BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, January 10, 2009

adakah dia se'pemurah itu?

Dulu aku mempunyai seorang kawan rapat bermata biru, ber’rambut blond. Aku mengenalinya sewaktu kami berada di negara yang amat berbangga dengan burung kiwi, buah kiwi malah penduduknya yang juga dinamakan orang2 kiwi... korang teka la nama negara tu,k!

Sebenarnya jessica (nama sebenar) merupakan jiran kepada keluarga cousin aku, farah (nama sebenar) yang juga berada di sana pada waktu itu. Adanya sedara di negara orang mengurangkan serba sedikit perasaan rindu terhadap negara sendiri.

Jessica ni cuma tinggal berdua bersama mummynya, debianne (juga nama sebenar) dan mereka merupakan orang2 kiwi yang original.

Waktu tu aku kecik lagi, dalam lingkungan awal remaja cehh, remaja la sangatt!!! haha... Kalau bukan di rumah aku, aku akan pergi ke rumah farah untuk melepak dan jessica juga turut menjoin kami melepak bersama. Kadang2 kami hang-out dalam rumah farah, di halaman ataupun di dalam bilik jessica sendiri. Yang bestnya, jessica ni sungguh pemurah orangnya. Dia akan bermurah hati membagi apa jua barang miliknya.

Kalau aku cakap,

‘nice sunglasses… Cool!’ pasti akan dibalasnya ‘you may have it!’

‘waah, this bear is so fluffy,’ pun dijawabnya ‘you may have it!’ dan macam tu la seterusnya… dia tetap dengan jawapan you-may-have-it nya…

Jadi banyak la barang2 yang kami dapat dari si Jessica pemurah ni.. anak2 patung, teddy bears, dan bermacam2 toys lain lagi. Sampaikan cradle untuk anak patung pon dia bagi...

sekarang aku terfikir kalau aku cakap,
‘wow, jess… your boyfriend is so cute!’


Agak2 korang la, dia akan cakap macam ni tak?
‘ you may have him!’



Wawawaaa, beshnya kalau camtu kan? Memang patut dibagi award 'penderma paling pemurah' tu! Haha…


songeh si rama2- pixie untuk entri kat bawah...

25 ayat-ayat comel:

LifeSaver said...

Ha ha ha!
ayat yg last skali 2 xboley blah..
sy tau jwpn nya "U may have it..here!!dush!!!u got it rite?? ha ha ha..

pink_butterfly said...

oohh, agak2 cm2 ka jwpnnya? tak apa..tak apa..yg pnting kita try dlu kan...haha*ktawa evil*

bvlgarigirl @ Arianna said...

owh nk ckp mcm tu la kt dia..semoga dia kt u may have him :-D

IrFuxgly said...

best tu kalau camtu kan? hahaha

sirNik said...

salam..saya ada lencana sahabat untuk awak..ikhlas dari saya..silalah ambil..

Pewaris Reformasi said...

hahaha, sampai hati kau!

Monkey D Luffy said...

kongsi2 dia nak kot

pink_butterfly said...

arianna- a'ah kan...mmg terserlah la sifat pmurahnya klu dia ckp cm2..heheh...

irfuxly-hehe, besh kan klu dia ckp cm2...

sir nik- ooh, okeh2..jap g sy g terbang amik lncana 2...zoooMMM!

pewaris reformasi- ala,bkn nak btul2 pon...saja nak main2...

luffy-isy, tanak la kongsi2 kpten...=p

farah said...

u still remember her ka plak??
hahaha...
i forgot that she was kind of pemurah lor..
hehe..she was,was she??
but i knew she was good la..hihi..

Jard The Great said...

ko masih kontek si jessica ker?? hehehe...

h[i]k[A]R[i]© ☂[x]O[x]O☂ said...

syoknya ada fren cmtu.. ;)
len kali ckp ar yg umah n keta dia pun nice gak..
mn tau leh free2 dpt uma br..hahahaha

pink_butterfly said...

farah- yeah, i remember a lot about her. remember when we throw her spect into da mud? haha, dat was fun...

jard- da tak kontek da....tak smpat nak mntak apa2 info psl dia...huhuu, rugi kan..

hikaria- tu la, klu still kontek lg, ble jugak puji2 umah, keta n bf dia...untung2 ble dpt umah, keta baru n boipren mat saleh..haha

farah said...

ah??
we threw her speck to the mud ka??
my..so bad..hehe

LifeSaver said...

hensem ke bf dia??*leh share skali* (gelak evil jgk!)

piNky LuCiA said...

klu laa sume org sebaik jess.. aman dunia ni.. tak de gaduh2.. pernag2 ag.. huhu

pink_butterfly said...

farah- yeah, we used 2 fight with her 2...don't wanna b her fren, then she would say,'thats not fair!'
haha, cian jessica...

lifesaver-tak tau la..nak kena teropong gak nih...klu x hensem, x jadi la ckp cm2...=p

pinky- a'ah..tu la kan..tp sy ngn farah 2 pon kdg2 gaduh gak ngn dia sbb sikap dia kdg2 bossy sket..maklum la, anak tunggal kan...

hafizi mohamad said...

pandai si rama2 cr kawan..hehe

Sifu Mirza said...

hi rerama...

jangan selalu makan tangkai bunga tu... nanti tercabut gigi...

ambil bau ajer..

:-)

pink_butterfly said...

hafizi- haha...tu la kan...btapa btuahnya diriku ini...

sifu-haha..mkn tangkai bunga pon ble bwat gigi tcabut ka sifu? aiyooo..xapa, makan tangkai bunga ni smpai 23hb ja...pastu akan ada surprise!!!=p

sparkystar said...

aku tak kisah ape ko nak cite pn..teddy bear,bf dia ke..yg pting kim salam awek sbelh tu eh..hehehe

pink_butterfly said...

awek mana 2 enchek sparky?*smbil garu2 kpala*

sparkystar said...

awek yg itu la...adoiiyai,pengetua nie.

pink_butterfly said...

lorr...yg mana? adik pengetua itu?

Pujangga Asmara said...

ceh..tutup pakai bunga la pulak..hahaha

pink_butterfly said...

PA-haha...harusss d tutup 2 wahai enchek abg PA...