BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 20, 2009

kekreatifan yang kadang2 menyusahkan!

dek kerana terlalu tensenn dengan keadaan muka yang sangat 'menensenkan' huhh? maka malam tadi aku telah membwat 1 keputusan nekad.



tido bersama bedak sejuk tertempek di muka. dengan harapan supaya jerawat kesayangan akan cepat mengering dan mem'blah'kan diri dengan segera tanpa meninggalkan jejak kasih mereka.



sebelum ni aku cuma tido ngan muka yang penuh dengan bedak sejuk di waktu siang saja. tak penah lagi tido malam ngan benda alah tu.



malam tadi is da 1st time.



pakai bedak sejuk. off lampu, nek atas katil, and baring diam2 dalam selimut.



tutup mata.




tiba2 ntah macamana dah sedap2 duk dalam selimut tu, otak ni, ble pulak ter'imagen macam2. ciss kek sungguh!




'macamana kalau aku buka mata ni, tiba2 nampak antu? ya la, dengan muka aku yang putih ngan bedak sejuk ni kan... kut2 la antu tu fikir aku ni kawan dia.'



'then time aku pusing kat sebelah tiba2 ada sumthing men'join aku baring skali?'



'mana la tau tiba2 antu tu cakap, e'eh.... ada kawan aku la kat sini... nak temankan dia baring la...'




arrggghh! geramnya aku dengan imagination ni!


sangat kreatif sampai menyusahkan diri sendiri.


kan dah takut.


sapa jugak yang susah?


sapa yang berpeluh 1 badan?


akuuuuuuuu jugak!




pegi basuh muka? malas la. ok, tipu. sebenarnya bukan malas, tapi takut. haha... gelap woo... suma lampu dah off. adik kat bilik sebelah pun dah tido. hiskk...



camna nak bwat ni?



nak biarkan muka 'putih' camni? karang ada plak 'member' datang nak berkenalan.



adoiii...





last2, yesss, idea mari!




tarik selimut sampai ke kepala.



duk diam2.




aku agak, kalau camni, sure antu tu tak nampak muka aku 'putih'.




tak ada la dia fikir aku ni satu spesies ngan dia.







so, kira aku selamat la kan???




ntah sampai kul brapa aku bertahan kat dalam selimut tu.



yang aku tau, time bangun subuh, bedak sejuk tu tu dah bertaburan kat bantal dan atas tilam.=p



kenapa aku ble rasa seram tengok muka sendiri ni?? atau lebey tepat lagi, seram ngan dis pixie. expression macam antu pun ada kan... eeeiiii~~~ takotttt!

oh ya, tolong abaikan kehadiran jerawat yang memang menakutkan itu.

45 ayat-ayat comel:

Ivy Metaga said...

hihi...lucu lah rerama nih, ade ke imagine mcm tu, kan da susa hehe, dulu masa sekolah, ada seorang cikgu kat sekolah, nama dia cikgu zubaidah, sy ingat sb cikgu ni sgt lah baik, tapi dia suka pakai bedak sejuk, smpikan muka dia mcm patung, putih sgt2 hehehe..mcm jepun pun ada sb mata cikgu tu sepet hehe,
rerama kalau takut tido buka lampu je hehehe...jadi tak yah ber spa dalam selimut haha...

khaLifah feDi said...

emm lucu arr bah ko nie..ade bkt arr rerama adeh!!!
birakn aje ..esok2 dye penta stay dye akn hilang ok!! once reason..chumil x hing dr muke yan ok.putih ttp putih emm..:)

pink_butterfly said...

ivy- mau jg tdo buka lmpu tapi mslhnya nak kuar dr selimut pon da takut....ekekeke... waah, msti cekgu tu putih kan.... time 2 dia da kawen ka ah?



kf- ada bakat utk jd apa kf??? jd pelakon PHSM ka???ganti maya karin kn...haha, prasan!=p jerawat ni nda pndai boring2 duk d muka ni kf...geram btol!

Perisik SR said...

mcmana kalo dia masuk selimut mcm ju on tu?

yan, skrg lagi comel dari selalu tau,..btol ni. biarkan jerawat tu. comel

Monkey D Luffy said...

aku biar jer jerawat... tak pernah pakai ubat

skang dah tak ada

fjie said...

kalu jmpe sesuatu..
sergah la balik..
haha..

Fatul Akrul Ramli said...

kesian lah jerawat tu..
biar jela dia kat situ..
:P

khaLifah feDi said...

emm sebnrnye jerwt tue tanda yan dh ehm3 kot.. hik3..jgn tnyr kf ea!! sendiri maw ingt taw..lalala..:)

pelakon? emm..bolih bah cube2 ea!!!

joegrimjow said...

masuk bilik
tutup lampu
bukak baju
masuk slimut
tidooo

lalala~

pink_butterfly said...

syah- eh, iya kan syah...nsib bek nda tfkr psl antu tu msuk dlm slimut. klu nda, sure smpai pagi nda ttdo tu...

eleh syah ni, saja ja 2 suruh biarkn dat jerawat, spya teda org mau ngorat yn kan... hahaha...

pink_butterfly said...

kpten- sbb kulit muka kpten bkn type yg bjrawat, dats y jrawat 2 ble ilang...best la gitu...


fjie- wah3...sergah balik? maunya pengsan daku di situ...=p

pink_butterfly said...

fatul- adeii, kesian kat jrawat sj? ngan tuan pnya muka x kesian ka fatul??? sob3....




kf- ehem2 apa? haa, mula la tu pndai2 mau bwat spekulasi...teda la kf!

pink_butterfly said...

joe- bukak baju??? knapa kena buka bju???

