BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 5, 2009

aku n da pooh...

ari ni da stat skolah kan? bermakna rutin harian aku berulang lagi seperti dulu, yakni sebelum cuti skola yakni? waah, ayat si rama2 ni makin lama makin advance kan? iaitu dengan membwat keja2 umah... ala2 surirumah gitu... bukan maksudnya sebelum ni tak bwat keja2 umah, tapi dengan pen'start'an musim skola ni, tugas2 umah tu, aku yang kena fully handle... kalau cuti, ada la jugak pembahagian keja tu...

eeiiks, kadang2 rasa cam nak duk dalam selimut ja... da malas nak pegi majlis2 ke'family'an ni... soklan common yang dorang akan tanya, 'haa,yn, da keja?' aduuss, aku pon, dengan muka belacan menjawab 'herkk, blom lagi...tengah tunggu result interview...' gggrr, geram aku, sebok sangat nak tau hal orang... bukan salah aku tak keja lagi hehe, nak kurangkan rasa besalah diri sendiri ni sebab kalau antar resume untuk apply keja pon, at least kena tunggu 1 bulan untuk panggilan interview, dah pegi interview plak, bukannya ble dapat keputusan on da spot, paling koman pon, kena tunggu lagi about 1 month... haa, random kira, kena tunggu la jugak dalam 2 bulan lepas keja2 meng'apply dilakukan... aku plak, lepas raya baru nak terkial2 menghantar resume dengan alasan 'alaa, nak beraya puas2, lepas raya, baru carik keja...' hahaha, padan muka aku, bukan setakat puas, malah kenyang sampai nak muntah lagi ngan cuti2 malaysia aku kat umah... dah penat tido lewat, bangun lambat, makan banyak, kaki pon da penat bergoyang2 asyik duk umah goyang kaki, mana tak penat kaki tu... lepas ni tak tau la nak goyang apa lagi...

thanx manyak2 kat butterflies suma yang bagi feedback dalam entri aku kat bawah ni... sorang geng butterfly annelara, berdozen2 antar tips n nasihat kat aku thru sms... bukan stakat tu ja, dia siap bagi sajak lagi... kalau u ols nak tau, sajak ni originally made by anne tau! hmm, bernas jugak idea2 anak murid aku nih... very de touching sajak ni... aku nak insertkan la sajak yang cik anne sms kat aku tadi... err, bukan cetak rompak okehh, aku dah dapat persetujuan pon dari empunya sajak ni, kan anne kannn.... oraits bebeh, jom layanzz~

penantian di satu senja

di satu senja aku menanti sepi,
aku sendiri tanpamu di sisi,
keresahan menyelubungi sanubari,
menanti hadir kau menemani,
agar terlepas rindu di hati...

di satu senja aku menanti,
dengan penuh kesabaran dan harapan,
namun waktu terus berlalu tanpa aku sedari,
berlalu bersama gelora di hati...

di kala senja mula menghilang,
bayangan wajahmu belum jua menjelma,
tika itu,
seribu persoalan bermain di ruang fikiran,

adakah kau lupa pada janji yang kau ungkapkan siang tadi?
berjanji ingin bertemuku di sini...?
atau kau memang sengaja menyeksa diriku dengan penantian ini?

namun ku lontarkan semua persoalan itu jauh di sudut hati,
keranaku tak ingin menuruti kata hati dan perasaan yang menyiksa,
dengan hati yang gundah aku berdiri, menoleh ke kanan dan kiri,
perasaan hampa merajai hati,
ku ingin melangkah pergi, namun berat rasa hati,
ku gagahi jua langkah kaki...

ku menoleh sekian kali,
kelihatan dirimu di kejauhan,
seraut wajah yang cukup aku nanti-nantikan,
wajah yang belum tentu bisa menghurai segala kekusutan,
belum tentu ingin mengerti perasaan saat itu,
ingin sekali aku pergi mendekatinya,
agar terjawab segala persoalan di hati,
namun sayangnya,
kau hadir di saat aku ingin pergi...

haa, amacam? touching tak? memang berbakat la cik annelara kita ni kan? al-maklumla, orang sastera la katakan... kalau nak harapkan si rama2 ni bwat sajak, huhh, sampai kucing bertanduk pon kompom tak ble siap2 punya... ehem, anne~ *bwat sora manja*, len kali kalau nak bwat sajak untuk boyapren, ble la request dari anne kan??? hik3...

haa, anne, cekgu da siap promote blog anne nih coklatnya mana? oh ya, kenapa aku bold'kan words kat line terakhir tu? hmm...sebab....sebab...sebab aku punya suka la! ehh,itu jawapan yang tak berdisiplin tu... melanggar etika sebagai rama2 yang bersopan santun... okeh, tukar jawapan. sebabnya... aku suka bangat ngan line tu! dats y!

sekarang da pukul 1.42 pagi... sebenarnya aku rasa entri ni tak cukup untuk di'full stop'kan di sini... tapi apa ble bwat, mata aku juga sudah meronta2 mintak di'dodoi'kan... kalau tak cukup tido, sapa yang jadik cam panda nanti? akuuuuuuu jugak! tak ble... tak ble...

so, aku nak type-off la... nighty nite suma! slamat tidooo~

zzZZzzzzz....


songeh si rama2- cekgu adalah nama panggilan yang anne guna untuk aku... ala2 nama manja gitu... kenapa ble jadik cekgu? keep it as a secret okay anne! gimme 10!

6 ayat-ayat comel:

Monkey D Luffy said...

kalau ler si ANNE tu lelaki kan... heheheh

pink_butterfly said...

kenapa klu si anne tu lelaki? rasanya kpten patut bsyukur sbb anne tu pompuan... boya tmbaga cm kpten ni kan suka ngn pmpuan...ekekeke...

Lelaki dan Bunga said...

si kapten dan juga aku pikir pasal kalau si anne tu lelaki kan... mesti serasi korang

pink_butterfly said...

lelaki&bunga-yaa, smstinyaa megi...hehe...tu la, apa ble bwat...ternyata si anne tu pmpuan.....uhhuukkk...

Monkey D Luffy said...

Jangan risaulah... kapten dah 27 n still mencari ni tak risau pun... hehehe. lelaki n perempuan beza kan.

tapi satu jer kapten nak bg tau... JANGAN TERBURU2.

pink_butterfly said...

wokey dokey kpten...nda tburu2 pnya...kpten 2 lain la, dun wori, nti skali dpt trus full 4 kuota...=p