BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 7, 2008

keranamu, oh pewotku...

dalam post yesterday aku ada show-off ngan korang kan betapa awalnya aku bangun walaupun tanpa kerelaan...haa, hari ni dengan bangganya aku nak gitau yang aku telah membangunkan diriku lebey awal daripada besa (bukan lebey hangat daripada besa ahh, jangan silap!) dengan tersangat la relanya....

sumanya sebab awal pagi lagi pewotku yang tersayang ni telah memberikan alarm signal suh bangun, kriokkkk..kriokkk...ha, camtu la lebey kurang bunyiknya...cuma dengan bunyi yang lebih keayuan sket la...aku tengok jam, 'alahai,pewot...awalnya kau bunyik...bagi la diskaun dulu, tunggu 2,3 jam lagi, ok?'...aku cuba memujuk rayu, tapi pewot aku cakap 'no way, dari malam tadi lagi aku nak bunyik tau, tapi memandangkan aku ni berhati mulia (pewot pon ada hati ka?hmm...) , so aku bagi can ko tido dulu, dan sekarang aku nak berbunyik jugak! tak kira...' itu la jawapan yang berjaya aku translate'kan daripada butir bicara perutku ini...aik, aku cakap sket, bukan main panjang lagi jawapan yang kau bagi ah...cess, demand punya pewot...

lalu aku pon turun dari katil, and bukak pintu bilik, usha2 makanan yang ada kat dapur tu...tengok atas meja, cek dalam fridge...yess, ada lagi! tanpa membuang masa, aku pon berusaha dengan penuh khusyuk dan tawaduk-nya untuk menyediakan makanan yang dikenali sebagai...........CORN FLAKES!

haa~ da siap pon...korang da breakfast? jom mamam sama2....=)

5 ayat-ayat comel:

Suzi said...

anak akak cukup suka cereal...makan dgn fresh milk...kadang2 bkn time sarapan je...bila2 masa pun kalau diaorg rasa nak makan...mmmm...akak tak cukup sarapan ni je...perut melayu...hihihi....

amy^136 said...

haha...mcm same jer mimpi kite. haha..tp saya makan nasi lemak and roti canai awal2 pagi haha..

pink_butterfly said...

kak suzi,
really?cereal mmg cedap! lagi2 kalau mamam ngan susu segar...perghh!

amy,
masih suka mamam kue tiaw goreng lagi?=p

Unie_ChiCaNoz said...

haha,..
si gadis misteri dgn makan membsawkn pweotnye.
hehehe..=D

pink_butterfly said...

cess, sesedap rasa ja mamat kat ats ni mengeluarkn statement nya...=p