BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, May 16, 2009

macam mana nak bwat ah?

Bole tak korang baca situasi yang akan aku story’kan ni pastu bagitau aku pendapat korang. Nama dan lokasi kejadian. terpaksa dirahsiakan untuk menjaga nama baik orang2 yang terlibat.

A dan B berkawan baik. ok, sebelum tu biar aku describe’kan personality kedua2 watak dalam story ni dulu supaya u ol ble imagine.

eh, rasanya aku nak teruskan describing si B la, sebab watak si A ni tak penting sangat. Kalau korang nak tau A ni camna, korang terbalik kan saja personality B, sebab perangai dorang memang vice-versa.

Si B ni orangnya banyak cakap. Kira peramah la. Gaya nya ala2 kasar tapi still girlish-type. Tak bertudung dan baju nya, masyaAllah, ble bwat mata orang yang memandang terbonjol kuar. Kalau pompuan, sure malu nak tengok pakaiannya yang over, tapi kalau lelaki, mungkin dorang suka la. Hahahaa… dia ni memang baik, tapi pergaulannya agak social sket. Kalau tengok dari segi luaran (tak berani nak nilaikan seseorang tu dari segi dalaman sebab hanya Allah saja yang tahu camna hati orang kan?), memang tak sangka yang dia ni ex-budak sekolah agama.

Al-kisahnya, baru2 ni tersebar gambar2 lucah si B ni di tempat dorang belajar. Apa lagi, habis la kecoh tempat tu, dari tenaga pengajar sampai lah ke students, mms tu di’pass2. sapa yang bertanggungjawab menyebarkan mms tu, wallahualam. That day jugak, mms tu diterima parents si B. kalau dah namanya parents, of course kita able tau apa prasaan dorang waktu tu kan. Sedih + malu etc walaupon si B memang mati2an menafikan yang itu gambar nya. Fyi, kat tempat dorang belajar tu si B ni memang di-anti oleh some of the students. Ntah la sebab apa, mungkin sebab dia ni lawa kut. students2 yang anti B ni penah cakap, ‘ kalau kami tak suka orang tu, kami akan fitnah dia!’ so, si B syak budak2 tu dah super-impose’kan gambar nya and sebarkan kat suma orang. Menangis2 dia meng’explain ngan parents yang dia teraniaya, tapi dorang tanak percaya.


Nak dijadikan cerita, petang mms tu sampai gi tempat parents B, B berada kat umah A. tiba2 A dapat panggilan telefon.

‘A, B ada di sana kan? ble suruh B balik sekarang? A pun ikut skali, k…’ bapa B call A.

Maka, balik la si B ditemani A.

Sampai di umah, dorang berdua terpaksa menghadap parents B. sambil marah2 B, dorang turut bercakap ngan A juga.

Bapa B dengan nada frust- ‘A, pakcik nda tau la macam mana lagi dengan B ni. Kalau A tau cerita lampau dia ni, mau ka A berkawan dengan dia lagi…? masa depan dia ni memang gelap sudah. Kalau terang pun, memang ajaib la tu!’

Pastu bapa B cerita la pasal kisah silam anak nya tu. Selama ni sorang pun kawan B tak pernah tau dan A adalah orang pertama yang dibagitau!


Alahaii, terpanjang lak entri ni, walhal ni baru mukadimah-nya. Kalau panjang sangat pun, malas jugak orang nak baca. lagipun takut korang tak paham. tak apa la, post kan sket ni dulu. Aku ni dah la tak pandai nak bercerita, kang bosan plak korang membacanya. sampai sini dulu la, nanti aku sambung lagi k.

oh ya, korang paham kan part ni dulu. kalau ada yang confuse ble tanya. kang korang sesat plak d tengah2 crita. hihii~

oh ya bwat kali kedua, bercakap pasal sesat ni, aku heran jugak macam mana column aku kat belah kanan ni ble TERsesat gi bahagian bawah blog.... anyone knows wuts da problem? UPDATE- COLUMN DAH KMBALI KE TEMPAT ASAL LEPAS AKU 'SAVE AS DRAFT' SAJA ENTRI SEBELUM NI, NTAH LA KENAPA, DORANG CLASH KUT (ANTARA COLUMN NGAN ENTRI TU) SBB TU TAK DAPAT DISPLAY. OK, ABAIKAN SAJA EXPLAINATION AKU NI KALAU KORANG TAK PAHAM SEBAB AKU SENDIRI PON TAK PAHAM.

23 ayat-ayat comel:

Lifesaver said...

erm..gambar B tu mmg btol la B?ke mmg ada org fitnah dia??

