BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, April 17, 2009

pegang tangan.

bila?- lupa...
crime scene?- tamu a.k.a pasar

aku ngan ayah tengah berjalan sambil berpegangan tangan melihat barang2 makanan yang boleh dibeli. ya, berpegangan tangan. apa korang ingat ngan boipren gepren hasben n wife saja yang patut kita jalinkan kemesraan? tu la, kadang2 kita lupa, asyik sangat melayan n menjaga hubungan baik ngan pasangan, sedangkan orang2 yang lebih berhak dijaga prasaannya, dalam konteks ini merujuk kepada family, diabaikan.

ceehh, ayat cam mau berhujah plak. ekekeke... blah la yann!=p eh, tapi betul la apa yang aku maksudkan di atas tu kan... kan... kan... sila menyokong aku!

ok, dah keluar daripada tajuk asal. baik2, sambung semula.

maka, berjalan la kami menyusuri laluan di pasar pada pagi yang indah dengan udara yang agak kurang nyaman itu coz tengah lalu bahagian makanan laut. dan pada waktu itu, aku pun lupa kenapa ibu tak men'join skali.

aku tengok2 la apa dijual kat sebelah kiri time tu ayah berjalan kat belah kanan aku , then at one point, baru aku tersedar yang gengaman tangan aku ngan ayah dah terlepas. tangan aku mencapai tangan ayah kat sebelah macam biasa sambil terus berjalan and mata masih lagi khusyuk meng'usha barang2 jualan.

tiba2 ayah berhenti berjalan. aku pun stop la jugak, kot2 la ayah nak beli sumthing kan.

toleh kat sebelah. aku terkejut. jantung rasa macam berhenti berdegup. jam rasa berhenti berdetik. suasana terasa sunyi seolah2 hanya kami berdua ada di situ. ceeh, bwat cam crita hindustan la pulakkk...

mata bertentang mata. pegangan tangan pantas ku lepaskan. pergghh, ayat novel dah kuar.

aku pusing kiri kanan depan belakang, then nampak ayah tengah khusyuk membwat pilihan ikan yang nak dibeli.

kat belakang aku!

ooohhh dem!

korang dapat agak kan apa yang jadi?
aku tersalah pegang tangan orang!!!!

cepat2 aku cakap sori, then pegi kat tempat ayah sambil cover malu.

mamat yang aku TERpegang tangan tu bwat senyum kambing saja.


cis kek btul!



malu aku! rasa cam mau masukkan kepala ni dalam plastik beg time tu jugak!

macam ni.



malu weiii!!!

44 ayat-ayat comel:

ReeN said...

he3...blh bygkn situasi kamu masa tu.yg mamat tu,pesallah wat mcm x tahu je..haish3..

pink_butterfly said...

tu la psl kak... malu siottt!

a.b geldofg said...

ko tau tk tngan sapa ko pgang tu?

tgan akulah tu

pink_butterfly said...

laaa... ya ka a.b? patut la rasa cm kasar smcm sj...hahaha...

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

hehe..mesti mamat tu dah syok sgt time cik rerama pegang tgn dye kan??sbb tu dye tak terkata apa..ishhhh....hehe

Ivy Metaga said...
This comment has been removed by the author.
pink_butterfly said...

cik hel- maybe la kan...dia amik ksmpatan dlm ksmpitan...cis sungguh! haha...


ivy- herkk..tslh snd msg ka ivy??? hehehe...

Ivy Metaga said...

adeh..sorry2..tadi tersalah taip hahaha...
anyway mmg tak dapat imagine macam mana bole bole salah tu hehehe..
mesti mamat tu kebingunan

Ivy Metaga said...

tercopy and paste lah plak..huhu..ivy pun nak masuk kan plastik kat kepala lah ni lalala..

A a D i I ? said...

haha! tu la..main pegang je x tgk2 dulu.. =)

lea said...

alahai kak yan...
cmner leh tersalah pegang tangan ni..
hehehe
tp kan, encem tak lelaki tu kak yan??

fjie said...

sape laki tuh..
bangla ehy..

hehe.. :)

Monkey D Luffy said...

wahhhhhhh rugi bf ko ;p

Pujangga Asmara said...