Shitsurei shimashita said...

gunalah clearasil~ tak pedihkan mata.


huhuk!!jgn lah takut dan ragu dgn saya mcm onggon cakap tu. Saya tidak akan muncul dalam mimpi ngeri cik yan walo wajahmu telah dilitupi bedak sejuk.

helena's said...

huhuhu...sabar,,jerawat tu suke kat rerame,,tu dia dtg,,nt slowtalk ngan dier kate rerame tak suke dier..pg la dier nt..hehhe

jejaka anggun said...

jgn dok picii2 jerawat tuh kang berbekas plak!!!

khaLifah feDi said...

emm oh ok..

emm ni kf nk tnye yan tak add iklan nuffnag kat blog lagi satu tue!!!

pink_butterfly said...

naga- haish, walau apa pn, daku tetap takut padamu...
eh, bkn naga gak yg suh bhati2 ngn suma org ka? hehe...


cik hel- thinking 2 try product yg cik hel suggest tu..=p

pink_butterfly said...

jejaka- ya, tu la psl..tpksa mnahan diri dr memicit jrwat ni wlu tangan ni asyik gatal gak nak usik2...


kf- blog 2 dah tsadai da kf...x larat nak bwat maintenance...kf tlg jaga blog tu boleh???hehe~

Perisik SR said...

serius niey..biar ja jerawat tu..

pink_butterfly said...

' aaahh, nda mau dgr!!! syah saja jak tu mau mhilangkn smgat yn utk menyahkan jerawat n skaligus mdapatkn kulit muka yg halus, mulus bagaikan bayi'


ok, agak terlebey di situ.

haha!

lea said...

kak yan biar je jerawat tu..
xyah usik2..
nanti die akan hilang sendri..
percayalah...
ni petua dr cik lea yer...hik3

pink_butterfly said...

lea- wah, siap bg petua tu...tangan ni gatal gak nak usik lea...=p

Shitsurei shimashita said...

ya, beware and aware...

apa2pun sharing is caring :)

pink_butterfly said...

naga- yaa...thanx 4 sharing n being so caring 2 me...eceh...=p

eNaSaN said...

ala2 dik biarkan ajer jerawaT tue..jgN diuSik2...nnati lelame dia ilaNg sendiri..jeraWat pemanIs tue...relax2 k jgn tensen..hik..smile

pink_butterfly said...

kak ena- klu sbijik, mmg ble d kategori sbg pmanis kak...tp klu penuh 1 muka, adeiii...tu perosak namanya...hehhe=p

UXOP said...

salam..
ni mst suka mkn kacang,dak pon kuaci..ekekeeke..
Kene cuci muka slalu sblom tido.seelok2nya bilas dgn air suam(bukan air panas mengelegak).
elok utk peredaran darah kt muka.
Sinar wajah tu dtg dr wudhuk yg sempurna..

http://freshworkshop.blogspot.com

Naz said...

tu tanda keremajaan tu.. hehehe...

fidodido said...

hahahhaha memang pandai berimiginasi la u nih.. :-P
nanti kalo saya nak buat filem, saya panggil awak buatkan script ek? :-P

Endofday said...

hohoho
hati2 dgn imiginasi tu

cilakak
terbace post ni kol 1pg plak
cisss

Adry said...

hahaha.... dok fikir macam macam sampai susah nak tidur... alahai...

Adry @ http://www.adrysabry.com

khaLifah feDi said...

oh bolih aje bah!!tp kan kais eksrim hik3

pink_butterfly said...

uxop- mmg slalu basuh muka b4 tdo and sy mmg x mkn kacang n kuaci...so, tembakan awk x kena=p



naz- hehe...tanda akhir2 remaja kut kan?

pink_butterfly said...

fido- hah, ble2...jgn kn bwat skrip, belakon pn bole.... hahaha...


endof- hehe, post ni xla seram...tp maybe awk seram tgk muka sy dlm pixie tu kut...=p

pink_butterfly said...

adry- tu la psl...menci btol!


kf- hah??? kf mau blanja eskrim??? jomm!

khaLifah feDi said...

emm bkn kf arr..yan arr kna banje law nk suh kf tgk2 blog yan nie ok!!


psst jumaat bdk nkltue maw plg..hik3..yahuuuuuuu.maw terbang ..lalala.:)yan pinjam kepakmu..bolih?

pink_butterfly said...

ala...mana ble...

kf kena la jaga dgn ati ikhlas, bru dpt pahala...

mau pahala ka nda ni???

hahah..


waah, suka la ada org mau blik dr perantauan aaa...

fitrahulinsan said...

salam..

hai..Tq sbb nak join contest..

Tema peraduan tu: Happiness

Dua-dua kategori guna tema yang sama.

pink_butterfly said...

fitrahulinsan- okey, tq....susah2 ja msuk sini nak gtau tema contest tu...thanx again ye...

Naz said...

tanda akhir remaja? hehehe.. mungkin juga..

vidadarisakura said...

1. sumpah bikin takut

2.muka aku pun bejerawat.
tapi aku pandai pakai pencuci muka jak sama oxy..

huhu

pink_butterfly said...

naz- hehe...



V- bgus la klu muka kau ngam sma oxy V..muka aku ni, nda tau produk apa lg yg dia mau...geram aku.

PJ selamba said...

err
ingatkan hantu mana tadi...
cik rerama rupanya...
seram tengok...
nasib baik siang...
kalau malam, mesti pj dah tutup pc...
lalalala

pink_butterfly said...

eleh...pj ni, ya la 2...

xmo kwn dah!