BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, January 4, 2009

aku confuse!

oohhh, aku confuse!!!
aiseyy, ntah apa2 la si rama2 tengah2 malam ni... buang tebiat btol...

perhatian. entri kali ni mungkin berunsurkan ke'emosional'an sedikit, so, jika anda allergik terhadap topik sebegini, sila la men'skip'kan entri ini ya... tiada paksaan untuk membacanya. penulis tidak mahu menanggung risiko sekiranya fenomena kemuntahan berlaku di sini. bukan sengaja nak bagi u ols muntah, tapi ini kan blog aku, so, suka ati aku la nak bwat entri pasal apa kan... hihii~

sebenarnya, aku tiada niat pun untuk mem'post entri malam ni kerana kemalasan diri yang melanda... detik dan waktu aku cuma diisi dengan aktiviti ber'ym dengan syafiq dan dayang, tapi sekarang dayang dah offline pon... tinggal la aku berdua2an ngan syafiq, kat dalam ym okehhh...haha... ok syafiq, gimme 5! sebenarnya ternanti2 jugak budak atie ngan anne meng'online'kan diri, tapi tunggu punya tunggu... sorang pon tadak... nasib bek syafiq ngan dayang ada... kalau tak, pengsan dek keboringan yang teramat sangat la aku. atau mungkin aku pengsan sebab terlampau banyak makan sosej petang tadi dek kelaparan yang teramat... tentang apa kaitannya di antara sosej ngan kepengsanan, tidak la si rama2 ketahui... mungkin jika ada di antara u ol nak bwat eksperimen, sila la memakan sosej sebanyak mana si rama2 ini makan tadik. bilangan dirahsiakan untuk menjaga standard si rama2. boleh menanya beliau di belakang tabir, ya!

alamakk, terlalu banyak bebelan berlaku dalam perenggan di atas. harus dikurangkan agar entri ini hanya mengandungi isi2 penting sahaja... ingat tu rama2! tingkatkan prestasi, jauhi kontroversi! ala, ter'over lagikk... memang tak ble pakai langsung la cakap si rama2 nih...*sambil geleng2 kepala*

hmm, apa tujuan aku nak bwat entri ni ah? aiyooo, da lupa la... ni suma sebab manyak sangat idea untuk membebel di luar tajuk la nih! huhh, harus memikirkannya jugak... berusaha... berusaha! fikir... fikir....

haaa!!!!!!!!

ok, dah bagi warning kat atas kan yang entri ni mungkin akan menyebarkan virus2 kemuntahan? so, atas apa yang u ols baca dalam entri ni, sila bertanggungjawab terhadap sebarang risiko yang bakal terjadi okeh!

ke'konfius'an dalam fikiran si rama2
err, aku tak tau la kenapa, tapi aku prasan sejak dulu that everytime aku nak berkawan rapat sket ngan someone, mesti akan ada gangguan luar. gangguan luar di sini bukanlah merujuk kepada gangguan makhluk halus, makhluk separa halus, mahupun makhluk kasar, tetapi lebey kepada gangguan dari orang2 yang sama spesies dengan someone tu...

di kala aku tekun ber'sms n ber'calling2 ngan that someone<-- merujuk kepada date aku dalam entri sebelum ni, ramai pulak kawan2 lelaki yang tetiba rajin mengontek aku... yang selama ni menghilang, kembali memunculkan diri... aku tak suka ngan suma ni sebab ia hanya akan mengganggu prasaan aku yang baru nak steady dengan menambah bilangan pilihan yang ada...

yang ni? atau yang itu? heiii, nak pilih sapa nih?!

ex-bf aku, mr.Z semakin giat untuk mengajak aku kuar berdating2an bersama beliau. tapi kalau godaan dari mr.Z ni memang aku tak kesah sangat, sebab memang tak ada feelings ngan dia kan... so, memang totally 100% rejected la... yang aku tak selesa tu, senior aku time skola2 dulu pon da bwat come-back. mr.S merisik kepada peluang untuk pertemuan kali pertama. memang kami tak penah jumpa. time kat skola pon tak penah bertegur. waktu masing2 berada di zaman campus, baru la stat berkontek, itu pon cuma melalui sms dan ym sahaja dan amat jarang sekali. tadi pulak, aku baru dapat fon kol dari mr.Zh, sorang kawan skola yang aku penah minat member aku cakap, mr.Zh ni pon minat aku, tapi wallahualam, aku pon tak tau, sebab walaupon digossipkan, kami lebey senang mengambik langkah untuk berdiam diri, chewahh, ala2 artis gitu kan... yang ni lagi mysterious... kami berkontek cuma sekali melalui sms, kalau berselisih kat campus atau kolej pon, masing2 bwat tak kenal... tup2 bole pulak dia meng'kol aku... menanya perkembangan diri, personal life, etc... aisey, dia ni sengaja ja la nak mengembalikan memori lama... cess sungguh! dah la orang baru nak membibitkan bunga2 chenta, tiba2 boleh pulak nak dicantas oleh mereka2 itu sehingga membwatkan si rama2 menjadi keliru... rasa cam nak nyanyi lagu keliru nurul-ajai la pulakkk...

kalau u ol camna ek?

kes 1 => nak pilih someone yang memang dah confirm ada feeling ngan u ol tapi u ol plak agak kekurengan dari segi prasaan ngan dia.

atau,

kes 2 => nak tunggu someone yang u ol memang suka, tapi u ol tak sure sama ada enchek someone tu ada feelings ngan u ol atau tak... cara dia lebey kepada bermain tarik tali... nampak macam suka, tapi tak penah pulak nak berterus terang...

aiii... kalau yang datang tu cuma orang2 yang si rama2 tak suka, tak apa la jugak... yang tak beshnya, yang datang tu suma adalah mereka2 yang berpotensi untuk berjaya meng'capture ati si rama2 ni...


songeh si rama2- memilih untuk meneruskan status sebagai single mungkin adalah pilihan terbaik bwat masa ni...

