BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 15, 2009

kalau tak ada title, bole???

aku baru sampai umah... tadi pegi umah makcik, ada bwat mjlis bacaan yassin ngan tazkirah. ni program bulanan family. family aku tersangat la besar, setiap bulan kami akan adakan majlis baca yassin + tahlil ngan tazkirah yang mana majlis ni akan di bwat kat umah2 yang berbeza. kami siap jemput ustaz lagik untuk sampaikan tazkirah tu. di akhir majlis plak akan ada acara makan2 of which makanan ni dihidang secara port-luck iaitu setiap family akan membawa sejenis makanan untuk dimakan bersama2..

aik, baru prasan, apsal crita aku ni dah transform jadik ala2 karangan spm? ayat2 yang skema tak ble blah tu... ahaha....

anyway, back to da story, bulan ni, majlis dibwat kat umah macik yang duk kat sebelah umah aku ni. mula2 aku nak gi lewat sket, ya la, kalau dapat mc ni, gi awal2 pon bukannya dapat join baca yassin kan... so, ingatkan juz nak pegi time tazkirah ja. but then, sedang aku duk termenung kat dalam bilik, dengan penuh ke'tiba2'an, aku terfikir plak yang kita tetap akan dapat pahala kalau dengar orang mengaji walaupon tak baca skali kan... so, daripada aku termenung tak dapat apa2 bek aku gi dengar orang baca yassin tu, dapat gak pahala sket.. capai tuala then terus gi mandi. bersiap ala2 super sonic dan terus zoooooOOMMM gi umah sebelah. fuuh, juz in time dorang nak start... syukur~

tazkirah malam ni berkaitan ngan akidah... pasal solat ngan macam2 lagi... aku suka pegi dengar ceramah2 agama ni, sebab sebagai manusia biasa, aku memang mudah lupa macam2 perkara,, memang kena diingatkan selalu supaya bukan saja ia masuk dalam kepala otak aku yang memang keras macam batu ni, tapi juga meresap masuk dalam hati supaya mudah plak diaplikasikan dengan tindakan...

other story adalah... waktu aku tengah tolong ibu masak tadi, aku amik la kesempatan ni untuk bagitau pasal kesudahan aku ngan mr.somebody tu... err... dialog ni telah dialih bahasa ya supaya memudahkan mereka2 seantara dunia untuk memahaminya... ceh! prasan international ja blog aku ni kan...

aku : err, ibu... adik yn *nda berkawan lagi dengan mr. somebody tu... (dengan slow aku mengkhabarkan berita itu)
ibu : ooh ya? kenapa? he's not good?
aku: hmm, ntah la, tiba2 ja kami ter'stop'. dia nda kontek, and adik yn pon nda kontek dia. it juz ends like that.
ibu : nda apa la... mungkin ada la tu something wrong ngan dia... maybe ada lagi another guy yang lebih bagus dari dia, dats y ALLAH bagi selisih'kan... (maksud ibu ngan selisih tu adalah, men'separate'kan). kadang2 macam tu la, everything comes with a reason. ALLAH lebih mengetahui. yang penting kita suda berdoa. ibu pon dah doa'kan yn right in front of kaabah kan... supaya dapat lelaki yang baik...bla..bla...bla.......
aku : -diam-


*nda= tidak= tak


hissk, aku ni takble dengar kalau ibu cakap camtu. confirm rasa sedey pastu nak nanges... baik aku diam daripada ibu tau aku sedey dari sora aku yang dah jadi cam itik. tapi aku tau, esok2 n akan datang, confirm ibu akan tanya balik pasal benda ni. nampaknya aku kena fikir n sedia jawapan dari sekarang.

sungguh aku lega lepas bagitau ibu suma tu... rasa cam suma beban yang aku tanggung sorang2 slama ni dah ilang... baru aku sedar, sebenarnya aku lebih sedey sebab ibu dah tau pasal aku-mr. somebody tu dan bukannya sebab da 'clash' thing tu sendiri... aku cuma rasa serba salah pulak nak bagitau apa2 yang negative ngan ibu. tapi once aku dah terus terang ni, aku rasa it shouldn't be a problem now...


i'm back!=p



sometimes when the door of happiness closes, another opens, but often we took so long looking at the closed door until we didn't realize the other door which has been open for us~

23 ayat-ayat comel:

KhaLifah feDi said...

kf bg tajuk ea.."cinta c rama2"

lalalala........

