BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, February 19, 2009

hati kristal...

Hati sangat mudah tersentuh. Dalam banyak keadaan, kita lebih selesa hati ni berdiam diri. Menyimpan apa yang tersirat sekian lama. Memendam apa juga yang hati rasakan. Mengapa...?Mungkin kerana lebih baik berdiam dari menyakiti hati lain tapi ternyata hati sendiri sakit tak siapa yang tahu. Sukarkah untuk memahami sekeping hati? Kebanyakan kita pasti menjawab "ya,sukar". Hati bukan la sesukar mana untuk di fahami kemahuan dan kehendaknya. Hati tak pernah menyembunyikan apa2.. ia sentiasa meluahkan apa yang bermain di dalamnya cuma kita tak pernah cuba melihat. Ia ada sangat dekat di depan mata untuk di lihat... namun kita sentiasa cuba membohongi, berpura tidak tahu. Itu la sebabnya ramai dari kita kecundang dalam bercinta. Menilai dari sudut yang kononnya kita tahu segalanya..Tapi jangan la ada yang terasa hati. Bukan mempersendakan dan mengaku seperti insan yang tahu segalanya. Cuma sekadar pendapat, kerana aku juga pernah silap memahami hati...





sending many butterflies to dandellion geisha.


songeh si rama2- membaca post ni sambil dengar lagu kat blog adik aku, anne, kat sini, dan sini tiba2 membwatkan jiwa aku menjadik sungguh emo... hiskk!

17 ayat-ayat comel:

Agensi Perisikan Pusat said...

yan, anda tlh diterima bekerja di sabah times, syrkt akhbar terkemuka di sabah.

pg lapor diri kt ofis lama diorg kt depan bgnn perkeso tu hari ahad nnt.

moga hepi2 slalu...

layannn

pink_butterfly said...

syah!

btul ka ni? wahh, besh2... ari ahad nti yn g lapor diri ah!

section mana 2 syah? utk songeh si rama2 tu ka? bgus2..section idaman kalbu tu...

Zahari Ismail said...

12 purnama gua tunggu nak tengok muka...hahah dapat gak...halu...wah cite bebunga2...fitrah pompuan jiwa halus...gua ada kenangan sakitkan hati pompuan...tapi sekarang ne gua tobat...gua hormati pompuan...walaupun lemah tapi korang umpama pemegang kunci kerajaan pecipta...oooo gua hormat korang.

ne puji2 belanje la teh tarik...

pink_butterfly said...

zahari- hik3..puji ada mkna tuh... jom teh tarik! awk blanja k!=p


psst..12 purnama? rasanya x smpai 12 purnama pon blog ni exist...ehehe..

Monkey D Luffy said...

jgn ikut kata hati sgt... ;)

pink_butterfly said...

luffy- yaa, kpten~ trima kaseh...

sparkystar said...

alahaiii,nape nie..jgn la bsedih okehh...

IdzaRis79 said...

aduh..
penuh bermakna...

pink_butterfly said...

sparky-hihii~ tiada apa la enchek sparky..cuma suka ngn words kat ats tu... dandellion_geisha yg bwat, sy copy paste aja...=p

idzaris- mmg pnuh mkna tu~*wink2*

eNaSaN said...

salam cik yann..kkdg ape yg kita rase x sama ape yg owg lain rase..yg pasti kita kena tahu ape hati kita rase...sabar itu jer yg terbaik.... ceria2kan hatimu... smile

pink_butterfly said...

enasan-cik kak ena~ yaa, btul tu...org x ble nak rasa apa yg kita rasa...dats y feelings is so special...

eNaSaN said...

hik3...yup...it's true...cam satu kate nie..people just comes for a reason..seasoN ..& lifeTime.. so just smile can cheer up ur day...make ur day alwiz eppy yer.... sbb itu jer yg terbaik..huhuhu..tp tue ler kan hati kita xsma ngan owg lain..hik3... ape yg akak merapu nie..hehehhe

Agensi Perisikan Pusat said...

mana post ari ni?

pink_butterfly said...

enasan- btul kak... jom kta hepi2kan diri...lupakan yg lain~ hik3...


syah- adeii, sbr2 syah...yn msh pnat ni~ rest2 jap ah...

LifeSaver said...

ehem2...jgn emo3..kuat kan semangat!

pink_butterfly said...

lifesaver- yaa cik syafa! kuattt! kuattt!!!

keh3...

»Tä§häbellä« said...

Huuh!simbolik tul kata-katamu ini berkias-kias sehinggakan bb terpinga2 hahahaa...tp cam ada satu yg kurang...mana dah perginya bunga bakawali yg sering menutup wajahmu yg ayu itu duhai cayamku tp inda apa camni lagi ok...