BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 9, 2008

petua kecantikan=)

haa,mmandangkn blog ni tcipta khas utk u ol yg i gelarkan my 'butterfliers', i nak share ngn u ol suma some petua utk mjaga kcantikan utk yg girls, ble diaplikasikan, utk boys plak, ble khabar2 or roger2kan kat awex n fameli2 korg tu...kalau dorg lawa n cun melecun, cedap jgk mata korg tu memandang nti...hehe...

kt bwh ni,i insert some traditional petua 4 u guys,k...haa,jom layannnnnnn~

aloe vera
aloe vera ni mmg bgus n bnyak khasiatnya...kta ble guna utk mlentikkn n mmanjagkn bulu mata...caranya?oohh, u can juz simply sapu da aloe vera cecair tu to ur eye lashes...klu mau mlebatkn kening plak,sapu la to ur eyebrow...haa...sngg kn???
aloe vera ni gak dkatakn ble mhilangkn parut d kulit...nda pnh try plak coz salah 1 khasiatnya is mlebatkn bulu kening kn,so,takut plak lain yang nak d buat,lain plak yg jadi...silap2, tumbuh bulu d muka...hak3...kes naya beb!

buah betik
buah betik plak ble dgunakn utk settle'kn problem jerawat n masalah kedut d muka..xtau la cara ni valid atau x if kedut tu d bahagian lain..ha,u ol try la...klu da dpt result nti,roger ngn i...ble kta publishkn xperiment u ol tu dlm blog ni...kalau dpt penemuan tbaru,sapa yg bangga nti??u olll jgk kan...ha,apa tggu lg??give it a try! anyway,lupa plak nk xplain cmna kaedah,prosedur,cara-cara n method utk mgaplikasikn petua ni...hik3...sowie...
haa,caranya cmni---> u ol hancurkan buah betik n tampalkn d tmpat yg ber'problemo tu slama setengah jam sblm mndi...hmm,xplaination tu mcm mnunjukkan dat hancuran buah betik tu ble d letak kt mana2 ja kan...not only di muka...so,ok la tu...u ol xyah wat xperiment yg i suh td..ble trus aplikasi tnpa prasaan takut n ragu2..ngee~

bayam
e'ehhh,sayur bayam pn ada khasiat utk kcantikan laa...bkn stakat sdp d mkn...urmm,dlm buku yg i bca hasil tulisan cakar ayam sndiri ni (=p), bayam dkatakan ble mbuatkn kulit bcahaya...wowww!!!sapa yg mau muka yg bcahaya mcm bln purnama,ble la mletakkan campuran sari air bayam ngn kunyit kaw2 di muka...mana lah tau muka tu trus ble jd bcahaya cm lampu,sng sket..kalau black out,xpyh susah2 cari torch light...kan...kan...kan......???hik3...

hmm...wat masa ni,cukup la dlu sesi petua2 kta nih,k...
nti kta smbung lg...
klu nak tau apa petua sterusnya..tggguuuuuuuu!!!
keep in touching2!!!=)

daaa~~

2 ayat-ayat comel:

CaHayaQaSeHKu said...

wahh...wahh..waaaahhhh...
cantik la blog u pasni...sbb ada petua kcantikn..nda blh jd ni...huhuu~~

pink_butterfly said...

iya u...of cos la cantekkkk..tgk la sapa tuannya....kuang3....