BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, February 2, 2009

eeuww, lelaki jenis apa nih?

aku tak la rasa tertipu pun,
tak ada langsung rasa marah,
tak jugak rasa tak-puas-ati...

aku okkk...
suma rasa kompius sket la...
kalau betul la apa yang aku fikir ni,
kenapa dia sanggup bwat camtu?
isk3...
tak apa...
positive thinking...
maybe time tu dia memang tak kawen lagi...

tapi sekarang dah ada baby??? cepatnya...

oit korang! aku dapat msg dari sorang mamat ni la thru friendster,

'congrats, finally u've found somebody...'

at 1st aku tak layan mesej tu... ok la, dia juz say congrats kan... its a statement... bukannya question yang aku perlu bagik answer apa2... so, abaikan sahaja.

but then time baru balik keja tadi, aku tergerak la pulak nak view page dia. memang dah lama aku tak masuk profile dia tuh. ada la agak2 dalam 7 bulan.

actually dat guy, i name him as mr.X, ni penah nak usha2 aku dulu. waktu tu aku tengah dalam time praktikal 3 bulan. pagi petang siang malam dia call aku... tak cukup ngan call, dia sms... waktu tu aku memang single mingle, so rasanya tak salah la jugak kalau aku accept call n reply msg dia kan... tapi once dia da gitau yang dia actually admire ngan aku, aku da rasa lain. ya la, selama ni aku langsung tak ada ati ngan dia. cuma berkawan BIASA sahaja. tapi dia? dah lain la pulakk...hisk3...

since then, aku dah tak layan dia lagi. dia kol, aku tak jawab. kadang2 aku jawab jugak tapi hanya bercakap sambil lewa saja. mesej2 dia pon camtu jugak. ada yang di'reply, dan ada gak aku abaikan.

dah dalam 6 bulan berlalu sampai sekarang. selama ni, dia ada jugak termasuk dalam list 'who viewed me' tu tapi tak tinggalkan apa2 pesan. aku abaikan. tak membalas kunjungan dia pun. cuma tadi ja dia send me a msg... mungkin itu respon dia kepada penukaran status dalam fs aku tu dari single -> in relationship.

back to apa yang aku nampak dalam photo album dia. u know what? aku nampak pixie dia kawen. okk, itu tak apa lagi...tak kesah la dia da kawen or blum. tapi yang bwat aku terkejut itik tu, siap ada pixie anak dia lagik! weeiii, kalau dikira dari tarikh terakhir dia usha2 aku, tak sampai pon 7 bulan lagik... and it takes about 9months kan before baby kena deliver... okk, maybe baby tu kuar tak cukup bulan, tapi selalunya kalau pre-matured babies, rasanya 7months then baru ble kuar kan? and what the heck kalau tempoh dia ngorat2 aku tu tak sampai lagi 7 bulan?

then aku pon sepantas kilat send mesej kat fs dia,

'haii, thanx 4 da wish. doakan ya! ohh, dah kawen? and a baby?? wahh, congrats 2 u 2..'

hiskk, korang get the clue tak pasal points yang aku nak cakap nih? meaning to say, sama ada dia ngorat aku time dia dah kawen, or the worst thing is, dia BARU ja kawen time tu... masih ada ati nak ngorat2 orang lagi... nasib bek aku tak layan dia. maunya perang dunia ke3 lagik!

huhh, lelaki jenis apa nih?!



songeh si rama2- semoga lelaki sebegini dijauhkan ALLAH dari aku...

32 ayat-ayat comel:

CikYana(",) said...

kurang asam pnye laki
da kawen pun nk ngorat2 lagi
jgn dilyn mamat tue

piNky LuCiA said...

hmm..ank dia da besar eh?? ish3.. rupa2 nya cik rama2 ni ramai admire.. hehe

laki tu pun satu.. adoilaa..insaf laa.. hehe

Jard The Great said...

lelaki mmg miang.. huhuhu..

pink_butterfly said...

cik yana- tu la, nsib bek mmg x layan dr awal...klu x, msti frust ttonggeng2 gak..haha

pinky-anak dia baby lagi...tp 2la, lps d congak2(cehh!), klu nak d bndingkn ngn time dia ctct2 dlu, impossible baby ble kuar bgitu cpt...

jard-hehe..btul3!

CikYana(",) said...

btul 2..kte hnye sekadar merancang..jodoh kita telah ditentukan oleh NYA..

pink_butterfly said...

cik yana- aik, dscussion psl entri cik yana dah dbawak ke sini..hik3..ok la tu...=p

CikYana(",) said...

hihihi..
xtau nk komen kt entri mne

pink_butterfly said...

takpa2... kat cni pn ble...=p

LifeSaver said...

lelaki x sedar diri. dah kwin pon still ngorat morat ni..huh!bengang!hahaha

farah said...

wow...bhy laki tu..
is it the guy yg u crita ari tu???
yg tym u practical...

