BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, May 19, 2009

kisah seram waktu di asrama...

chewahh, tajuk over... macam karangan untuk jawab exam plak!

hehe, anyway, ari ni aku nak berstory mory ngan u ol pasal experience aku time blajar dulu. ada la dalam beberapa tahun lepas. note dat 'beberapa' tu tak la lama sangat... aku muda belia lagi okk...

baik2..., time tahun 2 (sem 4&5) aku duk 1 bilik ngan bestie aku, kita namakan dia M. sebelum tu, biar aku explain'kan dulu camna rupa bentuk kolej and bilik aku tu supaya korang dapat imejen. kolej kami ni dalam bentuk umah teres 2 tingkat yang mana setiap umah ada 4 bilik untuk 7 students. 1 bilik kat bawah and 3 bilik kat atas. umah ni ada 3 toilet. untungnya, bilik yang aku and bestie aku ni adalah master room. siap ada toilet dalam tu. so, senang la kan, takyah berkongsi toilet ngan orang lain. ngeh3... 3 bilik tu ada 2 orang duduk. 1 bilik single tapi bilik tu slalu kosong sebab owner-nya suka lepak + tido kat bilik kawan. jadi dia pon tak rapat ngan dak2 umah kami yang lain.

bukan senang nak nak dapat stay 1 bilik ngan bespren kan, kalau duk menyewa, senang la nak tentukan roomate sendiri, tapi kalau kat hostel ni, kita tertakluk ngan pengurusan kolej. so, bila dapat tau dapat duk sama2, apa lagi menjerit2 kegumbiraan la kami. siap lompat2 atas katil lagik. hihiii...

so, sebab dapat duk sama2, lebih bersemangat la kami nak meng'deco bersama eric'kan bilik tu. oleh kerana umah aku dekat, so, aku la yang jadi mangsa membawak barang2 untuk 'mengomplete'kan keperluan2 bilik. tv, 2 bijik coffee table, rice cooker, and tikar aku angkut bawak gi kolej. siap letak tikar kat depan tv untuk jadikan ruang tengok tv sambil baring2. ruang tido lak kami separate kan dengan susunan loker. katil dirapatkan, jadi la queen sized bed. kadang2 rasa cam main pondok2 pon ada gak. memang besh... hisk, explaination aku kat atas tu macam bilik aku ni besar gedabak saja kan... haha...

haish, part pengenalan bukan main panjang + crita seram tak mula lagi, jari aku dah penat menaip. camna ni? nak teruskan atau tak?? kalau tak teruskan, tak ada la entri baru. kalau tak ada entri baru, aku rasa tak sedap ati la...

tak apa la, aku type sket dulu. nanti sambung lagi k.

masa sem pertama duk kat dalam bilik tu, kami ok lagi. rasa sangat2 besh + fun. gi class sama2, makan sama2, balik sama2... opps, kadang2 dia balik dulu la, sebab i gi deting. ahaks!

nak dijadikan crita, beberapa hari tu kitorang ada cuti. lupa lak cuti apa... so, majoriti budak2 sabah balik kampung. tinggal la kolej sunyi sepi dengan students semenanjung + sarawak yang tak balik termasuk kawan kami kat sebelah bilik, angah namanya. angah duk kat bilik sebelah ngan christina.

malam pertama kami balik dari cuti tu, tengah kami baring2 kepenatan (lepas mengemas barang) angah masuk ke bilik, nak tumpang guna toilet untuk amik wuduk. oh ya, lupa aku nak crita pasal 1 ke'miracle'an bilik kami ni... u ol nak tau, kolej and kawasan sekitarnya ni memang ada masalah air. air kat paip toilet tingkat atas memang tak ada. mungkin tekanan tak cukup kuat untuk bawak air naik atas. toilet yang ada air cuma kat tingkat bawah, itu pun kadang2 saja. selalunya kul10 malam ke atas sampai sebelum subuh baru ada air.

so, kalau tak ada air, students akan angkat air dari bawah. fyi, kat depan every umah, pihak pengurusan ada pasangkan paip air. tapi ada masanya air tak ada jugak kat paip tu. geram betul.

and miracle'nya, paip toilet bilik kami ni sentiasa ada air. yess, SENTIASA. 24/7... sedangkan 2 toilet lain dalam umah tu pun tak macam tu. ajaib kan? di sini, aku alu2kan untuk korang merasa dan menyumbangkan rasa pelik korang tu, sebab aku pon rasa pelik jgk... tah dari mana datangnya air tu... tak kesah la, yang penting, air tu bersih=)

ok, balik kepada cerita, bila angah masuk bilik kami nak amik wuduk, dia pon pandang keliling2 bilik kami tu.

