BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 15, 2009

entri sepanjang 4.32 km. sila pastikan botol air ada bersama anda kerana kehausan mungkin akan berlaku di sepanjang pembacaan.

bermulanya chapter pertama


haish, susahnya kalau bercakap dengan orang yang.... err...err... orang apa ah? ah, abaikan. aku penat ni, malas mau cari perkataan yang sesuai.

yang penting, kenapa lain yang aku cakap, lain plak penerimaannya... lain yang aku maksudkan, lain yang difahamnya...

adeiii, botak la kepala aku kalau camni...

ok2, untuk 'orang' itu,

aku akan stopkan pasal suma ni, and i really mean it. SEMUA. kalau asyik2 salah faham, asyik2 kecik ati, susah la aku macam ni. bak kata ViVi, hati tisu la. bukannya aku cakap apa2 yang teruk pun, lainlah kalau aku mencarut, mengumpat and cakap benda2 yang overdose pasal dia dengan ayat2 yang lebey power dan pedas. apa yang aku tulis tu suma apa yang aku rasa saja. dan dengan ayat yang sopan lagi tersusun. ahaks! tapiiii..... kalau dia terasa, aku mintak maaf.

ok la. TITIK. NOKTAH. FULL STOP. no more stories involving you dalam ni secara langsung atau tidak. so, tak payah la awak masuk blog ni lagi. save ur time, save ur energy. tak payah nak type url blog ni atau cari kat google or yahoo search lagi. let us both stay in peace and quiet. atau perlukah aku pinjam motto ViVi?? 'orang berhati tisu tak payah masuk ke blog ni.'???

opps yann! hati2 dengan setiap perkataan anda, kang ada lagi orang TERkecik ati... adeii susahnyaa... dalam blog sendiri pon kena berhati2....

dah. lupa kan chapter tu. mari tukar story baru.

*********
chapter 2

starting early of next month aku dah jadi penganggur terhormat balik. kenapa? sebab kontrak aku sebagai researcher tu dah abis, and kalau nak sambung balik pun maybe kena tunggu sometime dulu coz company tu nak move and cari some other place untuk di jadikan makmal. tempat sekarang ni actually memang tak sesuai untuk dijadikan makmal. imagine, makmal in a shopping complex? haha, sounds macam funny kan... so, they're moving to a new place la, maybe a banglo, and turn it into a lab.

**********

chapter 3

tadi kan, time aku balik keja, aku nampak ada ramai polis kat 1 kawasan ni. kereta and motor2 polis pon ada... then ada 2 kawasan yang di'separate' kan dengan tape kuning. korang dapat imagine ka? ala, tape kaler kuning yang polis slalu guna kat crime scene tuuu... tau kan? penah tengok CSI kan?? ha, bagus2... senang keja aku. kalau tak, terpaksa aku google kan pixie tape tu untuk korang...=p

anyway, aku pun tak tau kenapa dan mengapa aisey polis and tape tu ada kat situ. walaupun itu crime scene and ada banyak abg polis penyiasat kat situ, tapi tak ada la pulak aku ikut pegi sana untuk menyiasat apa yang jadi... oh ya, penggunaan perkataan 'abg polis penyiasat' adalah kerana pengaruh encik2 abg polis-penyiasat-yang- ensem2-lagi-muda yang aku jumpa time kes kena rompak ari tu. so, secara otomatik imagination aku telah membayangkan bahawa polis2 yang ada kat crime scene tu sumanya ensem2 dan muda. hahaha... kalau imagination aku tunjuk polis yang tua, maka perkataan pak polisi akan digunapakai.

oh ya, aku tak sempat nak capture pixie kejadian tu tadi disebabkan oleh perasaan malas untuk mengambik enset kuar dari poket.
lets upload pixie ni instead, shall we???!!!


argghh geram2... pixie ni saja ditayangkan untuk meng'show-off'kan korang pixie aku ter'latest dalam jarak dekat... fiuuhh, sanggup aku gi amik tudung lagi semata2 nak amik pixie ni tau...


argghhh... gerammmm~~~ geramm~~~ apsal la jerawat ni suka sangat singgah lepak2 kat muka aku??!!

cam tiada muka lain lagi untuk disinggah. kan ada ramaaaaaaiiii lagi manusia2 di alam fana ini. pegi la lepak kat muka cik hel ka.... kf ka.... kapten ka.... enchek perisik ada.... cik lea pon ada....agnes monica, siti nurhaliza, stacy, rossa, abby, norman, meymey....... waahh, tetiba lak!

kalau stakat nak stay2, lepak2 kejap, tak apa la jugak... ni dah macam nak bermastautin terus kat muka aku. siap bawak geng lagi. nak jugakkk korang lepak ramai2 aaa... dah tu, siap tinggalkan otograp lagi kat muka aku. ish3...


kenapa aku jadi pilihanmu??? aku tak paham la. kenapa???? why??? why????

*********

alamakk, asyik khusyuk menaip, tak sedar lak entri ni dah panjang mencapai jarak 4.32 km... ok la, aku stop dulu. bwat entri panjang2 pon bukannya korang baca jugak...haha...

bye suma!

