BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, October 20, 2008

i miss my bestie!!!

waaaaa..huhu~

td i baru jumpa my besh-fwen after bertahun2 x jumpa (???!!!),hehe,actually,bukan la lama sgt x jmpa,bru jak jumpa time convo bln8 ari tu...=p tp rasa cm dah lama x jumpa...windunya ngn dia...!!!!!! dia la kawan sehidup semati i meniti alam campus dlu (cewah! ayat ke'skema'an gitu)...hak3...

btol la kan,kita juz akan menghargai something tu kalau its already pass,i really miss my campus life,walaupun x la hepi ol da time which i also have gone through ups n downs, tp bad things yg happen tu la actually yg mematangkn kta,kan...every moments spent with 'her' with ol those bad n gud days will owez be a special memory to me...

ble dikatakan ktorg spend our lifetime kt campus tu sama2 (except for the toilet,of coz)
g clas sama2, ponteng sama2...g bjoli sama2...hik3...dia la kawan serumah,sebilik,sekatil n sometimes sebantal (time part 5 ktorg duk asing2, so if spend overnite kt bilik dia, n i plak malas nak bwk bantal sendiwi, tpaksa la ktorg men tarik2 bantal mlm tu)...

tp i like it more when we both duk separately (time final year),
walaupun duk sendiwi2, tp ktorang akan slalu lepak sama2,time ni lg besh, coz ktorg dpt single bedroom,so, memang happening la...ble bwat aktiviti ziarah mziarahi 24/7...padahal, umah ktorg bknnya jauh pn, stakat kat umah dpn je...kalau bushan lepak umah i,ktorg blah la g umah dia plak...(ktorg duk kat perumahan yg disewa oleh pihak U utk dijadikan hostel)

kalau masing2 rasa cam nak sometime alone, ktorg xkan kacau 1 another,ya la,everyone deserves their own privacy kan...tp kalau time lunch or dinner ja, akan berkumandanglah ringtone enset salah sowg dr kami menandakan ada mesej bru 'arrive'...hihii~

'u, x lapar lg ka? i da kebulur ni, jom g mamam! tomyam cm besa,k...'

'ok, set... jom!'

haa,apalagi, ktorg pn berjalan la menuruni tangga bukit nak g mamam dgn lenggang lenggoknya...(umah ktorg atas bukit, jgn x tau...) =p

'u, i mengidam mau mamam roti canai la...order roti canai, nak x?'

lps makan nasik, akan kedengaran lagi suara2 sumbang yg menginginkan makanan tambahan, lagi2 kalau time exam week or study break...pewot nih asyik nak makan jerk!

'bang, bungkuskan roti canai 3 keping tau! kuah kari plss...!'

member i ni pn meng'order la 3 keping roti canai dari abg kat tmpat ktowg slalu mamam utk memuaskan ati pewotku yg kadang2 sukar difahami nih...haa~ u ol tau x kenapa dia order 3 keping roti canai sedangkan kami cuma b2??utk siapakah roti yg sekeping lg tu???cehh,da kuar da ayat skema ku!hahahaa~utk menyelamatkan roti nya yg sering dibelasah oleh ku apabila pewotku mengatakan 'i want more! i want more!' walaupun after mamam roti milik sendiwi, terpaksa la dia meng'order 3 keping roti canai...1 for her, and 2 for me! yehaaa,besh3!alaa,setakat 2 keping ja pn....bukannya 20 keping...so, x kesah la kan..kannn...kannnn...

emm,so apalagi, lps mamam, ktorg pn balik la dgn ati yang riang gumbira sbb pewot da kenyang...++ bersama bungkusan roti canai utk sajian di bilik nanti...lalalaaa~~

(pewot kenyang, ati pn senang...gendang gendut tali kecapi, kenyang pewot, senang ati!)

aiii, bahagianya time tu...hihii~
kat bawah ni adalah picts ktorg yang sengaja dijadikan ala2 lukisan awan (hehe, ada x lukisan awan?) untuk mengelakkan proses pengecaman berlaku, hak3...al-maklum la, sbg selebriti (toiiingg!!!) ktorg lebey suka b'sikap low-profile utk meng'avoid hal2 kontroversi...=p pict ni diambil time ktorg dah bosan menunggu makanan yg diorder tapi x sampai2 lagi...isk, da x sabar nak membaham nih! haaa, itu la caption yang sgt sesuai utk pict kat bawah...ngee~ saja nak tunjuk ngn u ol, muka2 kelaparan ktorg nih walaupun pict tu x brapa nak clear...

aiyooo, ter'flash back la pulak! sowie guys kalau postku pada kali ni agak membosankan... apapun, campus life memang amazing n full of memories...u ol pn maybe penah gone through ol this, so, mesti faham kan..
wutever it is, past is past,
se'amazing mana pn life dulu, we have to move on for the future...
k la u ol, i have to go! penat dah men'type' essay nih...=p
c u next time okay!
daa~~

4 ayat-ayat comel:

CaHayaQaSeHKu said...

wahhh...u miss ur bestie ah???
hbis tu i cmne??d mna jnji mnismu??...
ini tidak adil n blh mdtgkn kmarahan!!!hehe...

pink_butterfly said...

sbr u..nex time i post utk u plak,k...alalaaa,bucuk2...

CaHayaQaSeHKu said...

yeke u???
wah...beshnya...beshnya...
x sbr i..hihi

pink_butterfly said...

ya2...sabarrrrrrrrrr,k laling...