BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, February 25, 2009

wajah seiras = ada jodoh?

ada orang cakap kalau muka pasangan tu ada iras, dorang ada jodoh... btul ka?


okey, contoh2 terdekat adalah... muka akak ngan abang ipar aku... sangat seiras. endingnya? married! alhamdulillah... abg ngan bakal akak ipar aku pon camtu jugak... ending? going to be married! insyaallah...

hehe, oleh kerana ketiadaan pixie abg aku ngan tunang dia nih, maka, terpaksa la aku meng'crop'kan sahaja pixie mereka...

pixie akak ngan abg ipar aku...

waktu dengan mr.A dulu, aku ada jugak belek2 gambar kami. bwat analisis secara saintifik pasal persamaan quadratik yang ada di muka... hisskkk, jauh panggang dari api... langsung teda persamaan... mata aku besar, mata dia tecik... kulit aku kaler cerah, dia gelap... bibir aku nipis, bibir dia tak nipis sangat... senyuman aku manis, senyuman dia tak manis langsung! dia tak tomei, aku terlebey tomei... herkkk! ok2... terlebey suda... hahaha... =p

kesimpulannya, memang kami tiada iras walaupon sket... dan endingnya? disconnected! <-- meminjam kata2 awang (kawan aku) =p err, sapa2 kat luar tu yang prasan muka anda ada iras seperti muka ku ini, sila mengurat aku sekarang. jangan malu, jangan segan... kalau muka tu ada iras aku, aku guarantee korang termasuk dalam golongan jejaka ensem+macho... haha... ok, yann... stop it! sila jangan meng'over'kan diri anda. ini bukan ruangan mencarik jodoh mahupun mempromosikan diri ya! =p

tiba2 aku rasa seperti menemui jodohku... cuba korang tengok pixie kat bawah... tersangat iras kan??? haha, iras la sgttt, yann! kuang3... prasan!



haha... sapa tak kenal boy tu, sila ketuk ketampi sekarang... muahahhaha.... alahaiii~ agak2 bila la si zakuan ni nak masuk meminang aku? haha... berangan la kau yann!




songeh si rama2- actually, tak tau la btul ka itu pixie zakuan... tak dapat differentiate between zakuan adha n aidil zafuan... apapun, dorang memang ensem!

26 ayat-ayat comel:

Mohd Ramzi Ahmad said...

eh mana awak dapat pic saya masa muda tu? ekeke

pink_butterfly said...

ramzi- hah??? pixie awk masa muda? mana2????

haha..prasan!=p

Pewaris Reformasi said...

yan, muka kau ada iras ramzi la! hehe

pink_butterfly said...

PR- hohh??? ya ka??? alala... enchek ramzi, camna nih???


hik3...

Monkey D Luffy said...

sapa tu? serius aku x kenal... artis?

PJ selamba said...

aku pun tak kenal la monkey...
tapi kan...
cik rerama tak perasan ke muka kita ada iras² sikit...
kan kan...
saja je nak bagitau...
lalalala

pink_butterfly said...

luffy- hohh, lelaki mmg nda kenal~ pmpuan ja kenal org2 ensem cmni... lalala~

pj- ya ka pj??? adakah muka kita ada iras2??? meh cni pixie, nak compare jap!

laranti said...

hahhahhaa.... iras=jodoh... masa seh.. tak juga kale... aku tak iras dengan pasanganku, tapi kami tetap bejodoh tuh.... hehehhe... yang penting sama sama cintalah... percaya deh...

chi am said...

hensem? u have seen nothing wawawawa prasan

LifeSaver said...

ok la tu!sama2..kalo aidil dapat kat rita...adha dapat kat cik yan!walla~hik3

Shitsurei shimashita said...

suratan atau kebetulan..
kalo slalu terjadi kebetulan amak itu tanda persamaan hati dan jiwa.

sorang pansa, sorang sejuk wo~!!

NIMI♥ Co. said...

ahahhah..btol r tu zaquan..die ade taik lalat..aidil takde..

kawan i pernah kapel ngan die tapi jodoh tak pnjg..
ahhahaha!!

Si Pari2 said...

kakyann.. anne ngan bf mcm adik beradik...


org tu.. kakyann kenal dari mana?? hu3

Agensi Perisikan Pusat said...

sapa guy tu..
simpati kt dia yan..kekeke
nda knl pn sapa pacik tu.

anyway, pg friendster and teruskan mencari tmn seiras ;p

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

zakuan baru ja proposed aku td.
sila kecewa sekarang. haha.

dayenpanthepucca said...

yala...memang seiras la cik rama2...ada mata, ada idung, ada mulut...kagum ^_^...semoga berbahagia ya...

eNaSaN said...

salam cik yan...huhuhu wat pe muka ensem tp xbaik ati...huhuhu yg pntg ati baik..hik3..ye ker muka seiras berjodoh..kebetulan jer kot..tp kan klu berkwn dh lamer nnti ttber jer jd seiras..ahakss bole caya ker..

pink_butterfly said...

laranti- ya kan.. maybe tak semestinya...

chi am- i hav seen nothing? seen what?

pink_butterfly said...

lifesaver- yess, i like ur answer cik syafa!*wink2*

naga- mgkn jgk kbtulan kan? kita x tau~

pink_butterfly said...

nimi- ya kah? suh zakuan ngorat rama2 plak..akan ku berusaha spya ada jodoh... haha

anne- akak kenal dia anne, tp dia x kenal akak...kuang3...

pink_butterfly said...

syah- simpati? kenapa?

ujie- ya kah jie? alamak! daku kucewa~

pink_butterfly said...

dayen- see??? sama kan??? haha...

kak ena- mungkin jgk kbtulan kak...

vidadarisakura said...

semacam muka aku ngan bredpitt pun seiras..


ok!

yakin!


lallallaa

pink_butterfly said...

V- perah santan btol bdk sorg nih!

lea said...

muka kite sama la...
nak ngorat leh...
hik3

APIS said...

SALAM... ISH2... TINGGINYA ANGAN-ANGAN MU WAHAI SI RAMA-RAMA... KAMU HANYA BOLEH TERBANG RENDAH, MANAKAN BOLEH TERBANG MENGGAPAI AWAN BIRU... :)