BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, October 27, 2009

jam aku!

bagi yang ikut story aku sejak dulu, sure tau kan yang aku penah kena rompak dalam sekitar bulan 2 yang lepas... barang2 yang ilang termasuklah jam kesayangan aku. huhuhuu, hadiah birthday yang ke 23 tahun dari ibu...

al kisahnya, setelah beberapa bulan aku tak ada jam, awal bulan lepas aku pun bertekad cemerlang gemilang terbilang la nak beli jam. coz aku rasa cam tak sempurna pulak kehidupan ni kalau tak ada jam.=p so, aku pon pegi la usha2 jam kat kedai jam di midvalley. jalan punya jalan, TERberkenan lah pulak ngan 1 jam ni... dipendekkan cerita yang memang pendek ni, aku pon beli la jam tu... setelah ijab dan kabul jual beli, jam tu sah jadi milik aku...

ntah macamana, tak sampai 1 bulan aku beli jam tu (ada la dalam 3 minggu), jarum jam tu tak bergerak lagi. haisy, takkan baru pakai tak sampai sebulan jam ni dah abis bateri. kalau abis bateri tak apa lagi, tapi what if jam tu rosak? adeii, tanak aku ganti jam baru coz aku tau kat kedai tu tak ada lagi design yang menusuk kalbu aku (ooh, semacam tak sesuai ayat itu, tapii tak apa la. abaikan.)

anyway aku pun kecoh2 la gitau kat member yang jam tu dah tak function padahal baru je dibeli. ekceli bukannya kecoh pasal apa, tapi aku nak mintak suggestion kat member tu, whether or not aku patut pegi balik kat dat kedai untuk ganti bateri jam (kalau betul it was battery problem). ya la, walaupun dat watch ada warrany, tapi aku tak sure sama ada bateri pun termasuk gak dalam warranty tu.

weekends arrived. aku pon pegi kat dat kedai ngan some girl friends.

aku gitau la dat owner yang jam aku maybe abis bateri sebab jarum jam tak jalan even baru dibeli. dia belek2 jam aku. aku baru nak kuarkan warranty card in case dia tak percaya aku beli jam tu kat sana, then u ol tau apa dia cakap?

' ni bukan abis battery ni... awk tak tekan button ni,'

hohh? korang tau? rupa2nya jam aku tu bukan ada problem apa2 pun, jarum dia tak jalan sebab button untuk gerak2kan jarum tu tak ditekan. korang tau kan button yang mana satu? alaa, button yang kat tepi tu... kalau kita nak set jarum, kita kena kuarkan dulu dat button... and ntah keja sapa atau sapa yang nak bwat lawak april fool tertunda kat aku, button tu dia kuarkan and tak tekan balik. tu la yang bwatkan jam aku tak function. ceiit! punya la aku terseksa zahir batin seminggu sebab jam tu. terseksa zahir sebab memang susah nak wat apa2 plan kalau tak ada jam, and terseksa batin plak sebab fikirkan kenapala jodoh aku dengan jam slalunya tak panjang sampaikan suma jam tak kekal lama ngan aku...

rupa2nya, aku terkena... kakakaka... lawak jgk! kenapa la aku tak tengok n belek2 dulu jam tu kan? bwat malu i pegi serbu kedai tu je! huhuuu~

7 ayat-ayat comel:

R.K said...

haha. oke la tuh~
pengajaran~~
^^

Fatt Chin Choy said...

malu malu
kakaka

laki cikgu kimia said...

oke kamu memang perempuan. waaa *lariiiik

Si Pari2 Kecil said...

haii~ akak apa kabar~ baru upd8?
hihi~


hak~ lucu!

♥ PinK HeL ♥ said...

hehe...hye cik rerama....lama udah tidak bertemu di dunia blog..ehehe....lawak laa cter nie cik yan..mesti dyeowg mmg nk buat april fool tertunda pada cik yan tu pada cik yan kan..ngee~~
apa2punn menarik btl pengalaman ni
la la la

Lifesaver said...

cik yan...hehehee...

lain kali check dulu ye...hihi..

apa reaksi tukang kedai itu?

eNaSaN said...

hik3 dik...


lawak tul..ye la kamoo pon dh lamer xpkai jam..sure rase camtue..ade ler tue yg saje nk kenakan kamu...lallalaala...