BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 19, 2008

lagu kenangan

korang ada tak lagu2 tertentu of which kalau korang dengar akan mengingatkan korang tentang something, somewhere atau someone? hmm, dalam entri kali ni aku nak share ngan butterfliers suma pasal lagu2 yang agak memorable untuk aku...

aku mahu - once
kalau aku dengar lagu ni, mesti teringatkan zaman2 kat hostel dulu... time tu aku tengah duduk di meja study (of coz duduk atas kerusi,okk), sambil main game kat laptop... huhuu, teramat bahagia sekali sebab time tu dah abis exam and thesis pon da siap...=)

kekasih gelapku- ungu
lagu ni mengingatkan aku ngan sorang kawan, mrHz... time tu aku tengah frust ngan someone and dia 'datang' untuk jadi kawan aku kejap... setakat calling2 and kuar makan, tak lebey dari tu... tapi dia penah cakap ngan aku camni, 'kalau Hz nak 'kawan' ngan butterfly, Hz tanak butterfly jadi gf Hz lama2... kita kawen la...' huhuu, sangat romantik kan? tapi apa bley bwat, time tu aku masih study lagi, and walaupun dia da keja tapi aku masih tak sedia nak ke arah 'itu'... so, aku cakap 'sorry' ja la kat dia... and pastu, slow2 dia menghilangkan diri and sampai sekarang aku tak tau dia kat mana... mungkin dah kawen... hihii, alamak, tak ble crita lebey2...mati aku kalau kakak aku baca entry nih! tapi nasib bek la, kak... kalau tak, adikmu ini dah kawen dulu sebelum turn akak ari tu...=p
-story ni adalah rahsia aku n mr.H ja, orang lain memang tak tau kami berkawan, sebab tu namanya 'kekasih gelap' kan? hii~ tak la, actually time story kat atas ni happen, lagu kekasih gelap ni tengah top, gi mana2 pon asyik terdengar lagu ni, dats y mengingatkan aku of him..-

percayalah- siti nurhaliza
lagu siti ni membawa ingatan aku balik ke beberapa tahun yang lampau... dah lama, time tu aku baru tingkatan 3 and tengah dalam perkhemahan kat 1 taman pertanian... maklumlah, aku join kelab pencinta alam time tu... and kat sana aku terjumpa ngan sorang mamat yang memang meng'capture' attention aku, mr.Z (jgn tak tahu, walaupon tingkatan 3 tapi attention da pandai ter'captured tau)... time tu dia tengah holiday ngan family dia... susah sket aku nak story pasal kisah aku ngan mr.Z ni sebab tersangatlah complicated and panjang plak tu (story dari ting.3 sampai sekarang, tak ka panjang tuuu) ... kalau aku story, kena bukak topic baru and confirm korang akan pening and naik juling membacanya... so, cukuplah kalau aku state'kan dat this song reminds me of that place... err,perhatian skali lagi... ia cuma mengingatkan aku pasal taman tu, and bukannya mr.Z,okk... sila jangan salah faham...=p

sempurna- version Andra & the backbone
tiap2 pagi time aku and sorang kawan, Ms.M, tengah on de way nak gi ofis tempat praktikal dulu, lagu ni la yang menemankan kami... hampir tiap2 hari lagu ni jadi pilihan fara fauzana ngan faizal ismail (kitorang dgr hot fm okkk...) kat konti... hmm, mungkin time tu lagu ni tengah glemer la kan... so, even smpai sekarang, kalau dengar lagu ni, aku rasa cam tengah on de way gi praktikal la pulakkk... hak3...

cinta antara kita- duta feat baizura kahar
hihii~ mungkin ada yang tak suka ngan lagu ni kan... agak kebudak2an sket... tapi lagu ni mengingatkan aku kat sorang skandal aku time study dulu, mrW... hampir setiap kali dia nyanyikan aku lagu ni thru telefon ngan gitarnya... kira unplugged gitu kan... tapi tak ada apa2 crita besh pon yang jadik... lepas grad, kitorang pon lost contact and masing2 bawak diri camtu sja...

setanggi syurga- in team
lagu ni mengingatkan aku pada ex.bf aku dulu.. ex yang mana? waahh, cam ramai ja ex.bf aku kan... hihii~ k, cukup la tu, tak ada ulasan panjang2 untuk lagu ni...

dari kekasih kepada kekasih- hattan
mr.Hz suka ngan lagu nih... so, harus sangat la aku ingat kat dia if dengar lagu ni kannnn...

hampir ke situ- mendua
lagu ni reminds me of my bestie, Ms.A ngan Ms.M... hmm, ah, lagi 1, kalau dengar intro lagu nie gak membwatkan aku ter'imagine' enset Ms.M tengah berbunyik sebab bf dia mesej... =p


fuhh, setakat ni aku cuma ingat lagu2 kat atas tu ja, kalau teringat lagi, nanti aku update dari semasa ke semasa,k...=p


haa, itu lagu2 aku, lagu2 korang apa plak? jom la share2... oh ya, kalau korang nak dengar lagu tu ble click kat title-nya,k... aku dah letak link kat situ...

3 ayat-ayat comel:

»Tä§häbellä« said...

bb paling suka lagu kekasih gelapku x tau kenapa..maybe lagu tu manyak kenangan kat bb..bilew dengar lagu tu teringat memori² aq dan dia..Chewaah~!! udah²lah tu bb hihi

AgensiPerisikan said...

sy plg suka lagu 'baadshah' yg filem shah rukh khan blakon tu sbb filem tu bertemakan perisikan yg hebat.wahaha tgok jan xtgok!

luvbiznez said...

lagu percayalah..huhu...ex gf bg!~ :P