BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 1, 2009

program gedix santai...

huhh, sangat kepenatan. ari ni mengikuti ibu ayah ke kebun... haa? kebun? si rama2 mempunyai kebun? dan sangat rajin pulak mengikuti ibu dan ayah... sungguh baiknya... anak sapa la ni...

yaa, aku atau lebey tepat lagi, KAMI adik beradik men'join ibu and ayah gi kebun siang tadi. bukannya nak menolong pon. saja nak menyibuk kat sana. bawak makanan, tikar, kusyen, masing2 trus melompat masuk dalam keta.

aku tak buat apa2 pon kat sana. makan dan baring2 aja... ntah la, tempat tu da bole diisytiharkan sebagai kebun atau belum, sebab kitorang baru merancang untuk menanam pokok2 buah kat tanah tu yang sebelum ni terbiar macam tu saja... so, kiranya tengah dalam projek untuk mengusahakan tanah terbiar la ni...

tapi besh jugak, kat sana ada sebuah pondok yang kena bina khas untuk tempat ambik angin, so, apalagi, hamparkan tikar ngan kusyen, baringggg... sungguh bahagia rasanya apabila dapat membaringkan diri, membaca novel sambil menikmati angin laut yang menghembuskan udara nyaman.. chewaah, ayat pujangga tu... bagus rama2... sila menepuk tangan anda sendiri. nampaknya tidak sia2 la anda meng'khatam'kan 3 buah novel secara marathon sejak semalam...

oh ya, jika dari tadi anda setia meng'skroll'kan enchek tikus anda itu ke bawah kerana 1 arah, 1 tujuan dan 1 destinasi iaitu menantikan pixie sewaktu si rama2 ini sedang bersenang lenang di pondok tersebut, hentikan la penantian anda itu kerana sebijik pixie pon tidak akan muncul di dalam entri ini. oohh, sungguh busy body anda ini, sehinggakan pixie si rama2 ber'relax2'an pon anda mau tengok...

sebenarnya, si rama2 tau bahawasanya kakak beliau pastinya akan membwat liputan mengenai program gedik santai mereka pada hari ini berserta dengan pixie2nya skali... oleh itu, disebabkan ketidaksukaan untuk meng'upload pixie secara ber'duet di tambah lagi dengan sifat2 seorang adik mithali maka si rama2 menyerahkan kesemua hak eksklusif penyiaran pixie2 tersebut secara langsung kepada kakaknya... anda suma bole la melawat sang kakak itu di SINI... itu pon kalau dah ter'update la, kalau belum, bawak2 la bersabar okeh! sila melawat lagi pada lain kali...



5 ayat-ayat comel:

CaHayaQaSeHKu said...

yeahhh...nmpk gayanya i bjaya mlayakkn diri utk mjd org ptama mngomen entri u kali ini...ngeh3

CaHayaQaSeHKu said...

u...i rasa mcm pnh pg la kebun yg u maksudkn tu..kebun yg d kimanis ka u??btul ka perasaan i tu??

Monkey D Luffy said...

semoga kamu bahagia

pink_butterfly said...

u- yaa, u...di situ la... ingatkn u da lupa...bgus la daya ingatan u ni... tabik spring rosak kat u...hehe...

luffy- thanx kapten=p

AnnE said...

waaahh... besshhnya... dapat g kebunnn len kali ajak2 ar nti.. hahahhahaaaaa