BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 17, 2008

kezutan di petang hari

hmm, tadi aku dapat mesej dari sorang cosmate time study dulu, mr.H... terkejut gak coz tetiba ja dia mesej, ktorang bukannya rapat sangat pon time kat campus... lagi pulak dia ni type boys yang serius and pendiam... so, harus sangat la aku heran and surprised kan?

anyway, dia juz nak bertanya khabar... rindu ngan aku la tu...ehh, aku tak perasan okk... dia yang cakap tadi... hek3... sekarang nie dia tengah training kat salah satu research centre ngan beberapa cosmate kitorang yang lain... tapi mungkin dorang takkan keja sana la, juz untuk training ja...kenapa? hmm, memang susah lepas aku dengar story mr.H tu tadi...

'ni sykt cina, top management suma org cina, org mlayu mmg tak dapat naik, die galakkan suh pakai sluar pendek, masjid lak jauh, takleh bergaul dgn pkerja lain, takleh makan kat kedai, kena tapau...esok2 kesian la kat isteri & anak2 aku, kena tinggal kat estet...'

haa, tu la alasan2 mr.H tadi bila aku tanya kenapa dia tanak keja kat sana...hmm, btol gak kan... susah yang teramat la kalau camtu...

'oh, ya? a'ah la, cm tak besh ja kan... tak apa la, korang kumpul pengalaman ja kat sna...klu aku jadi wife kau pon tanak aku tinggal kat estet. tengok pokok2, tak bley shuping, tak berkembang otak aku nanti...'

camtu la lebey kurang jawapan aku bagi kat dia...

'ok...esok jgk aku kuar dari estet ni, cari keje lain, yang penting kau jadi isteri aku.. muahahahaa..'

isk budak nih, sempat lagi nak bwat lawak... hmm, tujuan aku post entry camni bukannya apa, cuma aku terfikir dat betapa banyaknya personaliti yang ada dalam diri setiap orang which boleh berubah dalam sekelip mata... contohnya kawan aku ni la, kalau tengok depan2, cam tak percaya dia ble bagi mesej2 camtu... mesej berbaur kemanjaan dan kemesraan gitu... hak3... ada lagi ekceli mesej2 dia, tapi da di'sensored dengan sengaja... apapon, memang perangai manusia ada macam2... kejap ble jadi serius, kejap gila2... jangan jadi gila trus dah laaa...

3 ayat-ayat comel:

Monkey D Luffy said...

aritu kata nak jadi wife kapten... rupanya ko curang yer

pink_butterfly said...

aik, ada ka aku berjanji manis denganmu wahai kapten luffy? hmm...

ezo said...

yer

standard la tu

manusia berubah

kalau dulu pendiam ~ sekarang mungkin dah jadi peramah

kalau dulu peramah ~sekarang mungkin dah jadi pemarah plak

ezo lak ~ maintain seperti dulu
heh