BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 15, 2009

jom main2~

hari ni berlalu macam hari2 besa jugak... kalau dah hari cuti tu, apa lagi yang best d bwat d umah? hah, TIDO laa~

hihii, adoi.. pewotku tersangat lapar... sehari suntuk tak makan... kenapa? sebab daku malas nak masak! haha pemalas kan... lagik rela berlapar dari berperang ngan kuali kat dapur. bukan apa, tapi tak ada orang jugak kat umah ni... suma kuar, so, kalau aku masak pon, juz untuk makan sorang2, alahaiii, langsung la tak berselera...

okay la, aku ada asaimen ni... nak langsaikan dulu sementara tak ada idea nak di'story'kan... ngeh3...

1st tag dari cik enasan~
tag ni agak kekurangan arahan, so, aku pon actually tak tau apa sebenarnya yang dia nak... wuteverpon, aku jawab ja la ikut pemahaman sendiri ya~

1. sedIh - aku rasa sedih bila tak dapat apa yang aku mau~ tapi tak apa, kadang2 ALLAH beri apa yang kita perlu, dan bukannya apa yang kita mahu... so, bersyukur dengan setiap kuniaanNya sebab ALLAH maha mengetahui apa yang terbaik untuk hamba2Nya...
2. GumBira - aku gembira apabila dapat apa yang aku mau, everything yang aku bwat berjalan dengan lancar... Alhamdulillah~
3. MaraH - aku marah kalau apa yang aku bwat tak jadik atau tak berjalan macam yang di plan... ataupon kalau ada orang marah ngan aku, confirm aku rasa marah ngan dia jugakkk, tapi tak ada la sampai nak berlawan cakap... slalunya airmata lagi lancar berkata2... chewahh!
4. SayanG- aku sayang suma orang yang menyayangi aku...
5.beNci- aku tak suka prasaan benci2 ni. walaupon dia bwat salah ngan aku... sapa lah aku untuk membenci orang...
6.percaya- trust no one!
7. Cinta- cinta kepada ALLAH, family dan kawan2 yang selalu ada di sisi~

(euwww, apsal ayat aku ni ter'over skema ha????? aah, aku turut dijangkiti penyakit ym aku nih! psstt... ym aku jadik blank la, tak kuar list nama member2... nak bwat camna ek?)

okay! sedang aku gi jenjalan carik pasal dari blog ke blog tadi, tiba2 aku ternampak namaku seperti disebut2 dalam 1 entri tag cik helena... ceiit, patutlah aku tersedak2 time minum milo tadik... haha...

apapun, as usual, aku kan memang tukang-bwat-tag yang tegar... tanpa banyak songeh, aku nak settlekan jugak tag nih...

::Rules::

Go to your photos folder in your computer.
Go to the 6th folder of photos.
Go to the 6th picture in that folder.
Put the picture on your blog and description of it.
Invite six friends to join the challenge.
Link them in your blog and let them know they have been challenged.

so, dengan terkedek2, aku pon membukak la folder pixie dalam laptopku ini...
my computer> local disc (D)> backup files> ynn's pixie album> me@kundasang

dan pixie ke-6 adalahhh....

tadaa~

err... okkk, aku tauu.. korang takyah nak kutuk2 aku... memang aku nampak agak kecomelan sedikit dalam pixie ini... haha... siap bwat peace lagi tu... actually kawan aku nak candid, dengki la tu, tu yang nak amik muka ku yang huduh... tapi sebab aku ni memang terrer n expert bab pose mem'pose ni, jadik niat jahat dia tu telah dapat daku patahkan dengan terus mem'pose'kan diri walaupon stakat membwat peace... hik3... pixie ni diambik waktu aku study dulu... ceeh, perkataan 'dulu' tu macam lama sangat plak bunyiknya kan... walhal baru ja abis blajar tahun lepas... haha~ prasan dah tua la pulakkk....

ok2, nampaknya dah kuar tajuk. aku sepatutnya bagi description pasal pixie tu kan? well, pixie ni diambik time kitorang bwat field trip kat kundasang... tempat ni adalah dalam hutan kat kaki gunung kinabalu... time ni kitorang bwat observation pasal orkid2 liar... so, memang besh la...errk, pixie ni tak clear sangat coz d amik ngan camera kat enset...

