pink_butterfly said...

kakak- aik, buruk siku tu...

luffy-insyaallah...smoga smgt bjuang trus mningkat...hek3...

ayie_helena said...

allalalal chumilnyee....doraemon itu..hikhik...
dannn ayu@manisnyaaaa nyee si empunya diri cik rerama..hikhik...
cik rerama pekabar????

pink_butterfly said...

helena- wahh, mmuji ada apa2 ka ni? mau mntak otograp enchek doraemon???hik3...

BudAk hijAu said...

somelnyer.........

doremon!!

:P

AnnELara said...

coomiieeenya.....doremon...naseb bek doremon..law pooh anne mintak cekgu amek pastu bagi anne ha3

pink_butterfly said...

bdk hijau- hik3, doraemon ja yg tomeii??

anne- fuhh, nsib bek bkn pooh....slamattt~
haha...