27 ayat-ayat comel:

aDuKa イスラム教 said...

letih betul.. cam berjogging lak rasenye baca entry ni.. hehehe.. =P

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

wahh penat kite berlari..akhirnya menuju puncak jua!hehehe....

Adry said...

mau 15 minit baru baca habis... membaca sambil menyanyi... hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

lea said...

eh..eh kak yan ni..
nak suh incek jerawat duk kat muka kite pulak..hik3

Monkey D Luffy said...

pergh! panjang... aku baca semua dan terlupa sebab ada gambar...

lebih real gambar ni sebab x edit kan ;p

oh ya... sapa ek hati tisu?

pink_butterfly said...

aduka- ha, tu la...ada bwk air mineral x??


cik hel- tahniah sbb bjaya mnuju puncak!!!

pink_butterfly said...

adry- hah?? 15min? lamanyaaa...

lea- ya la...share2 la jerawat tu..bru la msra namanya...hehe

pink_butterfly said...

kapten- smua pixie tak d edit la kpten...daku mana pandai nak edit2 pixie ni....

sapa hati tisu 2???


haa..itu la yg kita x tau kan....

haha~

Mr. Janggel said...

Wow panjangnya...tapi bukan 4.35km ker??
wakakaka

khaLifah feDi said...

emm adeh!! penat sunggub aq bce n3 ..qm harus banje aq aq taw..hik3.

apsl haru sjerawat tue dtg kpd aq uk!! adeh!! .muahha. yan pndi ko krg n3 nie..aq suke arr..

esok2 kowat arr lagi..best arr..aq kasi 9/10 taw..hik33 ok.dh

psst kojgn tencem ok..kate urg jerawat tu etande ehe3m hik3..ok dh bye..

*nie kna jangkit ko yan..komen aq pun pjg..

pink_butterfly said...

mr.janggel- ooh 4.35km ka? laa..silap ukur la tu...ish3...thanx coz tlg ukur balik ya...



kf- 9/10??? 1 mrkh lg ilang g mana kf??? ala, saja ja mau kongsi2 jerawat tu... kata kawan kan...jd kena la bkongsi2 wlupn smpai bab jerawat..bru la kmesraan shabat yg sjati namanya...keh3...

asna cute said...

Haipp sapa kata kitorg xabis bace? hehehe.. wahh rajin tul yan menaip pepanjang nie yea.. Bguss~
seronok membace yea.. hehe teruskan usaha!! hehe
=)
apa menda la y asna mengarut nie yea hehe

pink_butterfly said...

asna- thniah coz bcz smpai abis...=p

yaa...akan ku teruskan usahaku utk mhabiskan masa korg mbaca entri ntah-hapa2 dlm blog ni...


haha

Pujangga Asmara said...

Ish.. PA Baca Sampai Abeh Taw.. Tapi Syok Tengok Gambo.. Kenapalah Buleh Ada Jerawat Beso Kat Pipi Tu.. Kakaka.. Nanti Tak Ada Keje Yer.. Tape2.. Nanti PA Masuk Minang, Yann Dok Umah Je.. Kakaka..

PA Adalah :

Hati Seperti Enjin Motokar, Urat Dawai Tulang Besi.. Tiada Sebarang Tisu.. Hoho.. Semua Besi Belaka.. Hahaha..

pink_butterfly said...

ha, tu la psl..ni msti jrawat sbb rndu kat PA la ni...


ok set...cpt2 msuk minang tau PA! sy tgu...

keh3...=p

zAhiDah diHaz 17 said...

adeh...
penatnya baca...
hehehehehehe...

khaLifah feDi said...

muahahha..pndinyer ko ekk!!!

pink_butterfly said...

zahidah- eleh, bca smpai abis ke tu? hehe...


kf- haa...tau xpa...rama2 mmg pndai..

|faRah| said...

wheaw!punya pnjg entri kak yann...hehehe

sultan said...

bukan nak kerek. tp air belum sempat minum pun aku dah abis baca entri ni. haha...

nasib baik aku hati kering. bole la masuk belog ni...

white_butterfly said...

fara- pjg ka? ahahah...


sultan- cehh, blagakk~~~~=p

khaLifah feDi said...

emm masuk bakul angkat sendrik ea yan emm!!!

white_butterfly said...

haha..msuk bakul, kf tlg angkat bole???

Perisik SR said...

pendek ja pn enri ni yan..skali nafas ja dh hbs baca. eh jeratat tu dh cari port baru pulak ya..dulu2 kt bhw bibir alias atas dagu kn. hihihi

pink_butterfly said...

syah! syyyy...jgn la ckp d cni...malu la...pecah rhsia...hikss...

vidadarisakura said...

batal puasa aku oleh ko.

punya haus aku terus.


haha!


ko cakap dengan orang tu.
"tidak tahan jangan kawan"

hee

PJ selamba said...

argh...!!
terlupa lak bawak air mineral...
sat balik ambil...