BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, February 18, 2009

kawan lama~

awal pagi tadi aku dah terfikir nak bwat entri pasal selera makan. memandangkan semenjak dua menjak ni slera makan aku makin ilang, aku nak la mintak tips or apa2 dari butterflies suma pasal camna nak tingkatkan slera makan nih... kadang2 tu pewot lapar, tapi tekak plak tanak terima makanan... merana pewot aku wei!

tapi aku tau, maybe ni ada kaitannya ngan problem aku minggu lepas. untuk u ol yang memang follow story aku, mesti korang tau pasal apa kan... untuk member yang baru nak start mem'follow2 ni plak, hmm, korang bwat2 cam paham ja dah la ya... ble gak tengok entri2 aku yang lepas, tapi most of them dah di delete... hihii~

oh ya, another TAPI yang membwatkan entri pasal makan tu tak jadik adalah kerana..... SELERA AKU DAH KEMBALI!!! yeayyy! food tengahari tadi abis licin aku blasah. makan malam lak siap amik nasik tambah lagi... ahhh, syukur~ nampaknya aku dah kembali seperti besa....=p

***

tadi bos aku mintak tolong gi deposit'kan cek kat bank. oleh kerana keja2 aku pon da siap, and aku pon bosan duk kat ofis tu, maka pegi la aku ke bank yang letaknya kat seberang jalan. berpeluh2 aku berjalan tengah panas tau. fuhh...

jalan punya jalan, tiba2 aku tertentang mata ngan sorang lelaki. dia angkat kening and senyum. aku pon senyum gak la. aik, cam kenal la pulak...

apa plak MACAM, memang kenal pon. mamat tu kawan aku time skola dulu. jap2, let me try to remember his name... err...hmmm.... ha, nama dia khairul hazwan! bagus2... nampaknya memory box otak aku ni still mantap lagi... hehe...

anyway, kami sempat bercrita kejap ja, coz aku tak selesa sangat nak story tengah2 panas, dengan muka yang dah berminyak + berpeluh, hiskkk, sungguh la tak terurus... tak ble...tak ble... satu keadaan yang tidak patut untuk aku berjumpa dengan lelaki. haha~

'haii... kau di mana sekarang?' dia tanya aku. okk, ini merupakan soklan common yang ditanya kepada kawan lama.

'aku keja di asia city... kau plak?'

'aku keja di sini...,' sambil menunjuk bangunan sebelah kami.

oohh, rupanya dia keja kat bank yang aku nak pegi tu...

bla..bla...bla.... (story jap)

then aku cepat2 blah lepas cakap bye.

haha... bengong!

korang nak tau tak? hazwan tu tinggal kat barisan depan umah aku ni ja. well, bukan la depan sangat, tapi kalau nak main intai2 tu, insyaallah bole nampak... tapi kitorang ni, nama ja berjiran, tapi tak penah plak terjumpa di mana2... oh ya, lupa plak, daku kan dara pingitan, asyik duk umah ja, camna nak jumpa orang kan? ekkeke, sempat lagi nak puji diri sendiri!

dulu aku ngan hazwan ni 1 class. balik skola kadang2 lewat coz ada clas tambahan. slalunya balik naik bas bertiga. aku, dia, ngan sorang lagi classmate, oga... kiranya dorang berdua tu jadik security aku la... aku lebey close ngan hazwan sebab dia ni merangkap posmen aku. besa la, budak2 skola kan... admire2 ni perkara besa... melalui hazwan la aku dapat gift or apa2 yang dikirim oleh senior2... ecehhh, SENIOR2? macam ramai la pulak bunyiknya... haha...

but then, dia pindah gi mrsm, oga lak move pegi skola teknik, tinggal la aku sorang2 tanpa bodyguard... hiskk... cian aku~

okk, hari ini telah membuang tebiat sendiri dengan memakai skirt untuk pegi keja. kalau keja besa2 tak apa la jugak... ni keja kat dalam lab, i mean, what de heck! gila mencabar kalau bwat keja lab dengan skirt nih... susah nak bwat keja. hari2 lain aku siap pakai jeans lagik. kalau orang tengok pon, dah tak macam orang nak pegi keja da, tapi lebey macam nak gi jenjalan kat shopping complex... haha...



songeh si rama2- herkkk, korang redha tak kalau aku bwat entri berkonsepkan '1 entri 1 pixie'???

20 ayat-ayat comel:

LifeSaver said...

redha!!sy suka pic kamu cik rama2!!!

♥ Cik HeLena ♥ said...

saya pun!!heee~~ayu siyot..hee~~

pink_butterfly said...

lifesaver- redha?? okk...sett~ 1 undian dr cik syafa~

cik hel- thanx cik hel~ 2 undian!

Monkey D Luffy said...

BABU! kamu suka pic si rama2?

BABU = LIFESAVER...

muahaha

pink_butterfly said...

kpten ni jht tau ckp cik syafa babu...

tp nda apa, cik syafa babu cun gitu~


hehe...

PJ selamba said...

ala
ingatkan skirt pendek
haip!
larikkk

CikYana(",) said...

cik rama2 comel la..
hikhik

p/s:aah dpt teddy bear bru..tomei kn2??cik rama suke tddy bear gk ke?

Shitsurei shimashita said...

naga nampak rama2 dah mengembangkan kembali keceriaanya.

Redha dalam pasrah leh ke?

pink_butterfly said...

pj- oit! skirt2 pendek tak main la wei! haha...

cik yana- sukaaaa sgt2...pnjam jap teddy tu utk mlm ni, bole?

naga- redha dlm pasrah? aikk, cm x sudi ja tu...hehe..

lea said...

daku pun setuju bangat dengan cadangan itu...
cik rama2 comel la pakai skirt...hehehe
btw..makan byk2 taw..
jaga kesihatan taw...
n smile owez
=)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hamboi2..comey nyer seket dier...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

pink_butterfly said...

lea- alalaa, thanx manyak cik lea~ okesh! daku akan mkn bnyak2 smpai temok! hehe...

kak yanie-hehe, thanx kak yanie!

Agensi Perisikan Pusat said...

Based on experience, selera mkn lps frust ni tak trkawal cket..so jgn kawal ek..biar berat bdn yan nek dalam graf exponential...amiiiin..

jiran kt deretan depan rumah pn nda pnah jmpa?ish2..tu la plg best nk ajak dating tu.dekat n save minyak keta!

n 1 more thing, kalo pakai skirt tgok dl ramalan cuaca yer...

Salamz

pink_butterfly said...

adei...dia tu kwn ja la syah...cmna mau ajak dating...haha...


opps, 1 more, apa kaitannya skirt ngan cuaca ni?hik3...=p

Agensi Perisikan Pusat said...

kawan lama2 bley jd kawen. apa slhnya....hehe

kaitan skirt ngn cuaca? ha lu fikiiiirla sndiri...haks..

pink_butterfly said...

hmm, pndai la syah 2...

mls la yn mau crita apa2 lagi...

Mohd Ramzi Ahmad said...

SEMAKNYA MEJA YANG TERSEBUT DI ATAS.. ekeke

Jard The Great said...

cinta baru??? hehe

pink_butterfly said...

ramzi- aisyy, abaikn la meja yg bselerak itu.ssungguhnya otak dan fkiran pmiliknya lagi bselerak...

jard- bukan la jard! haha...

Agensi Perisikan Pusat said...

malu2 kunun! haha