BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, October 25, 2009

helloooo!!!=)

assalammualaikum...

dah lama tak singgah sini... makin sopan nampaknya tuan punya blog ni ye... kekeke...

haii korang! lama tak dengar kabar kan? korang sehat tak? utk cik syafa, anne, kak ena, kapten (walaupun time nak masuk umah kapten, pintu tetiba kunci... kapten dah pindah umah ye?), bean, lea, ivy uxop, cik hel, helena, sape lagi ek... haa, abg am, kf... joe... alahaiii, dah lama tak msuk blog nih, hampir ku terlupa kawan2 kat cni=p untuk yang lain2 yang tak tersebut nama tu, jangan amik ati yek... amik jantung tak apa...

harap2 lepas wat come back ni aku akan jadi lebey bersemangat macam dlu la untuk blogging balik... fuhh... fuhh... tiupan semangat untuk diri sendiri... hekhekhek...
urmm, apa nak citer ek... posa dah abis, raya pon dah abis... coming events untuk aku kat sini adalahhh..... 31hb oct- kena organize hari sukan kat maktab, 2hb-5hb nov, ada camping trip kat kuala kangsar, perak... 6hb-9hb nov plak ade field trip kat cameron... bz..bz...bz... tapi anggap je la tu suma as a holiday... it won't be dat bad kan?

time cuti deepavali ari tu, kitorang dapat cuti 2 ari... friday, sat & sun (of cos cuti) and monday... so 4 ari... gile aaa... asyik kuar je ngan member2 kat cni... dorang pon sume kaki jalan, haa, memang kena sangat la tu... sempat gak pegi sunway lagoon... having fun walaupun da games are not as much as i thought there were...



tu antara pixie yang sempat di amik pada lokasi berkenaan... 1 pixie kat pintu masuk, and 1 lagi kat pintu kuar.... ok la tu... fair n square!=p

ok la, cukup crita pasal enjoy2 ni... meh kita crita pasal benda yang tak enjoy plak... korang mesti penah rasa menyampah ngan perangai seseorang kan? bukannya kita tak suka ngan orang tu, tapi tak suka ngan PERANGAI dia... tu 2 situasi yang berbeza ya kawan2.... sila fahami....

kat maktab ni aku ada la sorang akak ni yang aku tak suka sangat ngan perangai dia. well, bukan aku ja yang tak suka, tapi most of my classmates tak suka ngan perangai dia ni... she's like.....urgh, how to explain? suka cakap ikut sedap mulut la senang crita... dah la cakap ikut suka ati, ditambah lagi dengan facial expression-nya yang sungguh laaaaaaa 'menyampahkan'... eeeii, nak imagine pun rasa cam tak sanggup. nak hantuk kepala kat laptop plak rasa!

nak dijadikan cerita, ada la sorang lecturer (let me name him, S) ni yang suka sangat sebut2 nama aku time dalam class, ade je story, contoh atau nasihat dia nak bagi, mesti dia gunakan nama aku. then 1 day, time kitorang tengah rest waktu kursus, tuan.S (ktorang panggil die tuan cos die ni dari keturunan kerabat2 gak la) ni datang kat dewan nak cari aku. dia nak bagi aku facial wash (haha, reason dia ni wat aku malu gile, nampak sangat la muka aku ni teruk ngan jerawat kan! ekekek)...

then si akak yang mulut longkang ni ble lak cakap ngan member lagi sorang,

akak-mulut-longkang : kenapa tuan S tu nak jumpa yann?

kawan : oooh, dia mau bagi sabun pencuci muka bah tu kak...

akak-mulut-longkang : kenapa dia mau bagi yann pulak? nanti jatuh cinta la si yann tu dengan tuan S. (dengan nada n facial expression yg mengada2 ya tuan2 dan puan2...arggh, geram i!)