yeayy!!! dah siap... haa.. sapa nak di tag ni??? jom fikir sama2...
:
:
:
:
sapa ah?
:
:
:
:
:
:
korang ada idea?
:
:
:
:
:
:
:
:
hah! dah dapat!
:
:
:
:
:
:
aku nak tag
:
:
:
:
:
:
:
:
errkk
:
:
:
:
:
:
:
:
cik lifesaver!
:
:
:
:
:
:
:
:
mr.bean!
:
:
:
:
:
:
:
:
anne!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
annurkasih
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
en. ramzi
:
:
:
:
:
:
:
:
:
kF
:
:
:
:
:
:
:
:
:
enchek abg pujangga asmara
:
:
:
:
:
:
:
:
:
dan
:
:
:
:
:
:
:
:
:
sapa lagi ek?
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
SYAH! enchek perisik yang tak pandai nak abis2 merisik... ntah apa yang nak di'risik'nya pon, aku tak tauu...


oh ya, lupa nak cakap... err, tag ni datang with package ya! take 1, get 1 free... so, sila2 la membwat kedua2 tag skali! hahaha, terasa sungguh kejam diriku ini...*evil laugh*


slamat menjawab!

23 ayat-ayat comel:

♥ Cik HeLena ♥ said...

wahhh tepuk tgn tuk cik rerama...cepat,tangkas&relean mnjawab tag..ngeee~~~
pape2pun kite pn syg cikrerama jugak..ngeee~~

pink_butterfly said...

yeayy!!!

tepuk tgn utk diri sndiri~~


syggg gak ngn cik hel...

muahh3....!


haha...

PJ selamba said...

hehe
musim tag dah habis

KhaLifah feDi said...

hehehe..
cik rama2 kf tu sapa..?

lalala.*jap nk pk sapa c kf nie*

pink_butterfly said...

pj- blom abis la... dirimu pon actually ingin di'tag tapi stelah dbwat diagnosis, si rama2 mdapati bhwa enchek pj pon dah kena tag yg sama kan???? hehe...

kf- errk, ntah la..sapakah gerangannya enchek kf ni.... mari la kita fkr sma2 ya!

=p

Monkey D Luffy said...

sekali lg namaku tak ada..

baik ko pujuk aku cepat!

kueh bakar said...

peace!!!

chi am said...

ouh merrah jammbu.. aww..

vidadarisakura said...

sukur..

pink_butterfly said...

luffy- laa,kpten...kpten dah insaf ka? da tbuka ati utk jwb tag?

chi am- tomei kan?haha prasan!=p

vida- hah? kau ada utang ngn aku tuuu! jgn fkr aku lupa aaa...

LifeSaver said...

ehem2..mcm kenal je nama tu..byk hutang tag ni...

sparkystar said...

alamdlh,inchik sparky tak tsenarai..amin,have a nice day..

pink_butterfly said...

cik syafa- haa, apa lagi..sila2 la mjawab ya! hehe..

sparky- sbb utang dlu pon inchek sparky blom tunaikan kan? so, dslamatkn kali ini...

Jard The Great said...

hehe..rajin..rajin..

pink_butterfly said...

jard- sapa nak jadik kwn rama2, sumanya kena rajin bwat tag!

hehe...

lea said...

rajin sungguh cik rama2 men tag ni yer...
nasib kali ni daku tidak tag..
cik rama2 sungguh memahami diriku..
btw...test pertama dh settle td...
hehe

pink_butterfly said...

lea- tag dah siap? okay2! jap g rama2 g bwat spotcek k!

Agensi Perisikan Pusat said...

cik helena, syg cik rerama je ke..encik perisik x? wahaha~

Ok yan, tag sudah dilangsai...
http://agensi-perisikan-pusat.blogspot.com/2009/02/tag-seterusnyamudah-sekali.html

berjaya akhirnya.

oh ya by the way, tag mu nda mncabar sekaliiiii..hehe=p

singamaraja said...

Singamaraja berkunjung kok

eNaSaN said...

salam cik rama2..thanks..jwb tag tue...ape2 pun moga eppy slalu

pink_butterfly said...

syah- wah3, syahh...mgatal ngn cik helena ya! haha, tag dah d spotcek!

singamaraja- haii....slamat bkunjung~=p

enasan- ur welcome n thanx sis!=)

Mohd Ramzi Ahmad said...

arghh tidaaaaakkkkkk!!!! hehe

pink_butterfly said...

arghh...yesssss!!!

haha~