BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 12, 2009

as i promised...

hello suma! rama2 berterbangan riang gumbira lagi kat sini... u ol apa khabar? sehat? hihii~

err, ari tu aku janji nak snap workstation aku kan? ari ni aku nak tunaikan la janji aku tu... tapi kalau korang tanak tengok pon tak apa... its okay... sila skip entri ini la ya!=p dan sila datang esok untuk entri baru!

err... err... ini bukan work station-nya ya... ini adalah gambar si rama2 yang tengah mengantuk...

makmal ni tempat aku bwat preparation untuk any experiment. yang baju putih tu kawan aku... sama cam aku gak... trainee researcher...



ni makmal ke-2 aku... kat sini suma keja2 culturing dilakukan. keja yang sangat menyeksakan bagi aku... kenapa? sebab time ni kita tak ble bercakap, kena diam2 bwat keja. apa yg kita mau bwat, suma nya kena dijaga btul2, kepala kena maintain kat luar menda alah tu (laminar flow) namanya... tangan lak kena sapu alkohol dulu sebelum ble dimasukkan kat dalam, and once dah kat dalam tu, lebey baik kalau tak dikuarkan sampailah keja abis supaya tak ada bakteria ikut men'join masuk skali sebab barang2 kat dalam tu sumanya dah bebas dari bakteria, dats y jgk tak ble bercakap time ni. memang membosankan...

and at last, ni dia tempat lepak aku kalau bukan kat dalam either dua makmal di atas... kat sini la aku online... berfikir mencari ilham, carik bahan sambil bukak blog... =p

25 ayat-ayat comel:

mehta said...

Nice Stuff!

Commendable Blog indeed!

Dear Blogger, need your valuable feedback for:

www.octandigital.com

Regards,
Mehta

♥ Cik HeLena ♥ said...

wah...cik rerama nampak cam saintis..wah gitu....
slmt bekerja eaa cik rerama yg cun

pink_butterfly said...

mehta- thanx 4 ur compliment!=p

helena- haha...MACAM ja tu cik helena...haha...

CikYana(",) said...

cik rama2 da rupa saintis la..
hhehehe..keje leklok yer:)

pink_butterfly said...

cik yana- thanx... doakan ya!

KhairiL's said...

wahh,
besh kana smbil keje dpt bloggin
jeless ni
HEHE

BudAk hijAu said...

sangat best!!

pink_butterfly said...

khairil- jeless? haha...mmg sngaja nak jeleskan inchek khairil ni...=p

budak hijau- yess..mmg!

laranti said...

you will have a nice time to work, nice place, and the important think you are very beautiful, keep smiling, always be happy.

pink_butterfly said...

ohh, laranti...thanx 4 ur nice words....i'm blushing now...hihii~

LifeSaver said...

keje rajin2..jangan malas2

eNaSaN said...

eheheh best jer...slmt keja..keja eLok yer...

pink_butterfly said...

lifesaver- ya cik kak... sy mmg budak yg rajin....=p

enasan- thanx enasan~ i will, insyaallah...

farah said...

weih kak yann..
nmpk profesional ooo...hehe...
best ka keja sn???fara tgk cam bes jak...

pink_butterfly said...

farah- haha...of cos la best...klu nda best, nda la apply keja ni...=p

Ridhuan said...

eh nape kot tu lengan pendek cam doctor punye..

Monkey D Luffy said...

wow! yang skirt pendek tu sapa lak? hehehe

lea said...

cik rama-rama keja ape sebenarnya??

pink_butterfly said...

ridhuan- mmg dah itu lab coatnya, nak bwat cmna...tak dpt jadik doc. pon xpe la...mrasa jgk pkai lab coat doc kan?=p

luffy- gatal kpten nih! tunang org tuh...

lea- keja researcher, lea...

sparkystar said...

keja bebaik cik rama2,jgn berangan jek..huhu,have a nice day,take care..

pink_butterfly said...

sparky-hehe..ok,i will...thanx inchek sparky=p

Agensi Perisikan Pusat said...

Fulamak....mcm siri CSI..fevret2!

tgh cek DNA sapa? erm..sapa la saspek malang tue...

pink_butterfly said...

haha...

tgh cek DNA sorg sumbody utk mnentukn dia tu btul2 manusia atau tdk...

=p

Pujangga Asmara said...

Warggghhh!!! ada perompak... tolong.. hahahahah... =P perompak pkai topeng ttp muka.. nasib baik cun.. ngahahaha

pink_butterfly said...

PA- hik3...cun kah? trima kasih wahai enchek abg PA~=p