BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 12, 2009

warning! panjangnya 4.5 km...

ok.baiklah. sebagai seorang rama2 yang berhati pewot dan baik ati, aku rasa, teramatlah wajar untuk aku membagi warning dulu kat u ols. warning apa? ngeh3... jangan risau. tidak seperti warning2 yang aku penah bagi kat dalam blog ni, warning kali ni tidak lah membahayakan. pastinya kerana ia tidak mengandungi virus2 yang boleh meransang kepada proses kemuntahan terhadap diri anda.

warning kali ni hanyalah untuk me'roger anda bahawa entri aku ini teramatlah panjang berjela. setelah diukur, panjangnya adalah lebey kurang 4.5km... huhh, panjang kan? sebagai briefing, di'roger'kan bahawa bermula dari km pertama hingga keempat, sesi menjawab tag akan dilakukan manakala 1 sesi khas akan dibwat untuk 0.5km seterusnya. sesi apakah itu? jeng3... haa, itu la yang korang tak tauuu...

tag??? dah lama x jawab tag... nampaknya aku di'tag lagi... untuk tidak menambahkan bebanan utang, maka kali ni nak jawab tag dari irwan... ehem, irwan, sori ya... dah lama ter'extend tag awk nih... jgn marah, nanti sy jual! tu pon ntah laku ka tidak... =p

ASAIMEN PERTAMA- hehe, rasa cm skema la pulak!

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
herkk, air... oksigen... makanan...

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
reload coupon!

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
tak ada tempat impian... bwat macam besa, at home lagi bawak nostalgia...

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan??
aikk, hubungan apa tu?? sila kecik kan skop soklan plss...

5. Adakah anda dilamun cinta??
so far, blom lagi... akan datang? mungkin...

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
err, makan kat... ala, lupa plak nama tmpt tu... ari tu dinner kat luar ngn family...

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli??
alamak! lupa la pulakkk... da lama x beli buku... hahaha...

8. Apakah nama penuh kamu??
rama-rama merah jambu

9. Kamu lebih senang ngan mak atau ayah??
dua2 pon senang...

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda??
jeng3... tanak la bagitau... rahsia kerajaan okeh...=p

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu??
8 orang? apsal tak mntak 18 orang? okkk... apapun, here goes...

-atie>bestie aku... mmmuahhh utk u!
-mar> frenzy aku time kat campus... tak lama lagi da nak tawenn... uwaaa, aku jugak yang ketinggalan...
-anne^ angela> frenzy aku time kat campus gak... dah tawen pon... ada baby boy yang tomei!
-leyleng> another frenzy aku time kat campus skali ngan mar & anne... tgh hepi ngan steady boipren dia...
- safwan> salah sorg kawan laki aku yang bek... slalu tlg aku kat campus... nak pnjam apa pon dari dia, suma dia bagi...
- haziq> besfren safwan... course leader kitorang...
- farah> kawan lama aku time skola dulu... slalu suh aku men'join dia dating ngan boiprennya... bwat malu aku ja...
- zila, nor, shar> haa, amik kau... mntak 8, aku bagi 10!!! hehe...

12. Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri??
tidak... mesin yang cuci...

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi??
- tepi pantai, pulau n kawasan tanah tinggi...

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu??
bersedialah buzzz
a) hmm, namanya irwan miswan...
b) a.k.a iwan?
c) pminat rock kapak... cayala, give me 5,bro!
d) dlu stakat kwn blog, skg da jd kwn dlm fs...=p
e) da keja ek? ble la blanja si rama2... hehe...

15. 8 perkara yang amat saya gilai??
a) internet --> ^blog^fs^ym
b) music --> ^nasyid^siti nurhaliza^rock kapak^kenny G^
c) fruits --> ^any fruits kecuali apple -tak suka apple!-^
d) junk foods -->^ eskrim^coklat-ada sapa2 nak blanja? hihii-^
e) tido -->^budak2 memerlukan tido yang cukup untuk tumbesaran^
f) picnic
g) beaches
h) babies...

