BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 26, 2008

once and for all...

huhh, manyak hutang aku tak langsai lagi... bukan sengaja bwat2 lupa, tapi memang tak ada kesempatan lagi... so, di malam yang aman damai ini, aku nak settlekan suma hutang2 yang ada... jom layanzz...

yang 1st tag nih aku dapat dari DIRFARA... and kebetulan AIE pon ada mewariskan tag yang sama kat aku... so, i'll do it once and for all lah k...=p

tag 1
arahannya camni---> Anda di kehendaki menulis 10 perkara yg anda ketahui mengenai org yg mengetag anda itu.. (dirfara & aie la kan? well, sebab dorang ni pon cybermate aku, so, tak manyak yang aku tau selain dari benda2 yang common iaitu jantina mereka...hihiii)

dirfara
:: tergolong dalam kaum adam :: boipren kpd sorg awex bernama fara :: moody (btul ka?) :: anak kedua dari enam adik beradik :: berangan nak kawen tahun dpn!=p :: tak suka berposing dpn camera... blakang camera tak apa kut... :: lovingg gitu... :: in relationship for 7 years ++, wuuu, lama tuuu... :: pemalu?!!! ahaks...

aie
:: aie jgk sorang adam :: tak tau la ada awex @ x... tak dapat di'make sure :: berasal dari jb :: suka makan = kuat makan tak? hee~ :: takut new born kittens :: 16 april? :: now 23 years la kan? :: suka ngan kids... fuhh, ble jadik bapa mithali nih! :: lelaki bongsu dalam family (manja tak?) :: utk 1st impression, mgkin beliau akan di'cop sbg sombong...

hehe... sori la dir ngan aie... sebab tak kenal sangat so terpaksa cedok sket info dari blog encik2 sendiwri... ampuuunnnnn....=p

okk... arahan kedua ---> Lps anda menjawab tentang org yg mengetag anda,anda di kehendaki menulis 10 perkara tentang diri anda..pulak!!

pink_butterfly
:: baru menyambut hari kelahiran yang ke 22 tahun 10 bulan pada 23hb november yang lepas...
:: anak ke-3 daripada 4 org adik beradik
:: suka tengok n baca komik shin chan... kiutt!
:: suka ber'pose... anytime, anywhere....u tell me, okay!
:: suka dress-up
:: tak suka pets
:: suka makan tapi tak pandai temokk2... sesuatu yang menghairankan...
:: loves to eat ice creams + coklat... tapi sekarang dah menghadkan pemakanan coklat kerana dikhuatiri akan berlakunya pertumbuhan bendasing2 berwarna merah pada kulit muka (jerawat)seperti cendawan tumbuh selepas hujan... tidakkkkk!!!
:: suka tengok movie seram... tapi pastu takot nak tito malam...(hehe, suka nak menakut2kan diwri sendiwri kan...)
:: into novels, tapi bukan pembeli atau pengumpul novels...=p

haaa, tag pertama dah settle... ada tag 2 lagi dari encik aie... sila layan arahan seterusnya...--->
1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks on you.
4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.

aku dah penah jawab tag nih... sebijik... tapi tak apa... aku tak kesah nak jawab lagi... hehe, baek tak aku... asalkan kowrang tak bushan asyik membaca facts pasal aku dah laa....=p oraits, jom usha jawapan pelik tapi benar aku kat bawah...

:: aku suka hidu bau rumput2 yang baru lepas dipotong... lagi2 kalau lepas ujan... weird tak?
:: mungkin ada gak orang yang cakap aku sombong sebab tak manyak cakap, tapi aku bukan sombong actually... aku cuma type yang pendiam, tapi kalau kena ngan orangnya, aku ble turns into 'orang gila' jugak...=)
:: aku suka sidai kain sebab ble main 'match make', iaitu meletakkan baju2 t-shirt, baju kurung, kain dan seluar mengikut jantina masing2... hahaha, jawapan yang comel kan?
:: aku suka basuh pinggan sebab ble main air...
:: aku suka kalau hujan turun di awal pagi...
:: kadang2 aku pernah terfikir camna sesuatu perkataan tu di'eja camtu... pening? haha, abaikan...
:: camtu gak kalau time tengah duk goyang2 kaki sambil menikmati keindahan alam, aku ble terfikir kenapa haiwan dicipta dalam bentuk macam tu... contohnya kenapa ayam dicipta tak ada tangan, dan hanya ada dua kaki... ataupun kenapa kucing berjalan sambil berlenggang lenggok... huhh, pelik kan? sure lepas ni korang dah takut nak kawan ngan aku...hahahaa...
:: aku tak suka makan bercampur2 lauk... ok, aku explain... tak guna kalau ada macam2 lauk yang dihidang (ayam, ikan, daging, nuggets)... aku cuma akan amik 1 jenis lauk n 1 jenis sayur ja sebab aku rasa kesedapan sesuatu jenis masakan tu akan terganggu kalau aku makan ngan masakan lain... korang faham tak? hehe...

nampaknya aku cuma berjaya menemui 8 ciri yang unspectacular pasal diri aku yang memang weird nih... wokey dokey, aku nak wariskan tag nih kepada orang yang kenal ngan aku ja la... sila layan...

1. cik atie
2. cik worldpeace
3. cik vujie
4. encik perisik
5. cik tashabella
(walaupon tak kenal sgt, tapi sila berlakon seperti seorang kawan lama)

okkk, now jom crita pasal award laks... eh, ni bukan award, tapi ole2 yang aku dapat daripada cik anis... thanx kak... ehem, u ol! jom la kita lawat cik anis kta ni... meh ramai2 click kat S.I.N.I sebab korang mesti akan terhibur membaca celoteh beliau...=p


9 ayat-ayat comel:

K154 said...

Lor.. Sy senior 3 hari la kiranya ni.. Heheh

AiE bAhRi said...

tq dah jawab segala tag ku..
kih3..

Monkey D Luffy said...

kerajinan mu ku kagumi...

p/s: ngedate tingkat lapan cp ada apa?

miss galaxy said...

siap promote akk punya blog ker dek..hehe
thanks dear

nasib baik kite baru kenal kan
kalo x jenuh gak nak jwb tagg kamoo.
hehehehe

pink_butterfly said...

k154- btol ka senior 3 ari? hehe...so, bday bila? 20jan?

aie- ya, dah lunas suma hutang2ku kan...

luffy- ya, anda mmg patut kagum denganku...

kak anis- haha, suma yg bagi ole2 akan dipromote blognya kak...=)

antusabun said...

kalau suka bau rumput tu memang weird la..hehe

pink_butterfly said...

encik antusabun- weird? hahaah, klu ada antu sabun weird tak?

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

tag telah dijawab..
silakan lah buat spotcek..
haha..
komen jua ya..

pink_butterfly said...

cik vujie- spotcek dah dlakukan...hutang anda kini lunas...=)