BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, February 6, 2009

keja aku...

aku sekarang tengah on air kat ofis... tengah duk online cari bahan a.k.a jurnal, sambil2 tu aku lawat2 la kejap taman rama2 aku nih...

aku baru lepas membersihkan lab tadi. sangat banyak barang2 yang masih berada dalam kotak since the previous researcher quit dari sini.. kenapa dia quit? aku pon tak tau, tapi dengar2 macam dia move kat tempat lain... so, agak busy mengeluarkan semua lab ware ngan bahan2 chemical yang disimpan.

aku belum berkesempatan me'reply komen2 butterfliers suma, tapi sempat baca komen2 u ols tu... tu pon secara browsing sahaja. ada yang bertanyakan pasal post apa yang aku dapat ni kan? actually aku keja sini as a researcher merangkap tissue culturist... company ni menjalankan business agriculture through kaedah biotechnology...

tu la, as i said before, aku blom permanant lagi kat sini. dorang tengah stuck sekarang on sumthin', and kalau aku dapat cari formula untuk menyetelkan problem dorang tu, insyaallah, dorang akan jadikkan aku permanant researcher kat sini... sebab tu aku kena cari banyak bahan, rajin baca jurnal2 ujikaji researcher all over da world untuk dapat kan idea getting da right formula. so, keja aku kat sini mainly dalam makmal la... nanti2 la kalau free, aku post pixie lab aku kat sini. sekarang ni tak bawak camera. lagi pulak lab tu tak tersusun sangat lagi...

emm, ok la u ol... i've gotta continue searching, u ol doakan aku supaya dapat ilham dari ALLAH supaya dapat menemui formula yang betul and berkesan...

good luck to me!

18 ayat-ayat comel:

sparkystar said...

have a nice day,take care..

BeaN MorENo said...

cari formula untuk hilangkan terus resdung...dah xtahan nih...

Ridhuan said...

wah cekgu jd researcher eh? macam scientist tu.. pakai labcoat putih tu? sweet :P

AnnELara said...

HO3.... cekgu..law start keja datang d tempatu harus cakap dalam atie.."hai semagatku ayuhhh kacawkan tempat ni" ha3


op!!! just kidding!!

CikYana(",) said...

Keje baik2 ye cik rama2

vidadarisakura said...

gudlak berkali2!!


hee

LifeSaver said...

cik rama2...
smpt lagi berblog..kih3..try ur best!!spesis rama2 x cpt berputus asa..kan?kan??yezzzaa!

Jard The Great said...

waa.. we got a scientist amongst us.. hehehe

NIMI♥ Co. said...

hopefully dapat jadi permanent...

pink_butterfly said...

sparky- hav a nice day 2 u 2...

bean- aik, formula ilangkn resdung? bagik aku idung kau dlu, nak bwat bahan kajian...hik3...

ridhuan- ya... with white labcoat...sweet? mana tau nih? haha...

cik yana- insyaallah..doakan ya...

vida- thanx...i really need that!

lifesaver- btol3 cik syafa...lps ni sorg akauntan dr spesis rama2 bakal thasil...=p

jard- aww, thanx*blush* a junior one ya!

nimi- i hope so too....-p

Monkey D Luffy said...

macam saintis lak yer... hehehe

pink_butterfly said...

hmm, trainee scientist=p

Raihanna said...

wah... hebat cik rama2 nie...

best of luck dear!!!

pink_butterfly said...

raihanna- thanx so much! wish me luck!!!

lea said...

bakal biotechnologist la yer??


btw..
gud luck..
moga2 dpt formula yg betul
nanti cik rama-rama boleh dpt Nobel prize
hahaha=p

pink_butterfly said...

lea- insyaallah...smoga dpt ilham dr Allah...=p

dayenpanthepucca said...

wah menariknya kerja rama2. bole jadi penyelamat ne...gud luck ya ^_^

pink_butterfly said...

dayen- penyelamat apa tuh? pnyelamat dunia?hik3, prasan=p