16. Pelukan atau ciuman??
nak dua2 bole??? hihii~

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??

a) mama balik yeay! -sebenarnya 'ibu', tapi kalau nak main2, tukar gi 'mama'...
b) bapa balik yeay! -sebenarnya 'ayah', tapi saja nak tukar2 angin panggil 'bapa'...=)
c) fatiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnn!!!!!!!!!!!!!
d) bahh, makannnn....
e) laparnyaaa...
f) ada makanan yang ble di makan ka di umah ni?
h) hello sayangggg...-cakap ngan adik okeh!-

18. 8 buah buku yang paling baru baca??
a) andai itu takdirnya
b) lafazkan cintamu
c) kau kekasihku
d) newspaper ble msuk list tak???
e) -
f) -
g) -
h) -

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
-aku dan dirimu ^ari lasso vs bunga citra lestari
-terima kasih cinta ^afghan
-ayat2 cinta ^rossa
-cinta ini membunuhku ^ d'masiv
-kekasih gelapku ^ungu
-benar2 ^adam
-waiting for you
-my baby you

20. Mari Men ' tag ' 8 orang len..
okehh, untuk tag kali ni, aku nak menge'tag mereka2 yang mengenali si rama2 ini sahaja... mereka adalahhh....
-kak yanie_worldpeace
-atie
-annelara
-farah_azzuanie
-ann_fariza
-wannz
-sebenarnya nak tag vujie jugak, tapi serasanya cam cik vujie bz... kalau bz takyah la jwb okeh! saja nak msukkan dalam list org2 yang mengenali diriku ini...

oohh, nampaknya tak sampai pon 8 orang yang mengenali si rama2 ni in real life... harus menambahkan bilangan ahli keluarga dan sahabat handai lagi lepas ni dengan memaksa setiap sorang dari kaum kerabat untuk membwat blog...

untuk irwan, thanx ya sebab menge'tag saya....=) hihii, hepi pulak kena tag ya rama2...

ASAIMEN KEDUA- dari kakakku... yanie_worldpeace

oraits, terms & condition-nya...

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

herkk, kak...sekarang da tahun 2009, valid lagi ka award 2008 nih? hehe...

apapun, tag tetap tag... sekarang, aku nak listkan 10 fakta pasal diri aku nih,

1. susah nak tambah kan berat badan. ari tu gi reunion ngan kengkawan skola, masing2 surprise melihat ke'maintain'an body ku ini... dari tingkatan 5 smpai sekarang, tak berubah2 pon... sedeynya ati ku ini...

2. kalau bergambar, aku tak pandai nak senyum tunjuk gigi... dah manyak kali try, tapi rasa cam tak selesa... tak sesuai langsung, baik aku stay ngan cara yang aku rasa selesa kan... mungkin itu la style n trademark aku... =p

3. selalu rasa lapar, tapi menghadapi masalah malas nak makan. menci nyaaa!!! ada orang nak tolong suapkan takkk??? iskk, cam gediks la pulak! haha...

4. enset tidak menjadi kepentingan dalam diriku ini... aku tak kesah kalau tak bawak enset time kuar umah... janji rockkk, yeahhh!!!!!!

5. bermata keranjang... aik, apa nih? jujur sungguh diriku ini... tak apa, tak apa... blom kawen pon... relax la! ahaha...

6. suka main mekap2... dulu kat campus, slalu main ngan mar, kalau kat umah main ngan kakak n adik... tapi da lama tak main... uhuhuu...

7. mungkin termasuk dalam kategori jiwang... kalau baca novel sedey, siap nanges2 lagi pastu mood pon jadik down beberapa ari sebab ter'overdose feeling2...

8. sangat menghormati orang2 lebey tua... da tak tau nak listkan apa, terpaksalah memuji diri sendiri pulak... muahahah... tak apa kan...

