BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, January 26, 2009

nursing!

aku jadik nurse.. ahaha... sounds funny kan? bukan apa, tapi AKU yang tiada background seorang nurse ni tiba2 di'offer untuk menjadik nurse... okk, aku pon blum keja, so, y not give it a try kan? sementara ja... kumpul experience... at least, ble rasa sumthin yang di luar option aku...

keja aku ialah... mendaftar and melayan patient yang datang sama ada nak jumpa mr.doc ataupun juz untuk beli ubat dan jugak mem'prepare alat2 kalau mr.doc tu nak bwat injection or amik darah patient... okkk, keja membagi ubat bwat aku kelam kabut sket... lagi2 kalau patient datang secara berduet atau berkumpulan... perghh, rasa menyesal pon ada sebab accept offer mr.doc ni...

sumpah aku tak suka tiap kali patient datang... walaupun aku tau memang itu keja aku dan sumber income doctor tu, tapi betul2 bwat aku nampak cam orang bodo tiap kali masuk bilik doc untuk bertanya nama ubat apakah yang ditulis atas kad untuk aku berikan pada patient tu... ataupon untuk bertanya ubat apakah yang patient tu nak beli... contoh,

'err, doc! which 1 is da ubat sembelit for adults?' ataupon,

'doc, di mana family planning punya ubat? ada patient mau beli pil perancang!'

haa, camtu la lebey kurang... aiyoo, memang segan siot! tapi apa ble bwat, mau tak mau, aku kena bwat jugak kan... mau nya tersalah bagi ubat nanti, kan masalah besar tu... lagipun, nasib bek mr.doc tu pon baik n paham... tak penah marah walaupon aku balik2 kacau dia bertanyakan benda yang sama... ya la, mesti dia pon tau yang 'tulisan doktor' ni memang terkenal... super duper lawa gitu... terlampau berbunga2 sampai susah nak di faham... haha...

and guess what! rupanya mr.doc tu blom tawen... baru aku tau... ingat kan da tawen... rupanya bujang trang tang tang lagi... nasib bek aku da ada mr.fhy... haha... eh, tak la.. kalau tiada mr.fhy pon aku tanak jugak mr.doc tuh... tua dah! tak rela i....=p

keja kat sana tak la busy sangat actually... cuma kalau ada patient, then baru la aku bwat keja... time patient tiada, keja aku juz duk kat kaunter sambil baca novel + sms... kadang2 dengar mp3... dah la keja pon waktu petang, kul4.30-8.30pm... ahad n rabu cuti...

meaning to say, aku still ble enjoy lagi... tido lambat, bangun lambat... and i'm still getting paid! oohhh, bahagianyaa... hmm, ini lah point utama entri in! haha...

ada nampak cam nurse yang berdedikasi tak? oh ya, ni bukan pixie time keja ya... ni time aku nak pegi wedding anak kepada kawan ibu...


songeh si rama2- makin bersemangat nak carik keja sesuai ngan qualification ni... thanx to mr.fhy! u ols doakan aku,k...

19 ayat-ayat comel:

K-A!R-yL ohh KhairiL's said...

samat m'jln kan tugas dgn cemerlang yaa

vidadarisakura said...

nurse..ubat kurus ada?
hee

pink_butterfly said...

khairil- haha, thanx2...
vida- aiyoo, mau ubat kurus ka? meh cni kta xercise sama2... mau? hihii=p

Pewaris Reformasi said...

ok pa..

belajar sabar layan patient..jangan balik2 emo dah la :p

Monkey D Luffy said...

senang jak kerjanya... nanti time suntik org... ko terpaksa tgk ler tu...hahaha

dayenpanthepucca said...

rama2 jadi nurse??? hurm, ada rupa...ada rupa...he3...gud luck...

FarHa said...

waa...ok pe..leh jadikan pengalaman..n amik pengalaman org dah kawen kuang2...jgn marah rame2 hakhakhak

pink_butterfly said...

PR- a'ah... kena blajar sbr nih...sbr...sbr...

luffy- haha, aku siap tutup mata lagi 2 sbb tanak tgk!

dayen- thanx dayen... future nurse kan...=p

farha-amik pgalaman org da tawen? sapa yg da tawen 2 cik farha?=p

LifeSaver said...

nurse: nak ubat krus & anggun semasa hari perkhawinan..ada??pos cni ye...delivery cepat2!hik3

pink_butterfly said...

lifesaver- nak ubat kurus? okeh2, skg jugak sy g carik,k!haha~

Jard The Great said...

waaa.. doktor tu tak mengurat ko ker?? hehehe..

kim salam kat mr fhy.. comel je nama dia.. =p

PhanTom said...

hoho
best tuh jadik nurse
aku pn dpt gak course nursing tapi tolak r sbb ade twrn yg lgi menarik
huhu
neway, gudluk ya!!

pink_butterfly said...

jard-haha...doc tu bdk baik, xkn mgurat aku pnya..mgkn sbb 2 jgk dia xkawen2 lg...sbb xpndai mgurat..hehe..okey,nti aku smpaikn slm kau ngn fhy aku tuh...

phantom- jadik nurse smntara ja phantom... bkn keja tetap...

sparkystar said...

gudluck..tahniah,take care..doakan kamo bhgia slalu

Sifu Mirza said...

salam 'nurse'...

mujur misi tak gigit bunga masa kat klinik...

:-)

Muhammad Azli Shukri said...

semoga terus cemerlang dalam apa2 pekerjaan.

pink_butterfly said...

sparky-thanx2...doakan,k...

sifu-haha,xsmpat nak gigit bunga, sbb patient ramai...

azli- thanx so much!i hope so too...

Pujangga Asmara said...

Errr... nurse? haha... err.. sana ada yg lawa2 x?leh la kenalkan dgn Encik Abang PA..wahahaha.. apa2 pun, gud luck Cik Kak Butterfly...

pink_butterfly said...

PA- yg lawa2? rasa2nya cm tak ada selain diriku ini...hak3, prasan!=p