'hmm, macam2 angah dengar dari bilik korang nih,' katanya.

aku ngan M yang tengah baring2 tu tak la terfikir apa yang peliks ngan kata2 angah tu. kitorang cuma ketawa saja.

' bunyi apa angah? jangan bunyik lain2 sudah la,' sambil ketawa2, aku jawab camtu. angah senyum saja sambil berjalan ke toilet.

malam tu berlalu camtu saja.

malam seterusnya. aku ngan M dah tido. tiba2 aku terdengar bunyik orang ketuk pintu. fyi, katil aku ngan M menghadap ke pintu and kat luar tu corridor yang menyambungkan pintu bilik kami, toilet and 2 bilik lain. lampu corridor memang kami on kalau nak tido.

ketukan di pintu tu antara dengar atau tak. maksud aku, ketukan tu slow, antara tersentuh pintu ngan tidak. macam angin pon ada jugak. hish, korang paham ka tidak ni? susah aku nak explain. tapi aku memang sure dengar bunyi ketukan tu la.

heran jugak camna aku ble terbangun ngan ketukan yang sangat2 perlahan macam tu. aku fikir angah yang ketuk pintu, nak guna toilet, amik wuduk ka apa ka... tapi lepas tu bunyik tu senyap. aku try bagun sket, nak tengok ruang antara pintu ngan lantai tu, tapi tak nampak apa2 pun. pandang M, dia lena tido, aku pon bwat bodo ja la. sambung tido, dengan harapan, kalau angah ketuk pintu lagi, biar M yang bukak, sebab aku malas nak bangun dari katil tu. ehehhe... time tu tak ada la terfikir apa2 sebab tengah mamai. lagipun dah biasa n selesa ngan bilik tu, dah rasa cam bilik sendiri pun and so far, tak ada kejadian2 yang menguji keberanian berlaku.

esoknya, aku tanya M,
ada tak dia dengar angah bising2 pasal kitorang tak buka pintu pagi/tengah malam (type camni sebab tak sure kul brapa benda tu jadi) tadi. kut2 la dia emergency nak guna toilet kan, tapi kitorang lak tak buka pintu, cian lak... hehe...

tapi M cakap tak ada. time tu aku tengah basuh kain kat toilet. tup2 si M ni panggil aku. terpaksa aku tinggalkan pakaian tak siap basuh lagi kat toilet tu. rupa2nya lepas aku cakap pasal kejadian pagi/tengah malam tadi tu, M trus gi bilik sebelah. tanya angah pasal tu.

'U, i tanya angah tadi... u tau apa dorang di sebelah cakap...' haish, si M ni, nak crita tu pon bagi la abis... aku dah suspen2 nih...


haa... korang nak atau apa dorang kat bilik sebelah tu cakap???


esok aku sambung. gila panjang entri aku nih. mau juling bijik mata orang membacanya. banyak lagi sambungan crita ni. esok datang sini lagi k! nanti aku sambung...

29 ayat-ayat comel:

joegrimjow said...

kecut perutku
bukan sbb entry\tap sbb lapo
lalala

nenek tua said...

seram!!
nak tau lepas ni apa jd..
air kt bilik 2 memg ajaib!!pelik..

pink_butterfly said...

joe- cehh, apa la...ni sure mls nak baca entri pjg ni kan...



nenek tua- ha ah...smpai skg kmi pn pelik lg, xtau cmna toilet tu jd satu2nya toilet yg non-stop ada air...

Eazy Izzuddin said...

gler seram....
huhu
insyallah ku tunggu sambungan mu
hihi

pink_butterfly said...

eazy- oraits...tgu ok!

UXOP said...

Tiba2 rasa seram panas..pastu dh seram sejuk sbb N3 karangan 1000 pth prkataan ni..hehe
Cepattttt..tulis sambungan tu kalu dak kene rotan tk kira gurl atau sapa2..