9. kaki bangku = tak pandai bersukan... pastu tak tau dan tak berminat langsung nak tau apa2 pasal dunia sukan... hiskk, malunyaa... <-- ini plak pendedahan kepada kelemahan diriku ini... 10. suka tengok love story & horror movies... tak suka tengok cerita perang2...

ASAIMEN KETIGA
- dari kakakku juga... eeii, kakak aku ni, suka sangat nak bagi aku tag...

1. Pernah menyambut tahun baru?
sure of coz...

2. Tempat yang anda selalu pergi untuk menyambut tahun baru?
penah pegi beach, dataran n BBQ kat umah... suma ngan family...

3. Apa yg anda buat di pagi tahun baru?
hmm, nak bwat apa ari ni? hah! ajak ibu gi jenjalan la...

4. Apa yg anda suka apabila tibanya tahun baru?
cuti! umur bertambah lagi 1... hehe...

5. Anda percaya dengan azam tahun baru?
percaya... asalkan ada keinginan dan usaha, SAYA BOLEH!

6. Senaraikan 3 orang yang ingin anda dekati tahun baru neh
3 org?? kalau orang2 yang ingin didekati, of coz la orang tu mesti berada jauh dari aku kan? hmm, let see... firstly aku nak jumpa bestie aku, ATIE, pastu kazen aku YANIE, pastu... jeng3... ada la sorang hamba Allah tuu...

7. senaraikan 3 org yg anda ingin singkirkan tahun baru neh
hmm, takyah la singkirkan... kang dorang kena heret bag pulak... cian...

8. Pernah tak azam tahun baru anda tercapai?
err... penah!

9. Azam anda tahun lepas (2008)
tercapai!!! syukur...

10. Azam anda tahun baru ( 2009 )
job hunting!

11. Senaraikan 7 org penerima hadiah tag ini
tanak la tag sapa2... bole tak???

ASAIMEN KEEMPAT - dari cik lea

1. Tiga Perkara org yg tag anda
- salah sorang dari geng butterfliesku... gimme 5,lea!
- suka pink? sama la kita...
- lea state kan dlm blog yg dia sorg yg talkative... uhuu, ble la bercerita kisah 1001 malam kat rama2 ni... ala2, bedtime story gitu...

2. Tiga perkara tentang diriku
- simple
- pendiam but friendly... ehh, camna tu arr...??? ntah la, aku pon tak paham... hehe...
- suka posing!

3. Filem kegemaran
- titanic... movie lama kan? but i still luv it!

4. Size pinggang
- aku ni tecik aja... nak tau jugak? aloo, takyah la,k... haha...

5. kaler spender
- isk3... soklan apakah ini? ada masuk dalam soklan spm tak???

fuhh, soklan tag ni yang tak ble blah ni... uwaa... menjawab tag sambil nanges2...

okk, utang2 tagku dah settle...




sekarang tiba la masanya... jeng3...sound efek suspen untuk aku ucapkan SELAMAT HARI LAHIR kepada akak bloggerku cayang iaitu...

tadaa~

kak azza!!!

heppy besday to youuu....
pada 13 januari 2009!!!
yeayy!!! relax, kak... walaupon umur semakin bertambah... tapi masih maintain cun gitu...
sudi2kan la mengambik gift dari si rama2 ini ya... hanya ini saja yang termampu nak bagi... sob..sobb...



semoga kak azza sentiasa hepi bersama abg tersayang... dapat baby ramai2 n tomei2... murah rezeki n bahagia selalu... muahhx3!!!




fuhh, akhirnya u ol da sampai ke hujung entri... sila menarik nafas lega... aku pon kena tarik nafas jugak kerana telah berjaya membwat entri sepanjang 4.5 km nih dengan sabar dan tabah... tahniah untuk aku!!!

yeayyy!!!

24 ayat-ayat comel:

lea said...

yeah..
give me 5..cik rama2..

LifeSaver said...

mak aih~
byk giler!!nape x wat 10km??hak3..
ada ym & fs ke?leh le kita add2..hik3

pink_butterfly said...

lea- hehe...lps ni give me 10 pulak ya...=p

lifesaver-hehe, syukur la tak smpai 10km...ni pon da pening kpala mjwb manyak soklan...mgalahkn soklan spm...!haha...ym?ada2, nti rama2 bagi ya...

