BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, November 9, 2008

aku @ de airport

sekarang dah kul 3.48 minit pagi...aku baru sampai umah lepas antar ibu and ayah gi airport...sebelum ni, aku ada gitau yang my parents akan fly around 8am, kan? well, flight tu dah diawalkan ke pukul 5.40 pagi...tapi kitorang pegi airport awal tadi sebab kena cek-in dalam kul 1 am...

sesampainya kami di airport, memang dah ramai orang kat sana...time tu ibu and ayah tengah cek-in (aku, fatin, kakak ngan abg zainal sampai lewat sebab gi isi minyak keta...ibu, ayah and abang guna keta yg 1 lagi) lepas cek-in, baru la kami ter'perasan bekal yang aku n kakak siapkan untuk ibu and ayah makan kat airport tertinggal di umah...kan ada lebey kurang 4 jam lagi sebelum fly, so, kot2 la dorang lapar, sepatutnya ble la makan bekal tu sekadar untuk mengisi pewot...ada jugak beberapa type makanan yang kami dah bungkus untuk dibawa bersama menaiki flight...mana la tau time tak ada selera nak makan atau rindu2 nak makan makanan dari umah, makanan tu bley jadi pembuka selera di tempat owg kan...disebabkan perasaan kasih sayang and tanggungjawab aku (aiseyy...), aku menawarkan diri untuk balik umah and amik makanan2 tu... aku ajak fatin temankan...ya la, time tu dah around 12.30-1am, seram la jugak kalau drive sorang2 kan...heiii, tak sanggup aku nak imagine benda yang bukan2...

'fatin, dun forget to bungkus skali dat agar2 yang kakak bwat pagi tadi...walaupon tak brapa nak jadik, tapi sedap jugak!' sempat lagi aku suh fatin bawakkan agar2 untuk ibu and ayah makan sementara kat airport tu (ngan english aku yang tersangat la broken-nya). mungkin memang rezeki kami, sesampainya kat airport, ber'snap 2 keping gambar, few minutes later, dah kuar announcement yang menyuruh bakal jemaah haji untuk masuk ke kawasan menunggu...huhh, nasib bek kami cepat sampai tadi, kalau tak....

kami bersalam2...peluk2...aku masih steady...hingga la ibu and ayah masuk ke kawasan yang ber'guard...meaning, kami dah tak ble ikut masuk lagi...dada aku dah mula rasa semacam...mata ni plak dah kabur2...'adoii, tolong laa, not here...ramai orang kat sini...tahan la dulu!' aku try ber'toleransi ngan diri sendiri...'hmm, jom la balik,' aku pusing and menuju ke eskelator...stop. tak jadi nak turun...'isk, masih ada kedai jual topup ka time2 sekarang ni?' aku tanya kakak...'adik yann (aku ler tu) mau kol ibu...' uwaaaaaa....!

huh, airmata yang ditahan2 terhambur juga (huu, macam ayat novel plak!)...huk3...aku tak kesah lagi ngan alam sekeliling...aku gi duduk kat seat yang kosong...cek credit..'cess, tinggal 49sen!' mana cukup kalau nak kol ngan credit ciput camtu...kat sini plak, sah2 tak ada jual topup...aku msg atie, mintak belas ehsan dia (sedey tak?), 'u, ada credit x?transfer'kan i...mau kol ibu la..' haa, camtu la bunyik msg tu...'xda la u.. i pnya krdt pn rm1 je ni u..sori u,' bunyik msg atie lak lepas beberapa ketika...alahaiii...aku duduk termenung jap...berfikir sambil me'lap air mata (cian kan aku...)..hah! aku dial number ibu. 'ibu, where r u...can u come out for a while?' aku suh ibu kuar jap kalau dapat...'what happened? ok, we met at the pintu masuk tadi, ok...' ibu plak dah risau sebab mendengar sora aku yang selama ni cun dah bertukar jadi...jadi apa aar? hmm, jadi tak cun la! senang crita..aku pon tak ada idea nak berfikir sekarang... aku tengok adik..merah mata! hmm, confirm menangis jugak budak ni...'mau jumpa ibu? jom la,' aku ajak dia...

'tu ibu! yess...jom!' aku tarik tangan fatin... ibu peluk kami...anak2 sweetheart nya ini..chewahh!dapat la juga kish2 n hugs2 untuk bekalan beberapa ketika... fuhh, legaa...

lepas jumpa ibu, kami 3 beradik + husband kakak dah on our way gi keta untuk balik... nak kuar dari tempat parking pon 1 hal... 1 jam jugak jadi macam siput dalam kawasan parking menuju ke kaunter pembayaran tu...dua kali ayah kol, bertanya samada kami dah sampai umah atau blom, and guess what! time tu kami masih berada di tempat yang sama! lining up, and cuba menyelit dari lorong tempat parking ke jalan utama... huhh, memang btol2 menguji skill pemanduan aku yang masih hijau ni lagi la... sabar ja aku!

sampai kat umah, time tu dah kul 3.24 am... pewot plak lapar... 'fatin, u wanna sleep already? lets eat fries!' aku ajak fatin yang memang takut mamam benda yang meng'gemok'kan, apatah lagi di awal2 pagi macam nih, takut makanan tu mensia2kan diet-nya...hihii~ mula2 dia tanak, tapi lepas dipujuk rayu, dia mengubah statementnya kepada bersetuju..in fact, dia la yang paling manyak makan fries tu berbanding aku...ceitt! hampeh punya budak...

hmm, sekian la sahaja post ku untuk kali ini...tima kasih coz sudi membaca entri aku yang sememangnya sangat membosankan...=p aku pun dah ngantuk ni, nak tido dulu...korang doa2kan la semoga suma-nya berjalan lancar untuk my parents,ok...semoga selamat pergi n selamat kembali...nitee~

4 ayat-ayat comel:

Unie_ChiCaNoz said...

dorg bile pulang ke mlysia?
semoga allah merahmati mereka serta dihrapkn haji mereka mabrur..
so u dduk dgn spe je skng?

pink_butterfly said...

insyaallah, ibu n ayah balik m'sia 26hb dis nanti...ya, smoga mdpt haji mabrur..sy duk ngan adik bradik kat umah ni..kakak, abg n adik..=)

Unie_ChiCaNoz said...

owh..igtkn dow sorg je.
jge dri n pemeli k?

pink_butterfly said...

insyaallh...doakn suma slamat,k...=)