BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 22, 2009

meeting.

baru sampai umah. tadi kuar gi tengok upin ipin sebagai tebusan hadiah harijadi tertunggak dari mr.Z.

at 1st kuar ngan family... nak gi beli barang.

dalam kul1+ family da nak balik, aku plak ada meeting lagi lepas tu so, ayah drop aku kat CP. tak kesah la pegi awal walaupon actually janji nak jumpa kul2... aku jalan2 dulu sambil cuci2 mata. nak jumpa another kawan, but then dia tak sampai lagi. tak apa, dia pon tengah ngedate, malas la nak kacau daun. keh3...

dah penat berjalan sorang2, aku pon duduk la kat bench yang ada kat situ. sambil tengok2 orang lalu lalang. hiskk, time ni baru la nampak macam2 perangai n fesyen pakaian orang zaman sekarang.

malas nak tengok dorang lagi, aku text mr.Z,

'zie, lama lagi? yn ngantuk suda ni,'
'haa, yn tgu zie suda? kan janji kul2. zie ada ngan umi ni. nti zie antar umi balik dlu,k..'
'hmm, ya la,'
'jgn mrh syg... tgu k,'

aku da malas nak reply. mr.Z ni pon bukan ble dilayan sangat. bengong2 sket otaknya. oh ya dan sila abaikan nama panggilan aku tu. dah terbukti ke'bengong'an nya di situ...

mr.Z ni skandal aku dulu. tapi lepas aku say 'gudbye' ngan dia atas sebab2 yang tertentu, dia masih lagi nak usha2 aku... walaupon time tu aku n dia sendiri dah ada somebody... tak kah bengong namanya tu...

sebelum aku setuju nak kuar ngan dia pon, aku dah warning awal2,

'kalau nak kuar,ble... tapi suma risiko yg dtg lepas meeting ni ats tanggungjawab sendiri,k! kalau gf zie mrh, zie kena handle sendiri. jgn libatkn yn.'

tengok! dah siap bwat perjanjian tu... but then dia lak tak ngaku ada gf. ahh, suka ati la... malas aku nak fikir hal orang. apa2 yang jadi lepas ni, suma atas responsibility dia. part aku, tak ada masalah... i'm single what!

then kwn aku text. bagitau dorang dah ada kat CP. sebab memang dah lama plan nak jumpa, aku pon pegi kat tempat dorang.

tak sempat nak salam lagi, mr.Z dah kol.

'syg di mana? zie sampai suda ni, kat depan CP, facing asia city. jom g tengok wayang kat 1 B!'
'errk, ok2, tgu jap k,'

aku juz sempat salam2 n say hai kat kawan aku tu... tak sempat nak story panjang2... ala, frust jugak.. tapi tak apa la ah her, next time k!

pegi tengok upin ipin! yeayy! akhirnya tercapai jugak impianku... hehe, slama ni memang nak gi tengok, tapi tak ada kawan... terpaksa diamkan ja hasratku itu... sob... sob...

tapi ari ni dah pegi~ at last!=p

pastu mr.Z nak ajak aku jenjalan lagik, tapi aku lak trus ajak dia balik. malas la nak gi jenjalan... so, dia antar aku balik.

'bye, jumpa lagi~'

'hmm, insyaallah~' malas nak cakap banyak. aku pon tanak promise for another meeting ngan dia in da future.

sampai umah, ibu tanya,

ibu- 'camna ngan movie tadi?'
aku- 'ohh, ok.. besh!'
ibu- 'hmm, ibu pon mau tengok jg.. tapi nanti beli cd ja la ah... mlm ni jgn lupa sambung bwat kuih makmur,'
aku- speechless

*adehhh, sempat lagi kuar perintah untuk kerahan tenaga*

ada sapa2 nak tolong aku takk??? jom la kita berkasih sayang dengan membwat kuih makmur bersama2...


songeh si rama2- sakit kepala. ntah sebab kena ujan tadi ataupon sebab allergic ngan bau perfume mr.Z.

haha~

17 ayat-ayat comel:

CikYana(",) said...

cik yana promote kazen ni pun atas permintaan inchk sparky..die nk knal..so promote la..huhu

p/s: nnti cik yana promote cik rama2 lak eh2..

Monkey D Luffy said...

Sayang? Oh sayanggggggggg... ngeh3

PJ selamba said...

erk..!!
sokong!
promot je cik rerama kat blog cik yana tu
mesti ramai peminat

p/s: sape Mr Z?

Shitsurei shimashita said...

mak oi! panjang tul perjalanan hari dia~ best nya.

i like kuih makmur..sedap

Shitsurei shimashita said...

cik rama2 memang org sabah ka? tinggal di KK ka?
bila sa baca rasa mcm org sabah bah.

LifeSaver said...

cik yan...
x ajak pon ngedet sama..hik3..gatalnye mr z tu..hik3..

p/s:jgn lupa anta kuih makmur disini~ lalala

pink_butterfly said...

cik yana- haha...adeii,inchek sparky ni, nk jgk bkenal2 ngn kazen cik yana 2 kan...ehem2, cm ada sumthing going on ja ni..haha...

luffy- yess kapten syg~ ada apa?*smbil bwat aksi gedik dpn kpten*

pj- uiks, pj la promote rama2...haha..mr.Z? adalah sorg kwn lama...

naga- yess, sy org sbh ba ni...hik3...

cik syafa- nak ajak, tp cik syafa kn bz bwat preparation mjlis kawen mggu dpn...waa, x lama lg tu~

CikYana(",) said...

cik yana lebih rela ltak gmbr apam balik dr ltak gmbr si karipap tue..
xde maknanya nk ltak gmbr karipap..
kahkahkhak..

p/s:something going on??hikhik..xdela smpai kesitu..ntahla dorang..da keje 1 company..nk knal2 la pulak..siot tul kazen cik yana tue..hahaha..sabo jela

pink_butterfly said...

hehe...rupa apam balik 2 lg mnyelerakn dr karipap kan...


alamak! tak ble ckp! kang ada owg tecik ati...

hahaa..

CikYana(",) said...

hahaha tau xpe..atleast apam tu leh mkn..lg mengenyangkn..huhuhu..besh nye duk umah..hahahaha..cz cik yana cuti 3ari..

pink_butterfly said...

waah, lama cik yana cuti~


sonoknya~~~

jeles la!

CikYana(",) said...

haah cti lme skit..cz de something yg nk di setelkn..psl keje gk..

pink_butterfly said...

oo..really?

ok la 2, smbil2 settlekan, ble relax...=p

CikYana(",) said...

haah btul 2..pg td g ofis kjap je..anta borang cuti..nsb baik cuti diluluskan..hikhik

p/s:cik rerama ngah keje ke??

eNaSaN said...

salam cik yan huhuhu bru citer psl nk ngk upin & ipin..dh ngk upanyer dia..ngan bf yek..huhuhu...bila nk dpt mkn kuih makmur nie..sudah bau dr ari tue lg..antar kat sini yek....

pink_butterfly said...

cik yana- skg sy dah kt umah ni cik yana..

enasan- aloloo, kak ena nak kuih mkmur? okeh, jom dtg umah! ehehe...

Agensi Perisikan Pusat said...

Hehehe...