when my fren told me dis, i was like eh hello!!! why does she had to say YANN JATUH CINTA NGAN TUAN S? why not vice versa? dia fikir aku ni senang2 je nak suka2 orang ke? yang dia busy body sangat tu kenapa? PLUS! kalau (i said KALAU ye=p) betul la aku suka dia, whats her problem anyway? aku blum kawen, lecturer tu pun single... there's no harm...

akak tu memang selalu bwat kitorang sakit ati. kalau dulu, kami diam je if she said anything. tapi sekarang, memang teruk aa dia kena coz we ol dah pandai nak attack dia balik. ari tu ble plak dia kutuk2 beg baru aku. dia kata beg tu macam beg anak buah dia yang tingkatan 2! kawan2 aku pun apalagi, dorang balas balik la kat akak tu, sebab tak puas ati aku yang tak pandai menjawab ni kena buli... keh3...

ya la, takkan dia nak sama kan taste aku (kami yang muda2) ni ngan taste dia yang dah hampir ke zaman ketuaan tu... oh ya, untuk sapa2 yang tak tau lagi, aku sekarang tengah bwat kpli, as student2 yang amik kpli, of cos la we ol dalam range umur yang berbeza kan. tapi yang bestnya, range umur kpli intake kami ni mostly dalam range 25 tahun n masih bujang... aku je yang paling muda kat sini, 23 tahun... and akak tu plak dah kawen, umo 29 tahun... so of cos la taste orang2 muda remaja (remaja ke??? =p) cam kami ni berbeza ngan taste mak2 kan? ble plak dia kutuk beg aku yang comel tu... ish3... tak puas ati btol la!

dah la, geram lak aku ingat2 balik... banyak lagi insiden kalau nak crita pasal akak tu... next time la aku flash back balik. huhuuu... oh ya, ari tu time isi borang untuk praktikal, nak pulak dia ajak aku untuk wat praktikal 1 group kat tempat yang sama... iskk, tanak aku... kang tak pasal2, memendam rasa je aku sepanjang 3 bulan praktikal ngan dia tu... dengan pantas dan tangkas serta muka confident-nya aku bagi jawapan yang member lain dah tuliskan nama aku kat group dorang... kakakakaka... idea sepintas lalu tu! bangga... bangga...

eh, ok la korang... aku stop dulu... dah lama tak berstory ni, jadi sesi meluah perasaan plak entri aku yang satu ni... berpinar2 laa gamaknya mata korang membaca... tu pun kalau korang baca la... ekekeke....



so, till then... tata!


s.M.i.L.e!=)


10 ayat-ayat comel:

lea said...

selamat berblog kembali..
pasni rajin2 la hapdate ye..
tertunggu2 ur new entry taw..
hehe

pink_butterfly said...

lea- btul ke ttunggu2 ni? atau nak sedapkan ati je...hik3...=p ok, insyaallah, i will~

Fatul Akrul Ramli said...

lamanya tak update.. kawin eh? :P

pink_butterfly said...

fatul- aaa, amik mc dr blog la fatul..=p

laki cikgu kimia said...

23? gua pon pernah jadi 23 tau! huuu

Lifesaver said...

wahhhhhhhhh!!!cik yan..welcome back..


uiks!akak tu jeles la tu!jgn layan..wat dek je..lama2 mulut longkang tu tutup jugak...kih3~

Ridhuan said...

hi yan..
lame x jenguk cik yan..
ape kabar?

pink_butterfly said...

laki ckgu kimia- ya2...xkan tetiba dr umur 22 trus lompat jd umur 24 lak kan? kekekek...


cik syafa- tu la cik syara..geram je..rasa cm nak cili2 mulut dia...

pink_butterfly said...

ridhuan- haii..sy sehat...thanx coz still sudi jenguk2 blog ni lg...=)

eNaSaN said...

welcome bacK sis...wah bila cik yan dh maraH cam takUt jer



ala dik ignore jer owg cam giTu..ku lg tua dr minaH tue tau..tp ku taste cam kamoo gak...coz i'm still single ma...lalallala


p/s dia jeles tue..hahahahhaha