Monkey D Luffy said...

ok... kita fikirkan semula...

mak ko doakan ko depan kaabah...

korang hanya sekejap jer..

bukankah doa ibu itu makbul..

ditunjukkan sekejap jer.

rasanya ko org bertuah sebab hanya sekejap.

PJ selamba said...

tak lengkap tu kf
tajuk dia...
'cinta c rama² dan ulat bulu (yakni kf)'
hehe

Agensi Perisikan Pusat said...

Bgs2...save ur category 2 feeling for until you are really 'ready' for it..

hepi2 always...
slmt ri raya...


encik perisik,
http://agensi-perisikan-pusat.blogspot.com

Agensi Perisikan Pusat said...

eh silap grammar atas tu..lupa nk delete 'for'. mnta excuse ya cgu..jan la ptg markah...

Firdaus Hinnasir said...

masalah negara lagi susah ni dari masalah cinta hek3.

pink_butterfly said...

erkk...ok...6 komen teratas adalah calon2 lelaki ganteng...hahaha

pink_butterfly said...

kf- haha, tajuk yg sgt bernas!*tepuk tangan kt kf!!!*

luffy- mgkn jgk kan kapten...syukur2...

syah- nda apa syah...yg penting ble d fhmi...nda ptong markah pnya...hihii~

firdaus-haha...is it???*wink2*

pink_butterfly said...

ohh, lupa reply utk PJ-


uiks, apa kaitannya si rama2 ngan ulat bulu (kf) tu PJ?


haippp! jgn nak stat kontroversi ya!

haha...

AnnELara said...

hu3 kan anne da cakap..bilang sak ngan ibu..pasti paham...siap bagi sokongan lagi tu...

lepas ckap ngan ibu...tenang sak prasaan tu kan...kakyann

alhamdullilah.......

amin

pink_butterfly said...

anne- tu la...syukur~


skg msti ibu tgh kasi cari boipren utk akak tu...haha...

chi am said...

cik rerame.. sabar ye. da best ll come to u..

pink_butterfly said...

chi am- thanx chi am...i hope so too~

eNaSaN said...

salam cik rama2 ku...usah dipikirkan sgt yg sediH..gumbira2kan atimu... anngapkan dia bkn terciPta utkmu..doa ibu tue kan smpai juga..yg baik2 akan menyusul....

LifeSaver said...

btul ckp ibu tu...hik3

pink_butterfly said...

enasan- hopefully cmtu la jgk kak... i hope da right 1 will come...

lifesaver- hehe...cik syafa~ *wink2*

♥ Cik HeLena ♥ said...

hehe...kecian kf kena title ulat bulu dari pj..heee~~~

KhaLifah feDi said...

hehehe..

ulat bulu nie bek taw..pndi ag wat blog..

bhahaha........

lalala.*jgn jeles incik PJ*

opss tuk cik rama2..senyum selalu..ti nk cr rama2 aq hehhe..di taman rama2 ...

KhaLifah feDi said...

emm bawu aq m'erti n3 ini ..

utk cik rama2 sabor ok..

"pelangi pasti timbul selepas hujan "

insya Allah qm pasti akn ditemukn dgn lelaki yg sesuai n terbaek utkdirimu cik rama2..sabor k...

psst:relax2 jak...

pink_butterfly said...

kf- aik, bru paham? hisk3, lmbat pickup sungguh enchek kf ni..cmna nak jadik ulat bulu yg btauliah ni...?


haha...

anyway,thanx ya enchek kf...daku pon bharap cm2 jugak!

Jard The Great said...

aku dah bnyk ketinggalan ek.. huhuhu..

wht i managed to find out.. cik rama2 mcm dah clash.. huhuhu..

true or not?? sorry if its not.. =p

pink_butterfly said...

jard- yes its true...pity me...uuwaaaa....

farah said...

kak yann..
maybe mmg his not the 1 for u..ceh,tiba2 pla fara menyampuk..hehe...
nyway,i read 1 article tu...
when i read it,i remembered u..
it says..
Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu n bercinta dgn org yg slh sblm jumpa org yg tepat.Jd,kita perlu mengerti bagaimana berterima kasih atas kurnia tsebut...

hehe...cm bg artikel plak..nyway,i just wanted to tell u this..u'll gonna find a better 1..yg taller lg..hehe..