Monkey D Luffy said...

orang yang nak ditemui = KAPTEN

sparkystar said...

argggghhh...mencikkkkk!!!!!

Jard The Great said...

haha... beria-ia kapten tu ek..

pink_butterfly said...

luffy- ehh..cmna tau ni kpten?pndai kpten teka...skg rama2 rasa cm nak malu la pulak...=p*jwpn utk tdk mhampakan kpten*

sparky-apsal menci2 ni enchek sparky??

jard- hehe...kpten 2 kn mmg penuh ngn ksengalan jard...layankn aja la...haha...

piNky LuCiA said...

mmg pnjng tak dapat di sangkal lagi.. ni bukan 4.5 km.. ni da nak masuk 20km ni.. wawawa.. :p

Pujangga Asmara said...

maakkkkkkk oiiiii...panjang nyer...awat xwat list..ahahaha..hepi bufday to kak azza too..hope akak sentiasa sehat di sisi kuarga..hikss..walaupun xkenal..wawawa

AnnELara said...

wahahahaaaa... cianya jawab tag... panjang be'km^2 hahahahaaaa... okeh ar tu..... idup cekgu.... hahahahahhahahahahahhahaaa

AnnELara said...

hahahahahahahahahahahahahahahaaaa.aku kena jawab tag lagi....... hahahahahahahahahahahahahaaaaaaa

AnnELara said...

ketawa lagi... hahahahahahahahahahahahahahahahaaa

yani_worldpeace said...

suda jawab la tag tu....tengok di sini....http://blogkudsini.blogspot.com/2008/12/menjawab-tag-dari-misya_24.html...muahahaha

pink_butterfly said...

pinky- waah,btul ka dh msuk 20km? thanx sbb tlg ukur balik ya... rama2 tak prasan yg entri ni spjg itu...=p

PA- haha, tau xpa... nsib bek tak ada nama enchek abg PA dlm list kan?

anne- wah3...ktawa sakan nmpak..suka kena tag ek? siap la utk mjwb tag2 di masa akn dtg...pasti nya nama annelara takkan tsingkir dr snarai...muahahaha...

kak yani- oohh, nanti daku akan mbwat spotcek...tungguuu...

azza_irah said...

tkaseh rerama ku syg..
terharu2 ngn entry sepanjang ini..hehe...nnti akak tempek ye..

_tuLanG.iKaN.kEwL_ said...

tahniah kepada aku sebab berjaya habiskan entry 4.5km nih..
tepuk tgn~~
*kalau aku berlari 4.5km nih boleh sehat gagah perkasa sudah aku nih*

pink_butterfly said...

kak azza- hepi dat u like it...=p

vujie-yaa, tahniah utk anda jugak! hehe..dlu rentas desa 6km, abis mau tcabut kaki aku...

IrFuxgly said...

yey~ tahniah la kakak berusaha! hehehe

pink_butterfly said...

irfuxgly- thanx ann...tharu rasanya ats ucapan trima kasihmu itu...sob, sobbb!*smbil mnitiskan eye mo kat mata*

[yAN!e][pUTraJAya] said...

memang panjang tag ini
huhuhu

cayok2

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

pink_butterfly said...

ehehe, kak yanie...tag ja dah 4...mau tak pjg entri nih...=p

AnnELara said...

cekguuu nanti lah ya aku bwat homework.. hahahahahahahahhahahha pooh laarrriiiiiiiiiiiiiiiii kitaaaaaaaaaa hahhahahhhahahahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaa

pink_butterfly said...

annelara- nak lari? ble...lari ngn homework ni skali,k...=p

ayie_helena said...

adoyai rajin betol cik rerama itew nie jawab tag yang sebegini panjang..
selamat pat habiskan jawab semua soalan tu..hehe
chayok2!!cik rerama...