BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, January 21, 2009

apa rahsianya???

ohh tidakkk... tidakk...
jangan diucapkan perkataan itu... aku suda bosan! sudah muak mendengarnya!

aik, apa kes si rama2 tiba2 menjadik emo nih? adakah musim bulan dan bintang datang menjenguk itu suda tiba maka kesensitifan boleh berlaku lebey hangat daripada biasa???

hiskk, bukan apa u ols, tadi aku jumpa kawan lama lagi... and seperti biasa, mesti di antara words kat bawah ni kuar dari mulut dorang tuh,

'waah, yn... masih maintain macam dulu... apa rahsianya?'
'hmm, tak berubah... masih macam dulu jugak,'

ada yang memuji menanyakan rahsia, ada jugak yang memuji tapi tetap menyelitkan unsur2 pengeboman di hujung ayat, contohnya,

'waah... masih maintain macam dulu lagi, cuma sekarang muka tu da berjerawat la,'

ceiitt, mengapa harus terselit juga ayat paling last tuh... ni yang bwat haku tak puas hati nih!

aiyarrkkk, nampaknya memang obvious sangat la yang aku ni tak pandai besar2 sejak tingkatan 5... heii, apsal aku tak ble jadik besar! korang ada petua tak? kongsi la ngan aku yang dah desperate bukan housewife nih!

ibu cakap time baby, aku la yang paling besar sekali... berat aku time baru kuar dari pewot ibuku yang terchenta itu adalah 3.5kg... and yang paling tecik adalah adik aku, fatin, beratnya err...err... aiyoo, lupa la plak... hm, tak apa, tak penting pon... yang pentingnya, fakta sekarang ni, aku dah jadik paling tecik dalam adik beradik and adik aku plak dah jadik paling besar... hihii~ jangan marah fatin...




korang tengok la 2 pixie kat atas tu... dah terang lagik bersuluh yang aku memang yang paling tecik dalam family kan... sob...sob...

hmm, okey la... untuk memenuhi permintaan kengkawan-bukan-bloggers yang ingin tahu mengenai rahsia ke'maintain'an badan si rama2 ini... mari la kita sama2 menganalisa jadual pemakanannya...


diet untuk me'maintain'kan ke'slimworld'an

pagi- bangun awal pagi kerana pewot biasanya akan mula berdondang sayang... bukak rice cooker, fuhh, nasik malam tadi ada lagi... panaskan. pastu masak telur atau sosej... makan sebagai breakfast. menu kadang2 bertukar menjadi bread atau roti canai yang ayah beli kat mamak. minuman lak sama ada milo atau susu panas.

lewat pagi-blum tengahari lagi- bwat minuman panas lagi, mamam biscuit atau coklat... bergantung kepada makanan apa yang ada kat dapur.

tengahari- mamam nasik+lauk+sayur macam biasa. penambahan nasik secara add-on wajib dilakukan. dan top-up kali ke-3 bukan lagi satu perkara yang abnormal.

petang- biasanya pewot akan berasa lapar semula. rujuk pada jadual awal pagi di atas.

malam- tabiat makan sama seperti pada waktu tengahari.

lewat malam- selalunya jika stay-up bukan-untuk-belajar tapi kerana online+ sms+ gayut, pewot pasti akan berasa lapar semula... pewot harus diisi untuk mendapatkan tido yang sempurna... milo atau susu panas disamping hidangan biscuit atau bun menjadi pilihan.

additional info
- pastikan anda tidak melakukan sebarang senaman, kalau anda berdegil, nescaya diet ini tidak akan berkesan.
- hanya perlu makan-tido-online-tengok tv sahaja...<--valid untuk orang yang belum bekerja seperti si rama2...

haa, sekian sahaja sesi rahsia-petua kita pada kali ini... selamat menjalani gaya hidup dan pemakanan yang sehat agar anda mendapat body seperti yang diidam2kan...

jumpa lagi dalam sesi akan datang~ see ya!



songeh si rama2- sangat suka melihat lelaki yang pandai melayan karenah budak2... waktu di feri on my way back dari labuan ari tu aku duduk berdekatan dengan seorang lelaki yang asyik sibuk melayan adik perempuannya yang masih kecik. seronok sungguh aku menengok sang lelaki tu... time nak turun dari feri dia berdiri kat depan aku. sekali skala apabila mata kami berpandangan, aku tertunduk malu... uhuk, yn! whats dis? plss get real, ok! hihii, tak la, itu cuma penyedap cerita ja... anyway, back to the story, lelaki tu bukak la spek mata itam dia... fuhh, ensem jugak mamat nih! haa, dari sini, korang boleh la mula untuk mengklasifikasikan aku dalam golongan si mata keranjang. haha... pastu dia kuarkan sumthin dari poket seluar of which membwatkan markah ke'macho'annya terpaksa aku tolak 80%... apakah dia? yaa, itu la... ROKOK!

10 ayat-ayat comel:

ciarexoxo (^_^)v said...

huhu..bestnyee cik rama2..bleh mkn ikot napsu tp mentennn..ciare nih mkn cam bese pon naik berkilo2..isk :'(

LifeSaver said...

cik rama2..
diet mu x leh ku ikut..ini adalah disbbkan nnt berat bdn ku akan naik berkilo2. itu sesuai utk org yg bujang..aku mau kwin!!!hahaha~ no!no!no! (x muat baju)

p/s: xsangka plak cik rama2 kita ni memerhati jejaka kacak sprti cik lifesaver..tp on nO!!rokok???jauhi nya!!!hihi~

pink_butterfly said...

ciarexoxo- uwaa, tensen sbb bdn ni x naik2 la...

cik lifesaver- ya cik lifesaver...si rama2 ni mmg pmerhati jejaka ensem a.k.a mata keranjang...hahaha....tp pastikan not smoking ya...

Monkey D Luffy said...

tak perlu... abg pun slim gak... hahaha

vidadarisakura said...

kompom ka aku kurus kalu ikut resepi ko tu?
ada jaminan?
guarantee berapa taun?
ada payback guarantee?
haha

pink_butterfly said...

luffy- abg? gulpp!!!=p

vida- wah3, demand nmpakkk...haha... no money return ya...

dayenpanthepucca said...

sesungguhnya seleramu seperti seleraku. he5...tapi susahnya nak gemokkk kan. hu3...

Pewaris Reformasi said...

haha, gua terpaksa tepuk bahu lelaki tu dan cakap "kesian anda, rokok tu dah tak cool utk nyatakan anda macho"..

farah said...

kak yann,tu bkn menguruskan bdn tu...
tu menambahkan berat badan..hihihi...

Sifu Mirza said...

rerama...

lelaki ensem yang keluarkan rokok itu tergolong ke dalam 'spesis' yang hampir pupus...

kasihanilah dia... :-)

tapi kata orang; jgn bebenci sesangat.. nanti dapat jenis yang kita bebenci tu..

:-)