Kakakaka.. Best Betul Mamat Tu.. Kui3..

joegrimjow said...

hindstan layan best jugak

Adry said...

wakakakaka... mamat tu mesti bangga gilerr ada awek cute pengang tangan dia... hahahaha

Adry @ http://www.adrysabry.com

Annurkasih said...

wah, yn tpgang tgn org?hehehe..org apa tue?mesti dia suka.wawawa

Pewaris Reformasi said...

harus mamat tu tak basuh tangan beberapa hari, hahaha

khaLifah feDi said...

muahaha.lucux## adeh!! yan woi ape arr..adeh!! senak perut kf bce n3 nie..muahha..kahkah..cm ne r lih xprsn nie yan..emm..?

esok3 pi pasar pki spek mata taw nkcove malu tue hik3..lalala:)

[x dpt bygkn muke yan masa cover malu ]

|faRah| said...

sandi jua tu kak yann..
hehehe..
so,is he good looking??
kahkahkah

pink_butterfly said...

ivy- dats okay dear...nak plastik beg? nah,amik ni...*smbil bg peg plastik giant*=p


aadil- mana nak tau bnda 2 jd...ingatkn ayah still kt sblh...hehe

pink_butterfly said...

lea- x prasan ensem atau x...dah malu sgt time 2, lea...haha...


fjie- bkn bangla, dats 4 sure...hehe...

pink_butterfly said...

kpten- ala,kpten...bkn sngaja pn...


PA- hiskk bwat apa dia mau suka...msti dia tkejut 2 kan..hehe

pink_butterfly said...

joe- waah, layan hindustan jugakk???


adry- bangga? x smpat kut dia nak rasa bangga sbb sure tkejut tiba2 ada org pgg tgn dia kan=p

pink_butterfly said...

her- nda prasan urg apa..tp yg yn ingat dia putih2 cm chinese look..pkai spek..waah, cm ensem ja kan...haha~


PReformasi- haipp! klu dia xbasuh tgn, sy plak kena bsuh tgn bersih2 ni sbb da tpgang tgn yg x basuh....

pink_butterfly said...

kf- tu la psl...malu siottt!!! len kali xnak p pasar dah... haha


farah- can't remember his face though... rasa malu lbh mguasai mata yg keranjang... hahaha

khaLifah feDi said...

emm yanx2...kf jujur xleh bce n3 nie mesti nk gelak aje adeh!!!

pink_butterfly said...

eeii..sudah2 la 2 kf... org tgh malu ni...

=p

Annurkasih said...

wah, ensem ka?alala...haha=)

pink_butterfly said...

nda prasan la ensem ka nda her...nda smpat mau bwat analisis muka nya 2...hehe...

Pujangga Asmara said...

Nasib Baik Laki Tu Takdak Bini.. Kalaulah Ada Bini Dia Sebelah Lagi Satu, Abehlah Yann.. Hehehe..

joegrimjow said...

mengantuk plak....

pink_butterfly said...

PA- ha ah kan..klu la ada bini da...kena lempang la si rama2 ni...ahahaha...

joe- ngantuk? pegi la tdo...=p

Perisik SR said...

hahahahaha...ensem dok?

pink_butterfly said...

xprasan la ensem ka nda syah... haha~

LifeSaver said...

cik rama2...best x pegang tgn?hik3~

pink_butterfly said...

cik syafa, eeeiii...x besh!!! haha...

Shitsurei shimashita said...

hahahahaha..
hold me close to ur shoulder..
never let me go coz i dont know why.

aiso! hati2 k yer kang terpegang terus tak leh berenggang lalala

pink_butterfly said...

amboii naga ni...

pagi2 lagi dah riang gembira siap nyanyi2 lg ya...


hepi nmpak! hahaha

helena's said...

kte penah alami camni,,ahahaha time tu nak pegang tangan adik..silap pegang daa,,laki pulak,,hahaha malu dowh!hikss lariksss

pink_butterfly said...

helena- hehe....penah jgk? malu kan~~

vidadarisakura said...

aku ndamo kasi ketawa..



baik kan aku?



haha

MaDihays{Ida} said...

HAHAHAHAHAHAHAHAH!

Aku dah gelak sorang2 kt opis nih, mesti sume ckp aku dah mereng. Apela.. bleh lak salah org.
Comel bear pkai beg plastik..

FAIZ FARISH said...

Lawaklah...