BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 24, 2008

cuci sampai berkilat!

sebelum berangkat gi tanah suci ari tu, ayah ada pesan ngan abg suh antar keta untuk dicuci... di mana? di tempat cuci keta la! iskk... pastu, ari2 abg busy ke hulu ke hilir ngan kengkawan sampai waktu nak kena gi keja, so tak sempat la keta tu dicuci... sekarang dia dah kat abu dhabi... aku plak disuruhnya untuk cuci keta tu... apa la...

aku bangun awal ari ni, tu pun adik aku yang kejutkan suh breakfast sama2, kazen aku belikan nasik lemak tadi, dia pesan suh aku makan sebelum abang dia membaham nasik lemak aku tu... aku pun apalagi, sebab tanak kerugian berlaku, kelam kabut la aku kemas2 katil and bersiap untuk g breakfast. sebelum kazen aku blasah part aku, bek aku masukkan nasik lemak tu dalam pewot aku cepat2 kan...=p

lepas breakfast adik aku ajak gi cuci keta... dia nak men2 air konon... oleh kerana dia dah bersemangat sangat, aku pun suh la dia sediakan apa2 peralatan yang patut.... 10 minit kemudian, kami dah basah ngan air sabun dalam baju tidur masing2... hak3, sonoknyaa... nasib bek tak ada anak2 teruna tinggal berdekatan ngan umah kami ni, kalau tak, tak dapat la aku nak bergila2 macam tadi... and confirm dorang pon trus tanak ngorat aku dah... =p dalam 2 jam jugak kami cuci keta tadi. 2 buah, hilux ngan wira... agak lama kan... hehehe, teda pengalaman la katakan... lagipun, lebey manyak bermain daripada bekeja... tu yang lama tu... =)

ni gambar adik aku tengah basuh part tayar... basuh keta pon siap pose lagi tu... dah macam gadis cuci aku tengok, hehee~







11 ayat-ayat comel:

Monkey D Luffy said...

boleh bukak bisnes cuci kereta ler ni sambil2 tu ada service free melihat awek yg sedang kebasahan... good!

Suzi said...

amboi tekunnya basuh patut sampai 2 jam....berkilat sekilat2nya lah tu...

rajin anak2 ayah basuh kereta ye...tentu berbangga ayah....:)

dotblogspotdotkom said...

tang rim tu yg tak tahan...teman kalu cuci sendiri...mmg lama...maklum le sendiri basuh...sure nak bersih...kalu hantaq kedai tu...emmm pakat sembur je.... x cuci bersih nye de rim tu....

AiE bAhRi said...

gosok jangan tak gosok...kih3

dunia reka said...

rajinnye adiknye membasuh kereta..tidak lupa juga kepada akaknye yang juga rajin bahkan sanggup memegang kamera semasa mencuci..syabas..

taufic said...

waa rajen betoi cuci keta..
2 hilux + wira? penat tu..

pink_butterfly said...

luffy- huhuu, antar keta utk dcuci ngn niat tak bek aaa...=p

kak suzi- hehe, amanah kakkk...amanahhh...=)

dotblogspot-a'ah, tu la... siap tbaring2 lg adik tu mcuci part tayar.. hehhe...

aie- thanx bg smangat... chayoo2! hahaha....

pidod- hahaha, credit jgk utk kakaknya.... fuhhh...

taufic- bkn la taufik, 2 buah keta...(1 hilux, 1 wira) hehee...

Unie_çhîçάήθζ™ said...

nk kte mistery la tu..
pdehal org da tgk die da..
uma u kt mane.
uma i ade kete lagi nih..
xbsr pon..
lori balak je..
huahaau

pink_butterfly said...

unie-jadi apa kaitan i ngn lori u tu? lalallaa*sambil sambung men masak2*

Unie_çhîçάήθζ™ said...

ape lagi.
nk suh bsuh skali la.
wakakaka

pink_butterfly said...

unie-wah3....suka suki ja suh aku yg basuh aaa....