BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 8, 2009

adakah??? apakahh??? itu la yang kita tak tauuuu...

di sebuah sekolah, seorang gadis berumur 20an sedang berjalan menuju ke arah kantin bersama ibunya. ibu gadis tersebut merupakan seorang guru dan ingin meminta pertolongan beliau untuk membwat sedikit printing. memandangkan gadis itu seorang yang taat dan sayang terhadap ibunya, maka dia bersetuju untuk membantu.
setelah ke semua kerja settle, ibu si gadis mengajak beliau untuk ke kantin sekolah. lepas mengambil tempat duduk, si gadis pun bertanya ibunya,

gadis- ibu mau minum apa? makan?

ibu- order nescafe kurang manis, ambikkan ibu kuih karipap ah...

maka si gadis pun berjalan menuju ke kaunter kantin tersebut untuk membwat order. kelihatan seorang makcik kantin sedang tersenyum lebar menanti kedatangannya.

'makcik, bagi nescafe kurang manis 1...'

'nescafe kurang manis? okk...' makcik kantin itu nampak sungguh bersemangat ingin menyetelkan order si gadis.

sambil membwat minuman yang di'order, makcik tu mengambik kesempatan untuk berborak dengan si gadis yang tengah concentrate memilih kuih muih untuk santapan beliau dan ibunya...

'anak ustazah? bujang lagi?' walaupon ibu si gadis merupakan guru bahasa inggeris tetapi kerana sekolah itu merupakan sekolah agama, maka kadang2 makcik tu ikut sesedap rasa dia saja memanggil ibu si gadis tersebut dengan 'ustazah'. tak apa, layan kan saja...

'err, iya makcik...' si gadis menjawab dengan penuh kesopanan dan kesantunan walaupon tersentak sket dengan tembakan soalan yang begitu straight to da point.

makcik tu senyum2. lepas memilih kuih, si gadis bergerak ke meja tempat ibunya menunggu.

story de morry sket ngan ibu, makcik kantin datang membawak nescafe.

'anak cikgu pulak ni?' dia bertanya sambil menunjuk ke arah si gadis.

'iya.... anak yang ke 3...'

'oohh... ku fikirkan cikgu mana la yang cantik btul ni,' kata makcik tu, dia masuk ke dalam kantin sambil tersengih2.

si gadis? hahaha, hanya kaku sambil menahan hidung yang semakin kembang kuncup akibat dipuji.


**********

lepas makan, si gadis bergerak ke kaunter untuk membayar.


'berapa makcik?? campur ni skali aaah...' katanya sambil tangan bizi membungkus kuih karipap untuk dibawa balik buat ayah beliau.

'rm***... umur berapa? sama ka dengan anak makcik???'

'2* makcik... berapa umur anak makcik?'

'anak makcik lelaki, umur dia 25... tapi masih belajar lagi di UM... tahun depan baru habis'

'oohh...' jawab si gadis pendek.

persoalannya di sini... berdasarkan soalan2 yang dikemukakan oleh makcik kantin tersebut, adakah dia sebenarnya berminat untuk meng'adjust si gadis bwat anaknya?

haaa... itu la yang kita sama2 tak tau...

lalalaaa...

**********

dah lama tak post pixie, jom layan pixie2 kat bawah... tolong jangan muntah. sila berasa kasihan terhadap orang di dalam pixie ini yang bagaikan tak penah tau akan kewujudan kamera di muka bumi.

pose excited-apabila dibelanja-eskrim-

alamakkk, tetiba rasa cam mengidam nak makan kek lah pulakkk!

**UPDATE- SOME PIXIE HAS BEEN REMOVED COZ BANYAK SGT POSE YANG BLE MEMBWATKAN KORANG MUNTAH HIJAU.**

23 ayat-ayat comel:

joegrimjow said...

wawaa
possingg
cuweerrtt

UXOP said...

sapa anak gadis 2*an tu..
yg posing sakan kt belog ni ke?
jerawat ari tu sekejap ada,sekejap xde..cam beskut le...hehee

pink_butterfly said...

joe- hiskkss....*malu*



uxop- ada la jrawat tu.... tp bgus la klu x nmpak kan? hehehe...sila jgn tgk gmbar dgn bgitu teliti...hehe

CikYana(",) said...

out of topic-
tau xpe
mmg byk anon pun kt blog cikyana nie
ntah pe dorang xpuas ati pun xtau

bce komen dorg amat2 menyakitkn ati
tula..sgt2 leceh tukar number..
ssh kwn2 lme nk kontek kte kn
hiks :P

a.b geldofg said...

emmmmmmmm cntik anak ckgu

anak ckgu ni sudah ada yg punya?

Monkey D Luffy said...

aminnnnn

LifeSaver said...

anak cikgu...
saya ada abg umur 25..nak??hehe

helena's said...

siapakah gadis itu??ingin sekali ku ketemu dengannya..ekekke

pink_butterfly said...

cik yana- yaa, susah mmber nak mjejak kasih kang...



ab- ohooo...perli ya....

pink_butterfly said...

lifesaver- waah3...nak2!!! haha...gatai!



cik hel- siapakah??? xtau la cik hel... sy pn ttanya2 gak siapakah gadis tsebut d ats...=p

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

hehe...makcik kantin tu nak kenen2 kannn gadis tu sama anak dye..arap2anak dye hensem macam farid kamil..ngeee~~~
masalahnyee..siapakah gadis tu??
cik rerama laa tu...
ehem ehemm~~

Ivy Metaga said...

hehehe...adakah gadis tu yg bernama rama rama hik hik...

khaLifah feDi said...

ehem3...pndi ea !!!

Perisik SR said...

cess..brani macik tu ya mengejestkan ehem2 aq! hehe

kenapa jerawat tu kejap ada kejap xda? haa tu la yg kita xtau!

pink_butterfly said...

cik hel- tu la psl...klu ensem cm parid kamil xpa la jgk kan??? kih3...


ivy- adakahhh??? haa, itu la yg korang xtauuu...hihii

pink_butterfly said...

kf- haih, baru tau ka???=p



syah- hmm, tu la kn syah? brani plak macik tu...hiskkk... tpaksa yn bwat muka malu2 kambing. haha...btw, jerawat tu ada la...tp bgus la klu nda nmpak...hehe...

Mr PenyuBiru said...

apsal tak mintak gambar anak lelaki makcik tu dan no tel nye sekali.hehe

pink_butterfly said...

mrpenyu- hiskk.. malu la... klu excited pn xleh la tnjuk obvious sgt kn... hahahaha

khaLifah feDi said...

emm xhilg lagi jerawat tue?
bkn mem syg jerwt tue dgn yan!!!

pink_butterfly said...

kf- tu la psl...mmg jerawat ni sngaja nak carik pasal laa...hishh...

♥ Cik AyieHeL ♥ said...

kte pun xsuke jerawat..eeeee nyah kau jerawat..mencikkkkk!!!

lea said...

mak cik kantin tu mcm berminat je ngan si gadis tue...
hati-hati...

vidadarisakura said...

arap2 la maci kantin tu kensel penjodohan ko sama anak dia.
haha