A tu bestfriend B ke?

hehe

hah!dah tertukar widget tu ke bwah??ada hantu tarik kot...opsss..larikkkk!

Lifesaver said...

yeah...1st!

pink_butterfly said...

xtau la i2 gmbar B atau x sbb sy pn x tgk lagi...takut la nak tgk....hihiii...

hiskk,jgn la ckp psl antu cik syafa... kang antu tu dgr...=p

alala, jgn la ckp cm tu cik syafa...malu sy...blog sy x glemer, org x heran klu dpt jd pengomen 1st...hihii...

suezensuzanna said...

sambung cepat...maw tau critaa:P

eNaSaN said...

wah kamu nie dik..suke citer x abis bg suspen aje....abiskan nye nnati leh komen huk3

p/s dik akak pon same gak..dh xtau nk wat pe...column tue pon dok trn bwh..dh xreti nk adjusT...huk3

amir said...

lol
sedap criter
hehe
patutnyer tambah ccriter ni tiada kaitan sama ada yg hidup atau mati
haha
nnti orang tahu lah

pink_butterfly said...

sue- sbr2...esok smbung k...hihii...



kak ena- bkn saja bwat suspen kak, tp klu entri tlmpau pjg, juling plak mata org mbaca..dah la tulisan kt blog ni tecik2...


amir- hmm, rasanya susah if bwat cmtu coz at da end of da story, sy nak mntak opinion korang suma...

pink_butterfly said...

oh ya amir, knapa takleh msuk ur blog aa???

Lifesaver said...

eh..ni blog org famaus jgk..hehehe

DilOt said...

cite tergantung lak,,

tgh smngt nak bace ni,,,

UXOP said...

berkawan kena ikhlas..
smthing not rite if put the friendship just to get smthing from the others..kalu utk niat baek takpa(win-win situation..rais yatim punya ayat ni)
Dosa2 manusia itu adalah dibawah pengampunan Allah S.W.T..manusia tak berhak menilai sesuatu yg kita tak nampak sbb itu mnjadikan ia fitnah..
Seorang yg kwn jahat boleh lembut hati kalu ada kawan baik yg bimbing dan bantu dia..k
cuma jgn terpedaya dgn muslihat diorang berulang kali..pls careful

laki cikgu kimia said...

cepat sambung cepat! kami x sabar ni! hihi

lea said...

gambar porno tue memang betul ker??

kalo betul..
padan muka...
jahat seyh.huhu

tapi kalo tak betul
yg buat tu memang jahat..
iskh3

Ivy Metaga said...

kesian..tapi nak buat macam mana, kalo benda yang dah berlaku tak dapat tarik balik kan..

hope for the best in future saja buat si B, hanya dia sendiri je yang tau apa yg berlaku dalam hidup dia...

Perisik SR said...

ending entri ni dh jwb 2 persoalan yg bermain kt kepala reader blog ni. Pertama, mana pegi post "diorg belum kawen ka?" dgn persoalan kedua, napa sidebar sebelah kiri jatuh ke bwh smlm.

Biasanya kalo benda2 yg melibatkan sidebar jatuh ni samaada setting ada terubah ataupun terpost imej yg lebih besar daripada size bhgn post. Kdg2 benda tu bole kaco sidebar jg. Ada lg x reason2 lain? Haa itu yg kita tak tau...hehe

No komen utk entri sbnrn post ni sbb baru episod 1. Tunggu dl episod final.

aianna said...

huh huh cik rama2..cpt smbung kisah selanjutnye..ada episod sambung2 pula..(wlaupun sy xphm2 cikit..kakaka)

pink_butterfly said...

cik syafa- hish, mana ada cik syafa....bwat malu sy je...hiskk*smbil tsipu2 malu*


dilot- sbr2....pasti akn dsambung...

pink_butterfly said...

uxop- yess, mmg...bkwn kena ikhlas...tp susah nak cri kwn yg btul2 ikhlas...kita xdpt scan hati org....=p



laki cikgu kimia- chi am! dah smbung da tuuu...

pink_butterfly said...

lea- psl btul x btul gmbr tu akak x sure la sbb akak pn x tgk lg gmbr tu....takott!


ivy- ya, mmg kesian..skg ni nak g class pn malu...

pink_butterfly said...

syah- ooh cmtu..thanx...nsib bek dah solved.



aianna- oraits...dah smbung dik...=)

helena's said...

A tu laki ke pompuan??Betul ke tu gambo B??siannye..

pink_butterfly said...

A tu llaki cik hel...xtau la tu gmbr B atau x...hanya dia yg tau kan...


sy x brani nk tgk gmbr tu...

Lifesaver said...

malu konon...suka la tu!ihiks!