BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, January 7, 2010

aku rindu dia...

ni semua orang ini punya pasal... sedap2 melontarkan soalan pasal baby boy abang merangkap anak sedara aku yang mana pertanyaan tersebut secara langsung telah membwatkan aku merindui si kecil yang baru berusia... emm... brape ek? jap nak kira... ha, 16 hari... 16 hari lepas, baby muhammad farish ikhsan lahir melihat dunia... =)

feel rindu aku ni sama la macam rindu seorang mak terhadap anaknya... chewah, over pulak... mana taknya, sejak lahir 22hb disember lepas, aku la yang jaga baby tu coz akak ipar aku deliver secara caesarean, dengan diri sendiri nak kena jaga, memang dia tak dapat nak jaga baby tu bwat sementara... even nak bangun dari katil nak gi toilet pon kene dipapah... abang aku lak, kesian jugak coz kena urus macam2... mana nak fikir pasal wife die yang masih tak sihat... baby lagi... so aku sebagai adik yang baik ati ni la tolong jaga anak dia...=) even tido malam pon ngan aku walaupun ekceli da whole night tak dapat tidur coz risau nak biarkan baby tidur takde orang tengok... ya la, u know kan babies ni, lagi2 yang blom sampai sebulan pun umo die, mereka adalah sangat2 fragile... manetau die ksejukkan ke... kain tertutup muka ke ish, nauzubillah, nak susu ke, buang air ke... kena la tukar lampin asap, kang timbul ruam2 lak kat kulit baby...

ehmm, sedey je rase bile kena balik maktab n tinggalkan si jantung hati yang sorang ni... :'(


baby baru berumur 11 hari dah pandai senyum n tengok camera... ahaha, sangat comel..


after menyusu trus tido... haihh


baby farish yang kuat tido... mcm aunty die... oopss! ahaha~


rindunyaaa!!!


kali ni bagi chance kat baby farish mendominasi blog acik yann die... asyik muke aunty die ni je kat sini, boring gak kan=)

11 ayat-ayat comel:

YnaaOhYnaa said...

comel nyer!!

pink_butterfly said...

ynaa- tq yna...mmg comel~ ikut muke aunty die ni kot... ahaha prasan=p

Uruchimaru @ kf said...

pasni kak yann buat satu blog mcm diarilah ok utk baby comel tue!

ASaDa RyutaRo said...

sihatnya baby ni.. tembam+kiut..

pink_butterfly said...

kf- alahaii kf, kecik2 lg dah nak kena bwat blog utk dia ke? ehee~ glemer lak c kecik tu....kalah aunty die ni ha...


asada- ha 'ah..tembam kan? blum smpai sebulan lg umo dah besar cmni... haihh...

Encik Perisik said...

comelnya baby farish ^_^
time2 macik xder kt umah ni, jgn kuat nangis tau. nnt bila dia dh blk, kuat nanges pon xpe. heeee...

pink_butterfly said...

ish3..krg asam syah ni...tp klu balik nti pn msti dia nda mau suda sma yann ni kan? mnta puji suda tu klu besar sikit lg...manja...

Lifesaver said...

aloh..comelnya...brape kg tu cik yann

helena's said...

halloh halohh..comeynye cam kawan auntie dia..hahaha buleh camtu yann?

Pakcik Perisik said...

a ah..nnt dia nanges tgok macik dia tu.haha

pink_butterfly said...

cik syafa- time baby tu kuar, 3.5 kg...tp dlm pixie ni dah 4kg even bru bberapa belas hari... cpt btul die mmbesar...=)

cik hel- xleh2... kwn aunty die cute cm baby leh la..ehe

syah- tu la..jaga dia...brani mau lupa macik dia yg jaga sjak umur 1 ari ni...siap la kena cubit2...ahaa