25 ayat-ayat comel:

chi am said...

yang penting aku tak sabo tunggu 23 ni.

Monkey D Luffy said...

pilihlah yang kamu suka...

cthnya... jika kamu merasakan yang kamu patut kahwin hanya kamu sudah tua atau sebab itu kehendak ibu bapa.. mana tau suatu hari nanti kamu berjumpa dengan orang yang dapat menambat hatimu. bagaimana? rasa menyesal? sukar?

jadi pilihlah yang betul2 kamu suka... harap2 itu jodohmu.

semoga berjaya

pink_butterfly said...

chi am- apa yg chi am nak tgu 23hb ni?

luffy-thanx kapten...tu la yg tgh difkrkan skg....

Fizz said...

erm.....
tade rase nk t'muntah pun.. hihi..
adeh.. cintas problems upenye.. :-?

apa yg perlu anda lakukan ialah..
erm.. tanya pendapat bb, dia lebih arif rasenye.. hehe.. =P

tp pendapat saye.. dedua kes tu agak memainkan perasaan jugak.. ye la.. dua² nya membuatkan kita keliru.. oh..~ hihi.. and the big problem is dua² pun cik rerame suke.. adeh.. pilih lah yang terbaik di hati kamu ye.. yakinlah pada diri sendiri.. ataupun the best solution, mintak petunjuk dari Yang Maha Esa.. Insya Allah.. semua kekeliruan dapat diatasi.. hehe..

alamak.. panjang plak komen saye kat sini.. hihi.. ok lah.. semoga berjaya.. ;)

pink_butterfly said...

fizz- thanx fiz, mana bb nih? x dtg2 lagi...

sparkystar said...

apa kata kamo plih aku jek,hahahaha..slesai msalh kan,ninoninonino

pink_butterfly said...

sparky- kmu nak msuk dlm list? bole ja...no hal...hihiii~

AnnELara said...

adeehh... gawat ni cekgu.. gni sak cekgu bwat pnlaian sapa yg slllu ada ktka cekgu dalam bsdih dan hapi?

piNky LuCiA said...

hmm.. penyelesaian ter..ter..ter..ter..ter..
terbaik adlh... tnya yg Maha Kuasa.. Dia tahu segalanya.. hehe..

tp mak sy sll pesan.. klu kita nak hidup bahagia.. pilih lah org yg syg kan kita.. sbb org yg sygkan kita ley wat hidup kita yg suram kelam kelabu jd hari yg dipenuhi dgn bunga2 keindahan dan kebahagian..

so.. pilihan kita terletak kt tgn kita.. selamat memilih..jgn wat pilihan raya udah lerrr.. hehehe

pink_butterfly said...

anne- hmm, anne...idea yg bgus...nti cekgu fkr2kan k....

pinky- penah jugak dgr org ckp cm2...'pilih org yg sygkan kita...' sbb in any way, dia akan tetap cuba bahagiakan kita kan...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cari seseorang yg sayangkan kamoo...

perasaan kamoo utk suka kat si dia..boleh di pupuk dik....

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

»Tä§häbellä« said...

Wah!! hOt2 burung pungguk hihihi..
selalunya apa yang kita harapkan x seperti apa yang kita kehendaki..
Hati kita x boleh dipaksa..selagi hati x berdetik selagi itu ianya xkan berdegup..so bila ko dah jumpa someone yang le buatkan hatimu berdegup kencang..tido malam terbayang-bayang tulah cinta yang ko cari sebenarnya...chewah!! main firsat lak bb ni hihii....

pink_butterfly said...

kak yanie & tasha-thanx 4 dat advice...mslhnya rama2 tak tbayang sapa2 pon time nak tido...asyk tbyg bantal busuk ja...cmna tu? heheh... ssungguhnya kasih sygku thdp bantal itu sungguh suci murni...

Re!D [TeaSeRS] said...

cool... :)

»Tä§häbellä« said...

so simple je cayam..maknanya cinta ko kat bantal bucuk tulah hahahaha...

piNky LuCiA said...

hehe.. betul3.. org yg syg kan kita akan cb bahagiakan kita.. lg pun perasaan kan ley dipupuk.. setuju2..

pink_butterfly said...

red teasers- cool? what's so cool bro?hehe...

tasha- ya la tasha... now rama2 tlah menyedarinya... =p

pinky- a'ah kan...prasaan will come next... yg penting, org tu sygkan kita...thanx so much dear...

Fizz said...

ngeee... tul x pink? bb lagi taiko kan.. hihihi.. :P cinte ngan mantal mucuk je..oke.. hahahaha..~

pink_butterfly said...

fizz- haha..caya la bb tuh..mmg dokter love la...hihii~

piNky LuCiA said...

welcome darling.. so.. slmt membuat pilihan..

pink_butterfly said...

pinky-thanx again...=)

sparkystar said...

inchik sparky pun syg kan pn pengeTUA..ngeh3

pink_butterfly said...

ehem2, mari la kta b2 bkasih syg inchek sparky...*smbil angkat2 kening*

dayen_pinkpanther_pucca said...

dah tiba masanya cik rama2 sembahyang isthikharah...he3...

pink_butterfly said...

ya,dayen..insyaallah...=)