BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 22, 2009

panggilan telefon

suatu ari ketika aku agak ke'busy'an membwat pekerjaan.

call in masuk.


dia- pemanggil
aku- aku la. sapa lagi!

aku- hello....
dia- hello... boleh saya bercakap dengan cik n**** i****** ibrahim yang comel-anggun-jelita-bergaya-mutu-keunggulan??? (okk, ada penyelewengan fakta disitu)

oohh, macam panggilan rasmi ja ni. harus ku jawab dengan skema jugak.

aku- ya, i****** yang comel-anggun-jelita-bergaya-mutu-keunggulan bercakap...

dia- saya mohd.apa-ntah-aku-dah-lupa-namanya dari AMBANK...

aku- err...ok... (tetap melayan dengan baik walaupon terfikir jugak 'apahal AMBANK nak call aku ni?')

dia- cik dekat mana sekarang?
aku- errr.... saya kat umah.
dia- cik tak pergi keja hari ni?
aku- tak...
dia- kenapa? cuti?
aku- err.... takk...
dia- sakit? mc? (amboii.. bukan main lagik dia tembak aku bertalu2 sampai tak terjawab aku dibwatnya)
aku- err... err... takk...
dia- cik keja kat biodiesel company kan? (hiskk, bila plak aku keja kat company biodiesel ni... pandai2 ja orang ni tau...)

aku- siapa ni? dari mana dapat number saya?

dia- saya rasa cik tak perlu la tau dari mana saya dapat number cik ni... (jawapan dia ni, sumpah bwat aku rasa semacam)

aku- aik, err... ok la, kalau macam tu. bye.
dia- eehhh, macam ni cik, saya ni kawan kepada boifren cik.

aku- hahhh? boifren? siapa???! (sentap aku. sejak bila plak aku ada boifren??? lelaki mana plak mengaku boifren aku ni... aduhaiii)

dia- saya rasa cik tak perlu tau la. nanti dia akan contact cik sendiri.
aku- hishh... siapa ni????!!!
dia- saya kawan kepada mohd. a****. dia risau, dah brapa kali call, tapi cik tak jawab... cik sehat ke?


diam jap. berfikir.


aku- hmm, oohh... ok la... nak tanya tu ja kan. sy sehat. ok thanx for calling. bye.



aku letak tepon. geram aku. rasa macam dipermainkan plak. chewah, ayat.


gaya dia bercakap bukan main skema lagi. ala2 customer service gitu sampai ble bwat aku terfikir yang call tu atas urusan rasmi. yang bwat aku geram terlebey ni, ble plak dia jual nama AMBANK. okk, mungkin betul la dia keja kat sana, and time dia call aku tu adalah waktu berkerja, tapi tak patut la dia cakap camtu untuk urusan peribadi kan?




orang macam ni pon ada ka...! ish3...



a**** tu kawan aku. ada la beberapa kali dia call, tapi aku tak jawab. bukan sengaja tanak jawab tapi sekarang ni mood aku pandai bertukar2. kadang2 malas nak reply sms. kadang2 malas nak jawab call. aku tak tau kenapa. aku tak bersalah. salahkan mood aku.

33 ayat-ayat comel:

Monkey D Luffy said...

hehehe

kawan yg baik tu

joegrimjow said...

macam2 manusia adew nii

a.b geldofg said...

boleh aku komen?
kan kena marah lagi kan :(

Lifesaver said...

erm...
dia tu mesti spesis sengal macam mr A palsu saya..hahaha

pink_butterfly said...

kapten- mgkn jgk la..tp dia baik ngn org yg salah...hehe...


joe- tu la, bru tauuu

pink_butterfly said...

ab- aik, sjak bila plak jd bsopan santun ni...nak komen pn mntak kbnaran lg? cm comel je bwat cmtu. hehehe...



cik syafa- hmm tu la...mcm2 la dorg nih!