Fatul Akrul Ramli said...

wuwuw..
seramnye..
takleh tido malam ni.
:P

PJ selamba said...

banyak pulak cerita dia ni...
tunggu sambungan lak la camni...
cerita paip tu ingatkan cerita hantu..
ceh!

Ivy Metaga said...

nih mst bunyi air kat bilik sebelah hahahahaha...

Lifesaver said...

nape cik yan tulis en3 seram ni..ishhh~ menakutkan gue...


malam ni...teman gue tido!lalala



cepat la sambung cter seram~ nak tau!

pink_butterfly said...

uxop- aik, ble plak rasa seram panas... haha...
funny la uxop ni...=p okeh2, crita ni akan dsambung dgn scepatnya
sbb takut nak kena rotan.hehehe...


fatul- eeiii, perli la tu...ntah crita pjg ni
dia baca smpai abis ke tak..

pink_butterfly said...

pj- ya la, kena la bsambung part 2 plak..klu abiskan skaligus,
mau entri ni pjg cecah ke lantai...


ivy- ivy ni, bkn la syg... ni bkn crita lawak...
ni crita antuuu..wuuuuu.. ni msti sbb dah TERpsycho ngn lawak2 bangang
entri sblm ni kan...hehe...sowie...


cik syafa- ntah la, tetiba rasa cm nak share crita antu lak kat cni=p
jgn marah...mlm nti i teman u tdo k...=p

helena's said...

seram la..adui cikhel da la tak suke cerite2 antu ni..uwaa

yann,,jgn nak buat cite suspen ea,.babap kang,..hehe

lea said...

kak yann suke benor kasi suspen..
huhu

p/s: amboi seronok betul meng'demo dan eric'kan bilik yer
siap bawak tv lagi tue
adeh
huhu

Si Pari2 Kecil said...

erkkk.... seram kah angker??

papun...tggu sambungan baru lagi best siok....hik3

khaLifah feDi said...

oh mak aii..pjg gilak n3 muyan..mo bikin novel sda!!!

aq bce tak seram pun hahaha..!!!!

thumb up esok dtg lagi ea yan!!!

eNaSaN said...

ayooo yoo dik bikin suspen ler kamu nie..citer antu ler pulak..


cpt bg smbgn citer xsabau nie...hik3...

a.b geldofg said...

sb tu org tua2 ckp
tdo kenalah bteman :)

Perisik SR said...

alahai..potong la camnie..
ni dah mcm iklan yg panjang tyme menonton wyg cerita wolvrine di pawagam yg berhampiran ja ni. hilang kesaspenan.huhu

pink_butterfly said...

helena- aiyoo, tanak la main babap2...
sakit woo...


lea- ha ah la...bilik kami tu siap
dah jadik cam umah kecik...complete ngan ruang
utk msk lg..bestt!

pink_butterfly said...

anne- seram ble...angker pn ble anne..
psstt! lama nda dgr crita. g mana mhilang?


kf- nda seram ka kf? hehe...mmg pn=p
ha, yg ni pn sama...ntah g mana mhilang.
skg bru nmpak lubang idung.

pink_butterfly said...

kak ena- bkn sngaja nk bg suspen2 kak...
tp story pjg sgtt...=p


ab- bteman la tu ab..kan kitorang siap sambung katil
single jadik double tu... ni msti tak baca abis nih.


syah- kena la ba iklan2 syah... penat mnaip... lgpn klu pjg, syah
mau ka baca? nda kan? naaa... tu la psl...

a.b geldofg said...

bteman yg lainlah
ko tk fhm mksud aku
hehehehe

pink_butterfly said...

ohoo...bteman yg lain...

bru paham.

sori la ab, lambat pikap sket.

otak suci la katakan...

haha...

jom la, jd bodyguard, jaga rama2 tido... nak?

a.b geldofg said...

utk jadi bdyguard
kecil tpak tngan lori JKR aku tadahkan

Monkey D Luffy said...

bersambung ler plak

pink_butterfly said...

ab- cehh, apa clas lori jkr...x romantik la...



kapten- dah smbung pn kapten...

khaLifah feDi said...

aii..emm yan tak bce n3 kf ker?

emm..hi3..kebtoln kot kf dgn s ehem3 tue bg komen hahaha..

ok ea..!!!

pink_butterfly said...

baca jgk entri kf tu tp kdg2 sj...

kdg2 entri tu nda kuar, jd nda dpt la mau bca kan...mau bwat cmna jgk..hihii