BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, March 6, 2009

penipu vs sabotaj vs rosak!

masa= 6.30pm.
keadaan= baru balik keja

jalan2 pegi dapur... nampak sesuatu. berdiri atas benda tu dan angka2 yang berkenaan muncul.

aik! biar betul ni? kenapa ada 'pertambahan nombor'???

2,3 kali try. benda tu tetap menunjukkan angka yang sama.

hisyy... penipu la benda ni.

ok lah... abaikan. makan lagi bestt! lalaalaa~*sambil bukak fridge*

*****
masa-8.30pm
keadaan- tengah 'menerai' baju untuk dipakai time majlis kawen abang hujung minggu ni.


baju baru ja diambil dari tailor. dengan steadynya baju kurung versi moden disarungkan. pusing2 depan cermin. hmm, nampak cam slim la pulak... cehh! haha...


amik kain... sarung dan zip... herkkk! apsal rasa cam takble bernafas plak ni? adeiii ketatnyaa! sakit perut aku menahan nafas. isy, tak ble jadi ni... rasanya ari tu memang da amik ukuran badan yang betul...


aku syak macik tu nak sabotaj aku la... sebab tu dia bwat kain tu agak ke'sempit'an. ataupon dia tersilap ukur pinggang aku dulu. eeii... geramnya! tak pasal2 aku kena tahan nafas time kat atas pelamin nanti... woopss! atas pelamin??? haha...
*****
masa- 7am
keadaan- on da way nak breakfast


nampak benda tu lagi. masih tak puas ati dengan angka2 yang kuar semalam. aku berdiri atas benda tu bwat kesekian kalinya...


angka yang sama kuar. arghh, memang sah benda ni rosak.


ibu! penimbang berat ni rosak la! esok kita beli baru ya!

23 ayat-ayat comel:

helena's said...

hahaha terime hakikat,,kelaka laa

chi am said...

terima la kenyataan.. hahaha

pink_butterfly said...

helena & chi am- hakikat n knyataan apa 2 ah??? tak paham la...


lalala~ *smbil mkn eskrim*

Shitsurei shimashita said...

hihihihi~ jgn marah2 lah ci rerama, anggaplah ia satu kejaan motivasi kerana naik kerana kita happy :)just maintain it aja..

Monkey D Luffy said...

takper... ada gak lelaki suka wanita chubby... lalala

pink_butterfly said...

naga- haha..tu la...kesan smpingan akibat prasaan happy yg luar biasa..

luffy- oit! sapa chubby??!

Annurkasih said...

chewah, yn dah chubby, yn dah chubby.muahahaha

pink_butterfly said...

her- eyyyy,mana ada ba her....

Si Pari2 said...

ha3 kakyann3~~ penimbang berat tu ndak rosak laaa

Annurkasih said...

hehehe...hati senang, makan byk2,hahaha

pink_butterfly said...

anne- rosak la anne...kena bli baruuu...

her-haha... tu la psl...skg ni hati manyak sng woo...=p

lea said...

hehehe...

trime la hakikat badan dh naek=p

xpelah kak yan...

tue means cik rama2 dh bahagia dgn hidup skrg..

tahniah...=)

eh..add ym lea...
nur_lieya88@yahoo.com

pink_butterfly said...

lea, haha..bdn x naik lea...berat ja yg naik...

=p

okay, nti rama2 add ym lea ya~~~

vidadarisakura said...

trip jak ko timbang rusak!
haha

Mohd Ramzi Ahmad said...

hehe... kena kurangkan nmbr tu.. nnt cik rama2 xleh terbang...

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

nanti beli baru eaa..hee~~

PJ selamba said...

apa salahnya jadi chubby
sedap peluk pe
erk..!!

KhaLifah feDi said...

emm qm nie ade ker penimbg tu yg slah ker qm yg dh mmg dh tembam emm..rama2..adois..

*tgh gelak t'guling2 bace n3 nie..

pink_butterfly said...

V-btul la pnimbang 2 rosakk!

ramzi- no. tu mmg smemangnya kurang, tp as i said b4, pnimbang 2 rosakk la...haha

pink_butterfly said...

cik hel- yaa, nti suh ibu beli baru...

pj- herkk???

kf- pnimbah rosakk! salahkn pnimbang tsbut!

Agensi Perisikan Pusat said...

Erm yan...sapa yg btggjwb?
kta kan dh lama xjmpa? hohoho =p

pink_butterfly said...

haa...tu la psl syah...xtau sapa yg btanggungjwb...

LifeSaver said...

oppsss...beratkah kamu??