BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, March 26, 2009

...........

okay, kali ni nak settlekan tag dari cik helena ni plak. ekceli dah lama tag ni tersadai, hampir2 terlupa. tag ni susah la... sebab tu aku yang slalunya teramat rajin dalam menjawab tag ni pon agak gerun nak menjawabnya. tag ni dalam bahasa sarawak. dulu aku terer jugak ngan bahasa sarawak. but now..... ekekeke.... lupa la pulak, but still ble paham la... anyway, biar la soklan dalam bahasa s'wak, aku jawab dalam bahasa rama2 la bole?

hish, banyak songeh la pulak... jawab ja la yann~~~ dalam bahasa uganda pon tak apa...

1)kitak ada rahsia sik??
-of cos... rasanya suma orang ada rahsia sendiri kan~~~

2)kitak mok bergerek ngan laki/girl yg mudak/tua dr umo kitakkah?
-hmm, actually i hope utk yg lebey tua... tapi kalau suda jodoh, saya akan terima dengan ati yang redha *sambil tunduk n bwat muka malu2*

3)kitak sukakah pergi kolej?
-suka sangat2!!! miss da old times...

4)Pa polah kitak mun ada duit sejuta?
-hishh, banyak btul mau di bwat... tak terucap dengan kata2...

5)Adakah kitak sanggup bercinta dgn kwn kitak pon?
-apa mksudnya ni ah? bcinta ngan bf member or bcinta ngan member? if,
bercinta ngn bf member- no way man! pergghh, ayat konfiden tuuuu... hik3...
bercinta ngan member- tak kesah la... kalau ati suda suka~~~~

6)Nak ni lebih bagus,rasa dicintaikah atau mencintai urang?
- dicintai oleh orang yang rama2 cintai bole? hiksss...*muntah*

7)5+1 lagu kesukaan kitak?
currently
- jalur gemilang
- negaraku
- sabah tanah airku
- kosorou kopo nangku doho
- sayang kinabalu

8)Mun urang disuka kitak ya dah ada urang lain,apa akan kitak polah?
- mau bwat apa lagi, mem'blah'kan diri la... bukan dia saja sorang lelaki yang ada di dunia ni kan? ecehhh, statement mengada2 btol!

9)5igek rancangan tv paleng kitak suka?
- kartun shin chan
- kartun upin ipin
- macam2 aznil
- tom2 bak
- melodi

10)Kitak ada apa-apa yg disesalkan dalam idup?
- adaa~~~ kalau bole diulang semula masa......(speechless)....................

11)Kitak akan jadi macam kitak kitek tok kah mun kitak(kononnya) dilahirkan semula?
- yess, of coz!

12)Apa wish kitak maok masa tok?
- dapat keja yang best n stabil + putera raja tiba2 muncul depan mata and cakap 'will u be my wife?' ecehh, berangan~~~~~

13)Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
- cik helena yang tomei~~~

14)Mun di berik pilihan,kitak sanggupkah jadi urang ''bujang tp kaya'' atau sanggup ''berkahwin tp miskin''?
-hmm, ekceli both pon penting dalam hidup kan... loved one n money... kalau ble dapat dua2 kan best... tapi if kena bwat pilihan gak, i'd rather pilih option yang kedua tu... tapi harus diingat, with LOVED ONES saja okey!=p

15)Apa kaler kesukaan kitak?
-putih and pink!

16)Kitak sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
- being in relationship means kena sanggup berkorban la...

17)Mun lah kitak jatuh cinta duak urang sekaligus,nak ney dipilih kitak?
- pilih orang yang sayang diriku ini la!

18)3igek perkara yang teringin kitak mok polah sik dapat2?
- duduk dalam rumah yang dibina dari coklat and cookies~~~ hmm, nyum2!
- pantai + eskrim + matahari terbenam <-- sila sambungkan perkataan tsbt mjd 1 pkataan - bwat kilang eskrim + coklat!

19)Sapa mangsa tag kitak yang seterusnya?
- syah
- syah
- syah

tag ni khas untuk enchek perisik. sebab dia asyik mengeluh dengan tag2 yang aku bagik, konon2nya sumanya senang sesenang meng'order roti canai di restoran mamak haish, apa punya ayat da... ha, syah, sila la jawab tag ni kalau berani. dengan jawapan2 yang relevan saja ya.... kalau pass tag ngan syah ni, memang kena bagi peringatan utk dia sket, coz dia ni pandai meng'eksploitasikan soklan n jawapan... perisik la katakannn~~~ blueekkkk!!!

13 ayat-ayat comel:

Monkey D Luffy said...

ko nak ulang semula masa? baguih ler tu... entri aku BACK TO THE PAST MACHINE sesuai tuk ko...

:P

hadiah dah post

pink_butterfly said...

hohh? entry baru??? okeh2 skg jgk rama2 dtg!


hdiah!!!! yeayyy!!! x sbr!!!! *smbil lompat2 atas katil*

thanx kapten~~~~


mmuahhh3!

oopss, tlebey suda!

lea said...

eiii...cik rama2 kiss kapten...
kantoi...hahahah....


alalala...
cik rama2 kite bersemangat patriotik pulak ek skrg...
suke lagu2 kebangsaan..
hehe

PJ selamba said...

kosorou kopo nangku doh

tu lagu ape?

pink_butterfly said...

lea- syyy...jgn ckp kuat2...malu la....hiskkk...*blush*


pj- next entri rama2 msukkan lagu tu k....klu ingat la...ekekeke...

LifeSaver said...

cik rama2...
nape nama saya xde dalam mangsa utk di tag? hik3

Annurkasih said...

salam yn.ngehngeh...alamak, yn mengkiss2.wawawa

pink_butterfly said...

pn syafa- ada dalam tag kat bawah tu darling~~~~

her- woopps...tlebey ba tu her...nda sngaja..hehe~

asna cute said...

HUaa mcm seronok jer bace soalan dlm bahasa sarawak hehe

pink_butterfly said...

asna, he3...besh kan?

Perisik SR said...

a ah..walaupun tag tu ssh utk org mcm cik rerama, tp bg org laen(mcm sy) mgkin amat mudah sekali..wahaha

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

hehe...kite un suke lagu negaraku..hehe..cayalahhhhh

pink_butterfly said...

syah- cehh, blagak nmpak....=p

cik hel- beshkan lagu ngaraku....hehe...