BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 8, 2009

masakan plus makan

sekarang aku agak relax di umah. ble bermalas2an. padahal memang dah malas secara semulajadi. nak cover2 line plak kau ni yann.

adik aku dah pandai plus rajin plus suka turun padang. eh silap, turun dapur a.k.a masak! suma masakan nak dibelajar. so, aku dengan sukacitanya membagik la laluan ngan beliau untuk belajar plus menambahkan skill masakannya itu. ya la, aku ni dah terer masak cess, berlagak jadi apa salahnya bagi peluang pulak untuk budak2 muda belia ni belajar, kan! tak baik la kalau terlalu meng'conquer ni... apa ayat yang glemer dalam dunia blog nih? sharing is caring? haa, itu la yang aku nak aplikasikan... sharing dapur to memasak is a way to show yang si-terrer-masak adalah sangat caring kepada future si-pemasak. ya la, kang kalau dah kawen tapi still tak pandai masak kang, haa... sapa jugak yang susah?? mereka dan keluarga2 mereka jugak yang susah kannn....

sooooo, sebagai seorang kakak yang baik dan supportive , aku mempunyai strategi untuk membwatkan semangat dan kerajinan adik aku berkobar2 untuk memasak, iaitu dengan...... menghujaninya dengan kata2 pujian.... sebenarnya ini salah 1 langkah ke selamatan supaya adik rajin masak and aku takyah la lagi gi dapur untuk masak for lunch and dinner=)

'uisy, sedapnya bau masakan anak dara ni...'
'waaah, sedapnya fatin masak... kalau camni hari2, gemuk la kak yann ni tau,'



**********

aku dalam usaha untuk menggemukkan badan. dan selama fatin men'take over' kawasan dapur daripada aku, memang terdapat perubahan pada diri aku nih sebab masakan dia memang sedap! kalau tak top-up nasik memang tak sah.

tapi aku tak puas ati la...



menggemukkan badan dalam ertikata sebenar memanglah akan membwatkan alat penimbang menunjukkan pertambahan angka kan?

okk, dalam kes aku,

pertambahan angka memang berlaku.


tapi...



aku rasa tak ada maknanya kalau yang menggemuk hanya pada bahagian pewot sahaja sedangkan bahagian lain masih slim river seperti biasa...




huhh, langsung tak bermakna.





sekarang pukul 10.41pm. dan aku baru saja menyuruh fatin untuk memanaskan beger kat dalam microwave. bakal dimakan bersama2 chocolate milkshake. anda dapat bayangkan bagaimana pewot ular setelah membaham 1 ekor kambing? hahaha...

14 ayat-ayat comel:

Lifesaver said...

nyum2..macam sedap je bunyi chocolae milkshake tu...

pink_butterfly said...

uisy, bunyik milkshake tu mmg nyum2 cik syafa~~~

UXOP said...

nak skett choco-milkshake..nak yg ada keret sekali tau..ehekkss..
Nnti dh pandai masak, jgn lupa antar makanan kat Uxop kat sini..nk tambah berat gak ahh sbb Yann masak mesti sedap..ekeekee

pink_butterfly said...

aiyooo...skg tender mskan dah bpindah kt adik la uxop...


hmm, uxop dah lmbat dalam 5,6 ari nih... hahaha...

chopp2!!!

coklat milkshake plus carrot????!!! eeuuwww....

NoRT said...

pandai hang bodek nih

Ivy Metaga said...

hahaha..makan best apa...

kalo pewot boroi itu seksi lalalala

Eazy Izzuddin said...

masak mesti sodap nih
hik3
xD

aduka said...

pewot boroi x cantek wooo..

eNaSaN said...

wah cdap nyer dik mkn beger mmlm..huhuhu..

dik jaga oenyut tau...nnti x cumuil...hik3

laki cikgu kimia said...

hah boleh geng la cani

Monkey D Luffy said...

perut boroi pun seksi

muahaha

lea said...

dh buleh kawen la ek si fatin tue..
hehe

♥ PinK HeL ♥ said...

takpe cik rerama...kejap jeee muncet tu..nti lame2 kempis balik..hee~~~~

helena's said...

uik kompom naik badan,beger ngan milkshake di waktu malam?apakah?haha

yannn daku da balik....!!miss u...