BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 4, 2009

jalan2 sambil makan2...

ari ni ibu ajak pegi keningau, dalam 3 jam perjalanan dari umah coz ada program skolah... so, kami suma pegi temankan ibu sambil makan angin skali. actually bas ada disediakan untuk guru2 tapi ibu malas nak nek bas. nak jugak heret kami suma gi sana, ayah la yang drive... bawak makanan... bantal and extra baju pon suma aku bawak... ekeke... macam nak gi outing pulak. start jurney dalam kul7 pagi.

on da way gi keningau tu, kena lalu bahagian tanah tinggi. memang sejuk... dengan kabus dan scenery yang menghijau... waah, memang superb la! dalam kul9.30, kami singgah makan jap kat restoran di sana.



aku show korang pose dari tepi coz pixie ni saja yang nampak scenery kat bawah dengan clean and clear... ekekeke... ayah tu siap bwat pose tunjuk2 lagi ngan ibu... =p

lepas makan, continue da journey... sampai kat keningau, kitorang antar ibu dulu untuk attend program tu while kami pegi lepak lagi kat restoran. ish3... asyik isi pewot saja kami ni kan...

lepas makan, ayah bawak kami lepak kat taman... taman apa? taman permainan laa~~



korang dapat agak tak ngan sapa adik aku men game tu? haha~~~ ayah dah bwat pose penat.... cian ayah~~~ lapar kut!

tapi aku suh ayah makan makanan yang kami bawak dari umah, ayah tanak pulak... nak jugak tunggu ibu abis program dulu... so, aku juz bwatkan ayah minuman panas saja la coz kami memang siap bawak botol panas and coffee radix 3 in 1.... baru aku tau, kopi radix ni memang sodappp!

dah penat bermain, ayah ajak gi masjid lak... then amik ibu, pastu lepak balik kat taman tu, makan!



after makan, jalan2 jap, then balik... plan nak tido luar malam ni, tapi tak ada chalet atau resort lak kat tempat tanah tinggi tu... kalau stakat nak tido hotel di keningau town tu, bek tido kat umah... tak ada natural scenery langsung... so, kami pon juz heading balik... tak kesampaian nak bersejuk2an sambil menikmati kabus malam ni... haha...

time on da way balik tu pon kabus agak tebal walaupon baru kul3 petang...



ada nampak gaya cam tengah khusyuk menikmati keindahan alam tak??? ekekekeke.... action ja lebey...=p




haish, dah jadi cam diary perjalanan lak post aku nih...

16 ayat-ayat comel:

khaLifah feDi said...

almk jeles aq yan..emm permandangan yg cantekk..

piNky LuCiA said...

waaa...mcm best je tempt nya..

Monkey D Luffy said...

rindunya aku pada kehijauan ... uwaaaaaaaa

Perisik SR said...

erm..bley thn gk awek ni..

mai secawan!

lea said...

bestnya boleh g jejalan...

Shitsurei shimashita said...

nak ikut..cik yan
sejuk di sana ba..green green grass
weeee :)

pink_butterfly said...

kf- pmandangan mmg lawa kf...


pinky- time on da way tu yg besh, dah smpai keningau da x besh sgt.. haha...=p

pink_butterfly said...

kapten- di sana ada kaler apa kpten?hihii


syah- jom radix!

pink_butterfly said...

lea- ha ah...tu la..tp penat sket...


naga- nak ikott?? ble2...jom!

CaHayaQaSeHKu said...

wah u...beshnya dpt g jln2...x ajk i pon...huhu~

pink_butterfly said...

elehh...u yg teda d cni ba...klu nda, sure i ajak u...

Pujangga Asmara said...

Alahai.. Ayahanda Makan Dalam Keta Ajer.. Kecian.. Datanglah Umah.. Ahahaha..


Pujangga Asmara

pink_butterfly said...

PA- ni namanya tgh picnic la PA!

vidadarisakura said...

ko ikut jalan kimanis ka?


hoh..
curam gilak jalan tu.

tapi memang heaven la view dia kan..
hee

pink_butterfly said...

V- nda V....kmi ikut jln pnampang...trus g tambunan...eh, sama ka laluan 2 aaa....aku pn nda tau...

PJ selamba said...

wacha!
stylo la abah...
eh! bakal pak mentua la... silap...
huhu
posing maut punya...