Atan said...

tu la mintak no tak kasi

Eazy Izzuddin said...

haiyok
memacam...
xD

khaLifah feDi said...

emm yan same cm citer sipari2 arr..!!

eNaSaN said...

dik..tue ade yg nk ngurat ar tue...xde idea cara nk ngurat tue yg kol xbersebab...

p/s kamu kan dak comel..hihi ramai suka..huhuhu

Ivy Metaga said...

apa kata rama2 pun suruh kawan kol kawan rama2 tu, aaaa..cakap panggilan dari maybank hahahaha...

helena's said...

cik hel pon salu camtu..so salahkan mood ok..ahaha

UXOP said...

oww..mmber buah hati rupanya..
dak gentlement & mature lah bila hal2 cenggini pon tak berani hadapi.siap minta mmber tolong call.

cewhh..pandai2 lak saya nak masuk campur p&c org .hehe..

sepatut bf yann kena faham masa2 yg sesuai nak call dan kena bagi ruang skit..ye lah kekadang pasangan kita pon nak ruang dia sendiri utk family dsb..

anyway..hope rama2 feel good lah

Fatul Akrul Ramli said...

jahatnye mood ..

pink_butterfly said...

atan- nak number??? nah...755 25 25...
pastu kalau ada org jwb, ckp ngan dia,
tlg deliver pizza hawaiian chiken 1!



eazy- tu la...mcm2 kan...


kf- ha ah...sama la kes ngan si dak tecik tu...

pink_butterfly said...

kak ena- aiyoo...bkn kak...org yg kol tu kawan kpd kwn sy...
tp ble plak bwat call ala2 panggilan rasmi gitu...


cik hel- ya, kita innocent kan cik hel~~~


uxop- bkn la uxop...tetiba plak org tu ngaku bf sy..
sy x bsalah...i'm innocent! ngeh3...


fatul- yaa, mood yg jahat kan!

DilOt said...

nak kene cubit ini olang...
mm..tu nak ngurat la tu kot...

pink_butterfly said...

dilot- org tu kwn kpd kwn sy... bkn dia yg nak ngorat... kwn dia yg nak ngurat kut.hehe...

eNaSaN said...

eseymen..mamt tue x macho ler..nk ngurat..direct jer ler..xyah nk suh kwn dia kol lak...

oppss lupa kamu yg xmau angkat kol dia..hik3..ciaNnyer dia...

cik yan yg cumil...

pink_butterfly said...

hahaha...mamat tu TERover macho tu kak...sbb tu suh kwn dia kol. bajet caring la tu.


bluekkk... jom muntah, kak.


hehe...

Perisik SR said...

Kesian mamat tuh. kena pggl mamat wpun nama dia bukan mamat.

kesian dia...

pink_butterfly said...

syah- mamat yg mana 1?

Lifesaver said...

apehal mr A tu suruh kawan dia phone? pemalu sgt ke?? bukan hero kg la~ reject2..hehe

pink_butterfly said...

bkn malu cik syafa, kan sy x jwb suma fon call dia, so dia konon risau la.. risau nape sy x jwb. manatau sakit ka...apa ka...


bajet caring la tu. hahaha

Lifesaver said...

caring apa mcm tu...kalo caring..he should phone u by himself..kan?kan?

pssssttt: saya tetiba ter'emo' plak..kih3!

pink_butterfly said...

hehe...tu la psl..maybe sbb dia segan sbb sy asyik2 x jwb kol dia kot..tp spatutnya dia take note la kan, sy x jwb tu means,'sorry i'm not interested' la kan? =p

Lifesaver said...

btol jgk..patut cik yan cakap je mcm tu

pink_butterfly said...

cik syafa- dah bnyak kali ckp, tp dia still bwat2 x tau...geram btul!

lea said...

a***** tu kawan ke skandal??
haaaaa

Anonymous said...

hehe... yann.. org tu sedang kesunyian tu.. skarang tgh mencari semua ex utk mengisi hati yang dah terbuang.. hehehe. stay the way u r dear..

pink_butterfly said...

lea- A tu ex-skandal.hehe...


anon- mgkn la kan...anyway, sapa anon ni aa...sama ada her atau syah ni...hehe...

Anonymous said...

hehee.. none of the above.. anon is your anonymous lady friend..

pink_butterfly said...

hahaha...ya kah? silap la tu... ingt kn her atau syah. bah, okk...thanx 4 singgah here k...