Idayu said...

nasib baik sis ta layan dia..alhamdulillah.Skrag dh jumpa ye..?:)Jaga diri baik2..:)

pink_butterfly said...

lifesaver-tu la cik syafa...mgada2 kan...

farah- no, dats another guy... dis is the other. i havent told u abou dis one...

kak ayu-thanx kak...=p

Sifu Mirza said...

cik rerama...

itu lelaki jenis 'galah panjang'..

;-)

memang di abad ke 21 ni ramai lelaki terjerumus memasuki kelompok 'galah panjang'... yang akan lari dari satu tiang ke satu tiang...

apapun.. cik rerama tak boleh minta doa dijauhkan dari lelaki camtu.. sebab lagi kita minta jauh, lagi ramai datang...

so doanya, minta Tuhan tingkatkan kepekaan kita agar tidak terpalit dengan permainan galah panjang itu... disamping kita berwaspada..

:-)

CikYana(",) said...

insyaALLAH..amin..
tima kasih ye cik rama2..
bertuah dpt knal n jd kwn cik rama2..

KhairiL's said...

mmg x ptt dia bt mcm tu,
TAPI jgn kerna nila setitik rosak satu belanga...

x suma laki yg jenis mcm tu...tp kena b'hati²

aDuKa said...

aku sikit pn x caye org2 dlm social network even laki or pompuan kcuali kwn2 yg aku kenal.. =P

Monkey D Luffy said...

jangan percaya sangat kat dalam ni... uhuk

dayenpanthepucca said...

ai sungguh menakutkan. minta dijauhi. actually d spital banyak ja single mother lahirkan baby. hu3...

pink_butterfly said...

sifu- galah pjg? hihii..anyway, thanx 4 da nasihat~ i'll keep dat in mind...

cik yana- rama2 pon suka bkawan ngn cik yana~=p

khairil- agak2 khairil ni tmsuk golongan tu x? hihii..

aduka- bkn knal dia dr social network...

luffy- ha ah..btul3...

dayen-really? nauzubillah...

CikYana(",) said...

aah bf enchek askar..skrg dia kt Lubnan..menanggung rindu yg amat sgt la nie:(

p/s:komen kt cni xpe kan?

pink_butterfly said...

alalaa, jauhnya cik yana....patutla asyik rindu2an ni...=p

xpa2,komen kat cni pn ble...

vidadarisakura said...

mari plaingkik org itu!!!

yani_worldpeace said...

hati2 ngan org dah matured ni, cakap bujang rupanya dah kawen...kuang kuang kuang

pink_butterfly said...

vida- jom2, stongkol sama dia!

kakak- haha...tu la, bengong pnya llaki!

CikYana(",) said...

tuk cik rama2 gak la..inchik sparky cme agak rapat skit ngn dia akhir2 nie..byk bnda share ngn dia..hihi..but as a friend only:)

lea said...

cis...
laki xgune..!!!
nasib baek cik rama-rama tak trime die kan...
huhu

Pewaris Reformasi said...

nasib tau awal, kalo x naya!

tapi aku pnah tau juga girls yg layan laki org even tunang org tanpa rasa bersalah dan bila wife or tunang kawan tu call tanya dia boleh salahkan wife and tunang laki tu pulak!

pergh, gila dunia ni bila fikir2 balik...

apa2 hal pada aku buat baik pd semua org tapi jgn ambil kesempatan atas kelemahan org.

cinta mmg subjek yg menyeronokkan, tapi ia juga boleh jadi punca 'kematian'.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

nsb bek.....kl x...hehehe

pink_butterfly said...

cik yana- ya? bgus la...kdg2 kta pn need kwn utk share apa yg kta rasa kan...=p

lea- tu la psl...nak harap muka, huhh, terang lg nyata mmg x ensem...ada hati lg nak ngorat org..hik3...

PR-cinta mmg subjek yg menyeronokkan, tapi ia juga boleh jadi punca 'kematian'.<--hmm,nice saying...

xtionkamen- ha ah..nsib bek kan?hihii~

ayie_helena said...

eee nseb bek cik rerama xtrime dye kan..mmg dasar penipu laa laki tu...ishhhhhhh

Raihanna said...

ish....menci nye laki cmni...

menipu je ek.....

pelik gak da de bby dalam masa terdekat...

pink_butterfly said...

helena-ha ah kan..syukur2...

raihanna- 2 la psl...peliks bin ajaib kan...xkan baby 2 jatuh dr langit lak...hik3...