BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 30, 2009

kisah 1 malam~

hai suma~~~ lama tak dengar khabar kan... korang sehat??? aku sehat, alhamdulillah... herkk, kenapa aku dah lama tak post entri? banyak deh sebab2nya... eceh, speaking indon konon=p

bukan tanak hapdet, tapi macam aku gitau dalam post kat bawah la, aku kan pegi bertapa... mana ble bawak laptop... kang terganggu la konsentrasi pertapaan aku tu nanti...

err, dah terlanjur diri ni rajin malam ni, meh cni, korang dekat2 sket... aku nak story sumthing kat korang...


*********

beberapa malam lepas.


aku duk online kat dalam bilik ooopps, kantoi lak bawah laptop gi bertapa. ibu ayah dah tido. lampu bilik adik kat sebelah pun dah off, means dia pun dah tido jugak la.

tengah khusyuk meng'online'kan diri tu tiba2 aku terdengar satu bunyik,

'psssttt.....pssstttt...'

hish, terkejut aku. otomatik jantung berdebar kencang. sapa la pulak yang panggil aku malam2 ni?

aku toleh kiri kanan depan belakang.

tak ada siapa2.

'aahh, tak apa la. maybe prasaan aku ja tu...' aku menyedapkan ati sendiri. so, aku pon concentrate balik ngan apa yang aku bwat walaupun sebenarnya otak aku dah fikir yang bukan2...

beberapa minit lepas tu,

'psssttt.....pssstttt...'

aiyooo.... 'dia' datang lagik... for your information, aku tak on apa2 lagu dari laptop pun malam tu, jadi keadaan atmosphere bilik memang senyap sunyi. cuma dengar bunyi kipas and bunyik anjing menyalak skali skala.

so for sure, aku ble dengar any bunyi dengan jelas. termasuk bunyi tu. and dis time aku memang sure yang bunyik tu datang dari dalam bilik aku ni.

tapi siapa?

mana ada orang lain lagi dalam tu. cuma aku sorang saja.... badan sudah rasa seram sejuk.. haish, ni tak ble jadi... fikiran aku terbayang2 cerita2 antu yang penah aku dengar sebelum ni. slow2 aku toleh ke belah kanan dekat ngan almari pakaian, sebab aku rasa cam bunyik tu datang dari sana...

pastu,


alamak, ibu panggil, nak kuar jap. nanti la sambung k. publishkan ja entri ni supaya orang tau yang si rama2 ni masih bernafas. syukur~

29 ayat-ayat comel:

seroja said...

wahaha..

saspender tol la..

hihihi...

Perisik SR said...

ala..jgn risau jgn takut..
tu smua cobaaaann..org mnuntut mmg begitu..mambang2..

joegrimjow said...

boley plak sambg cam 2
haishhh

pink_butterfly said...

seroja- hehe...suspender xapa...jgn hilang 'su' tu dah la...kih3...


syah- ya ka syah? mmg besa ka 2? yn xtau... ni 1st time kan pg btapa....

pink_butterfly said...

joe- haih, knapa plak xble? hihiii=p

khaLifah feDi said...

sis..ala kata bertapa!! mmg byk dugaan sis..

"ape yg dtg..bilg kuat2 taw.. emm cobaaaan..emm cobaaan..emm cobaaan.."

hi3..:)

brgkali tue mambang latop kot..!!!

pink_butterfly said...

kf- haish, jgn la ckp kuat2 kf...nti mambang2 tu dgr...adeii...tgu la smbungannya nti aa...

neesa_jun said...

owh..ni peraduan teka bunyi ERA ka?...saya rasa bnyi tu bunyi spray...hehehe...

pink_butterfly said...

neesa- x tfkr jgk mau bwat praduan teka bunyi...tp besh cm besh jgk 2 kan...hehe...

Tirana said...

Ingatkan kisah 1001 malam..rupanya kisah 1 malam..hehehe..Apa khabar rama-rama?

laki cikgu kimia said...

cepat sambung cepat! saspen nih!

Perisik SR said...

lama jgk iklan ni..
dh hilang saspen dh
tiket dh la mahal...boikot israel!

eNaSaN said...

hik3..suspeN jer dik nie...mau tunggu susPen tue...cPt..update...hik3..


p/s windu en3 dr kamu..akhiRnya..ade...

Shitsurei shimashita said...

suara sapa kah tu yg datang dalam hidupmu cik yan?

walo rupanya tidak ku kenali namun ku tahu ia adalah mambang yg ingin menculik adinda dari tangan kekanda/

Monkey D Luffy said...

cerita ko tergantung2

lea said...

bikin saspen tul..huhu

DilOt said...

tgh khusyuk bace..leh lak die wat sambung,,,cepat2 smbg..suspen je tau...

UXOP said...

Cik Yann,..
alhamdulillah pink_butterfly is come back..hoohoo..
emmm..belog ni dh nmpk ceria skit..
tulis citer bnyk2 k..
i follow..

Ivy Metaga said...

hahaha..ya lah tergantung jak cerita rama2 nih...

pink_butterfly said...

kak tirana- hehe...kisah 1001 tu tlmpau pjg kak...xmampu nak bwat...


chi am- mmg sngaja mau bg chi am suspen ni...haha


syah- adeii, makin yn xpaham komen2 dr syah ni ba...

pink_butterfly said...

kak ena- sy pn cm da lama x msuk blog akak...jap lg sy msuk k...


naga- phewitt, apabila naga da start bkata2, rama2 pn jd speechless gitu...=p


kapten- yaa, tau entri ni tgantung...nda btali plak tu kan kapten...hehe..

pink_butterfly said...

lea- jgn suspen2 dik...relax... jap g akak smbung...


dilot- smbungan otw~~~


uxop- thanx singgah cni lagi....i tharu~~~ teruskn sokongan uxop k..jgn lupa type afundi rama2 and send pegi 33399...

pink_butterfly said...

ivy- sbr2... baru dtg ilham nak mgarang ni...hehe...

Perisik SR said...

xpaham? erm...petanda awal ni...

off: eh yan, msh lawa lg ka view kt laut between lok kawi n kk tu? yg tepi jln tu? mo ambil gmbr sn ni nnt. aritu abis bateri pla kamera.

Kelebar Malam said...

yg buat "pssssttt" tu ur mama ke? kalau dr sumber lain tu..eeeee...saya pun cabut lari..

pink_butterfly said...

syah- petanda apa tu syah?

view laut? msh lawa lg bah...ble la amik gmbar nti...klu mau model dlm pixie tu nti pn bole...hahaha...



kelebar mlm- bkn ibu...mmg dr sumber lain pn... larikkk jom!

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

adoi...bikin suspens laa...eheeee..
boleh buat drama pendek nie...

LifeSaver said...

apa ni cik rama2!org takut duk sorang2 lps ni..huhu~

vidadarisakura said...

ni kompom spray wangi2 ni.